Google: Οι σελίδες χωρίς ευρετήριο δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό ανίχνευσης

November 30, 2022

Η ομάδα Σχέσεων Αναζήτησης της Google επιβεβαίωσε ότι οι σελίδες που δεν έχουν ευρετηριαστεί δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τον προϋπολογισμό ανίχνευσης ενός ιστότοπου, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ο ιστότοπος. Οι συνήγοροι της Αναζήτησης Google John Mueller και Gary Illyes συζητούν αυτό το θέμα στην έκδοση Νοεμβρίου 2022 του Google SEO Office Hours Q&A.

Ο Illyes απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο "υπερβολικός" αριθμός των σελίδων με ευρετήριο ήταν πρόβλημα ανακάλυψης ή ευρετηρίασης στις 8:23 π.μ. κατά τις ώρες γραφείου της Google τον Νοέμβριο του 2022. Ο Illyes λέει ότι το noindex είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους ιστότοπους να κρατούν περιεχόμενο μακριά από τις μηχανές αναζήτησης και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις που σχετίζονται με αυτό. Ενθαρρύνει τη χρήση ετικετών noindex όταν είναι απαραίτητο.

Σε ένα πρόσφατο hangout του Google Webmaster Central, ο John Mueller ρωτήθηκε για τη σχέση μεταξύ σελίδων που δεν έχουν ευρετηριαστεί και προϋπολογισμού ανίχνευσης. Λέει ότι δεν υπάρχει μαγική αναλογία που πρέπει να γνωρίζετε και οι ιστότοποι μικρού και μεσαίου μεγέθους δεν πρέπει να ανησυχούν πολύ για τον προϋπολογισμό ανίχνευσης. Δήλωσε επίσης ότι η κατάργηση των περιττών εσωτερικών συνδέσμων δεν είναι τόσο θέμα SEO όσο είναι θέμα υγιεινής του ιστότοπου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το hangout εδώ: Κεντρικό Hangout για Webmasters Google

Στις 11:26 στο Google Webmaster Video, τέθηκε μια ερώτηση σχετικά με τις σελίδες που δεν έχουν ευρετηριαστεί, ελαφρώς διαφορετική από τις προηγούμενες δύο Υπάρχουν διαφορετικά.

Το ερώτημα είναι: "Πολλοί SEO διαμαρτύρονται για εκατομμύρια URL που έχουν επισημανθεί για αποκλεισμό noindex στο Google Search Console. Όλες είναι εσωτερικές σελίδες αναζήτησης χωρίς νόημα που συνδέονται με ανεπιθύμητους ιστότοπους. Είναι αυτή η ερώτηση προϋπολογισμού ανίχνευσης;"

Ο Ilyes επανέλαβε ένα προηγούμενο σημείο σχετικά με το ότι το noindex είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι ανάλογα με τις ανάγκες, σημειώνοντας ότι αν υποθέσουμε ότι οι σελίδες είναι σκόπιμα χωρίς ευρετηρίαση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την επισήμανση τους από το Search Console. Συνέχισε λέγοντας ότι εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι σελίδες ή οι διευθύνσεις URL τους δεν καταλήγουν στο ευρετήριο της Google, προχωρήστε και χρησιμοποιήστε το noindex και μην ανησυχείτε για τον προϋπολογισμό ανίχνευσης.

Η δημοσιογραφία και το SEO συχνά πάνε χέρι-χέρι. Σε τελική ανάλυση, το SEO έχει να κάνει με τη διασφάλιση ότι το περιεχόμενό σας βλέπεται και ακούγεται από τα σωστά άτομα την κατάλληλη στιγμή.

Και ποιος καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας είναι ορατό από το να εμφανίζεται σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους υψηλού προφίλ;

Φυσικά, η προβολή του περιεχομένου σας σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Αλλά δεν είναι αδύνατο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

  1. Βρείτε τον κατάλληλο ιστότοπο ειδήσεων για την ιστορία σας. Δεν δημιουργούνται όλοι οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι ίσοι. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό από άλλους να καλύψουν την ιστορία σας. Κάντε την έρευνά σας για να βρείτε την ιστορία που σας ταιριάζει.
  2. Βεβαιωθείτε ότι η ιστορία σας αξίζει ειδήσεων. Αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι όλες οι ιστορίες άξιες ειδήσεων. Εάν η ιστορία σας δεν είναι ενδιαφέρουσα ή αξιοσημείωτη, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί σε ιστότοπους ειδήσεων.
  3. Δημιουργήστε σχέσεις με δημοσιογράφους και συντάκτες. Χρειάζεται λίγος χρόνος, αλλά αξίζει τον κόπο. Γνωρίστε τους ρεπόρτερ και τους συντάκτες που καλύπτουν ιστορίες σαν τη δική σας. Ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαβάστε τη δουλειά τους και πείτε τους ιδέες για ιστορίες που ταιριάζουν με τον ρυθμό τους.
  4. Γράψτε ένα υπέροχο δελτίο τύπου. Εάν καταλήξετε να λάβετε κάλυψη, φροντίστε να γράψετε ένα υπέροχο δελτίο τύπου για να το συνοδεύσετε! Ένα καλογραμμένο δελτίο τύπου μπορεί να κάνει την ιστορία σας επιτυχημένη. 5
Η Google μοιράζεται νέες πληροφορίες σχετικά με τις ευπάθειες που εντοπίστηκαν στο Chrome
Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου της Google, οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας εντόπισαν τρωτά σημεία στο Chrome, τον Firefox και τα Windows. Η ανάρτηση περιγράφει τα βήματα που έγιναν α...
Διαβάστε περισσότερα
Google: Η απόρριψη τυχαίων συνδέσμων που επισημαίνονται από εργαλεία δεν λειτουργεί
Το εργαλείο απόρριψης συνδέσμων εισήχθη από την Google τον Οκτώβριο του 2012 ως απόκριση στην ενημέρωση του αλγόριθμου Penguin τον Μάιο του 2012. Η ενημέρωση Penguin προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στην κοιν...
Διαβάστε περισσότερα