Ένας απλός οδηγός για την οικοδόμηση σχέσεων με bloggers

January 21, 2020
SEO εμπορία backlinks

Το blogging και η επιρροή του δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη όσο είναι σήμερα, και το σοφό πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης είναι να προσπαθήσετε να εκμεταλλευτείτε την επιρροή που έχουν. Ακόμη και οι μικροί bloggers έχουν χιλιάδες ανθρώπους που τους ακολουθούν, και αυτό σημαίνει χιλιάδες πιθανούς πελάτες που θα ακούσουν για το προϊόν σας εάν ο blogger σας βοηθήσει να διαφημιστείτε. Αυτό και μόνο θα πρέπει να είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αναπτύξετε μια καλή σχέση με έναν ή περισσότερους bloggers.

Πώς το κάνεις όμως; Θα θέλατε τα προϊόντα σας να εμφανίζονται σε μερικά κανάλια ιστολογίου με κάποιο τρόπο, αλλά από πού ξεκινάτε; Δοκιμάστε να κάνετε μερικά από αυτά τα βήματα. Ίσως ένα από αυτά θα σας έκανε να εμφανιστείτε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ή δύο τελικά.

  • Βάλτε ένα σχόλιο στις αναρτήσεις τους – Εκτός από τα μηνύματα, οι bloggers ελέγχουν αρκετά την ενότητα σχολίων των αναρτήσεών τους. Αφήστε ένα σχόλιο σε μια ανάρτηση ενός blogger και υπάρχει περίπτωση να το προσέξουν. Για να αυξήσετε αυτές τις πιθανότητες, ωστόσο, θα πρέπει να αφήσετε σχόλια που θα τους έκαναν να θέλουν να ξεκινήσουν μια συνομιλία μαζί σας.
  • Στείλτε ένα μήνυμα απευθείας – Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι blogger παρακολουθούν στενά τα εισερχόμενά τους. Η αποστολή ενός μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να ξεκινήσει μια συνεργασία μεταξύ εσάς και του blogger. Είναι σε επιφυλακή για επιχειρήσεις που θα τους δώσουν μια διαφημιστική συμφωνία και εσείς αναζητάτε κάποιον για να ενισχύσει την απήχησή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε το πρώτο βήμα και να απλώσετε το χέρι σας.
  • Βοηθήστε τους να προωθήσουν – Οι μπλόγκερ είναι επιχειρηματίες όπως και εσείς και αγαπούν εξίσου τις προσφορές. Όπως λένε, η καλή σχέση είναι αμφίδρομος. Η προώθηση των ιστολογίων τους θα προκαλούσε αύξηση της επισκεψιμότητας από την πλευρά τους, και μόλις το παρατηρήσουν, σίγουρα θα το εκτιμούσαν.
  • Επικοινωνήστε μαζί τους μέσω email – Πολλοί bloggers έχουν τις διευθύνσεις email τους στα κανάλια τους και υπάρχει για κάποιο λόγο. Στείλτε τους ένα email με ένα κομπλιμέντο πρώτα και αυτό θα ξεκινήσει τα πράγματα. Όχι πολύ μετά, πιθανότατα θα συζητούσατε για δουλειά μαζί τους.

Πείτε μας τι σκέφτεστε! Ενημερώστε μας εάν έχετε περισσότερα μυστικά για το πώς να ξεκινήσετε σχέσεις με έναν blogger, αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.