Δωρεάν πιστοποιητικό SSL για όλους τους τομείς των πελατών μας

Τον Αύγουστο του 2014, η Google ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξετάσει το SSL και το https ως σήματα κατάταξης. Αυτή η ανακοίνωση είναι μία από τις λίγες ανακοινώσεις στις οποίες η Google όρισε σαφώς μια ενέργεια ως παράγοντα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί από όλους. Πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και εμείς, έκαναν όλες τις ιστοσελίδες μας προσβάσιμες με https και επωφελήθηκαν από αυτόν τον νέο παράγοντα.

Δυστυχώς όμως τα πιστοποιητικά SSL μπορεί να είναι μια δαπανηρή επένδυση. Για παράδειγμα, για το www.smartseohosting.com, όπου παρέχουμε υποστήριξη πελατών στο https://www.smartseohosting.com/client/, έχουμε ένα πιστοποιητικό EV που μας παρέχει μια πράσινη γραμμή, αλλά περιλαμβάνει επίσης εκτενή επιχειρηματική κριτική από τον πάροχο και μας κοστίζει περίπου 250,00 $ ετησίως . Το φθηνότερο SSL εκεί έξω για ένα πρόγραμμα 1 έτους δεν είναι λιγότερο από 9,00 $ και εξαιτίας αυτού πολλά δίκτυα ιστολογίων απλά δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι σε SSL… Λοιπόν τουλάχιστον μέχρι τώρα!

Ανακοινώνουμε αλλαγή παιχνιδιού! Δωρεάν SSL για όλους τους τομείς σας!

Σήμερα η Smart SEO Hosting λέει με υπερηφάνεια ότι όλοι οι πελάτες μας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έγκυρα, παγκόσμια SSL για ΟΛΟΥς τους τομείς τους και για όσο διάστημα διατηρούν τους τομείς τους μαζί μας.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να προσθέσετε SSL σε όλους τους τομείς σας και να τα μετακινήσετε όλα στο SSL δωρεάν και μέσω του πίνακα WHM.

Επαλήθευση και εγκατάσταση με ένα κλικ

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των πιστοποιητικών SSL είναι η διαδικασία δημιουργίας, επικύρωσης και εγκατάστασης. Παραδοσιακά κάποιος χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το openssl για να δημιουργήσει ένα κλειδί και ένα CSR. Στη συνέχεια, το CSR πρέπει να σταλεί σε μια αρχή SSL και να επιβεβαιώσει την ιδιοκτησία του τομέα. Το οποίο συνήθως γίνεται μέσω επαλήθευσης μέσω email. Μετά από αυτήν την αρχή SSL δημιουργεί ένα δημόσιο κλειδί, ένα αρχείο ca bundle και τα στέλνει στον αιτούντα. Τέλος, όλα αυτά τα αρχεία συν το πρώτο κλειδί πρέπει να εγκατασταθούν στον διακομιστή web. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες από το πρώτο βήμα μέχρι την τελική εγκατάσταση του SSL στον διακομιστή ιστού.

Για τους ειδικούς SEO που κατέχουν το δικό τους δίκτυο ιστολογίων, αυτή η χρονοβόρα διαδικασία συν το κόστος που σχετίζεται με το SSL καθιστά μη πρακτικό να έχουν SSL για όλο το δίκτυο SEO τους. Έτσι, εκτός από την παροχή δωρεάν SSL για όλους τους πελάτες μας, έπρεπε να σχεδιάσουμε ένα σύστημα όπου τα SSL θα μπορούν να εγκατασταθούν και να εκδοθούν όσο το δυνατόν πιο απλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταλήξαμε σε μια λύση με ένα μόνο κλικ όπου μπορείτε να εκτελέσετε όλα τα παραπάνω βήματα επιλέγοντας απλώς έναν τομέα από τη λίστα των τομέων σας και να εγκαταστήσετε και να εγκαταστήσετε τα ζητήματα του πιστοποιητικού SSL.

Με απλά λόγια πώς να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη νέα προσφορά;

Είναι απλό:

1- Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας WHM.

2- Από το μενού στην αριστερή γραμμή, βρείτε την ενότητα προσθήκης και, στη συνέχεια, πελάτη στο “Πιστοποιητικό SSL”

3- Τώρα θα πρέπει να δείτε τη λίστα όλων των τομέων σας. Επιλέξτε έναν τομέα για τον οποίο θέλετε να έχετε SSL.

4- Κάντε κλικ στο κουμπί “Εφαρμογή και εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL”.

5- Περιμένετε καθώς η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα

6- Σε λίγα δευτερόλεπτα θα λάβετε επιβεβαίωση στην οθόνη ότι το πιστοποιητικό SSL εκδίδεται, επαληθεύεται και εγκαθίσταται αυτόματα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας τόσο από τη διεύθυνση https://yourdomain.com όσο και από τη διεύθυνση https://www.yourdomain.com

Απαιτούνται επιπλέον βήματα για το wordpress

Καθώς το wordpress είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο μεταξύ των πελατών μας, πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να αφιερώσουμε μια ενότητα για το πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις wordpress. Αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, ο ιστότοπός σας wordpress θα πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμος στη διεύθυνση https://www.yourdomain.com και https://yourdomain.com (ανάλογα με τη ρύθμιση του wordpress url σας), αλλά δεν προβάλλεται ακόμη όλο το περιεχόμενο υπό ssl. Για αυτό πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

1- Συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του wordpress.

2- Μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις” στα αριστερά, κάντε κλικ στο “Γενικά” και αλλάξτε και τις δύο διευθύνσεις URL από http σε https

Αυτό είναι! Το ιστολόγιό σας έχει πλέον πλήρη δυνατότητα https. Απλώς έχετε υπόψη σας εάν τα πεδία για την τροποποίηση των διευθύνσεων URL του ιστότοπού σας είναι γκριζαρισμένα, αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις για τον ιστότοπό σας έχουν οριστεί στο αρχείο wp-config.php. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να μεταβείτε στον λογαριασμό σας στο cpanel (όχι στο whm) επιλέξτε “File Explorer” και να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο του wp-config.php.

Συνήθεις ερωτήσεις

1- Η σελίδα μου δεν φαίνεται ή αποδίδεται σωστά ή κάποιες από τις εικόνες λείπουν.

Αφού μετακινήσετε τους τομείς σας στο https, τα προγράμματα περιήγησης δεν επιτρέπουν τη φόρτωση περιεχομένου https για τη διεύθυνση URL https (αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας που εφαρμόζεται από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης). Έτσι, αν έχετε κάποιες διευθύνσεις URL στο html σας που παραπέμπουν σε http από το url https, δεν θα ληφθούν. Ως αποτέλεσμα, το css ή οι εικόνες σας ενδέχεται να μην ληφθούν και η σελίδα να μην αποδοθεί σωστά. Για να το διορθώσετε απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε σκληρά κωδικοποιημένα http URL στα αρχεία html σας.

2- Πόσο καιρό ισχύει το SSL; Το SSL ισχύει για όσο διάστημα μείνετε μαζί μας.

3- Τι θα συμβεί εάν διαγράψω έναν λογαριασμό και προσθέσω έναν νέο τομέα στη λίστα των τομέων μου; Μπορείτε να αποκτήσετε ένα νέο SSL για τον νέο τομέα δωρεάν.

4- Τι γίνεται με τους επιπλέον τομείς μου; Οι επιπλέον τομείς σας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν SSL όπως και οι υπόλοιποι τομείς σας.

Τελευταία υπενθύμιση

1- Τα SSL είναι διαθέσιμα μόνο στα SEO IP μας. Δεν θα μπορείτε να τα εγκαταστήσετε ξεχωριστά σε WHM ή σε οποιονδήποτε άλλο διακομιστή.

2- Αυτή η προσφορά βρίσκεται σε στάδιο Beta. Ανοίξτε ένα δελτίο υποστήριξης εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα.