Google: Η απόρριψη τυχαίων συνδέσμων που επισημαίνονται από εργαλεία δεν λειτουργεί

November 30, 2022

Το εργαλείο απόρριψης συνδέσμων εισήχθη από την Google τον Οκτώβριο του 2012 ως απόκριση στην ενημέρωση του αλγόριθμου Penguin τον Μάιο του 2012. Η ενημέρωση Penguin προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στην κοινότητα του μάρκετινγκ αναζήτησης επειδή σταμάτησε την πρακτική αγοράς και πώλησης συνδέσμων.

Η κατάργηση συνδέσμων επί πληρωμή είναι πραγματικός πόνος γιατί πρέπει να ζητήσουν την κατάργηση από κάθε ιστότοπο ξεχωριστά. Υπάρχουν τόσα πολλά αιτήματα για την κατάργηση συνδέσμων που ορισμένοι ιδιοκτήτες ιστότοπων έχουν αρχίσει να χρεώνουν τέλη για την κατάργηση συνδέσμων.

Η κοινότητα SEO εκλιπαρεί την Google για έναν ευκολότερο τρόπο απόρριψης συνδέσμων και ανταπόκρισης στη δημοφιλή ζήτηση [Η Google κυκλοφορεί το εργαλείο Link Disavow](https://developers.google.com/search/blog/2012/10/a-new-tool - to-disavow-links){rel="nofollow"}, Οκτώβριος 2012, απορρίπτει ρητά συνδέσμους προς ανεπιθύμητα μηνύματα για τα οποία είναι υπεύθυνοι οι κάτοχοι του ιστότοπου.

Η ιδέα ενός εργαλείου απόρριψης συνδέσμων υπάρχει εδώ και χρόνια, τουλάχιστον από το 2007. Μέχρι μετά την ενημέρωση του Penguin, η Google αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το εργαλείο.

**Από τον Οκτώβριο του 2012, η [επίσημη ανακοίνωση] (https://developers.google.com/search/blog/2012/10/a-new-tool-to-disavow-links){rel=" nofollow"} της Google εξηγεί : **

"Εάν έχετε ειδοποιηθεί για μη αυτόματες ενέργειες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που βασίζονται σε "αφύσικούς συνδέσμους" στον ιστότοπό σας, αυτό το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα.

Εάν δεν λάβετε αυτήν την ειδοποίηση, γενικά δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε με αυτό το εργαλείο. "

Η Google παρέχει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους συνδέσμων που μπορούν να ενεργοποιήσουν μη αυτόματες ενέργειες:

"Σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα όταν βλέπουμε αποδεικτικά στοιχεία πληρωμένων συνδέσμων, ανταλλαγών συνδέσμων ή άλλων σχημάτων συνδέσμων που παραβιάζουν τις οδηγίες ποιότητας."

Αποκλείστε όλους τους συνδέσμους από αυτόν τον ιστότοπο στα αρχεία σας. Εάν ορισμένοι ιστότοποι πωλούν το PageRank πουλώντας συνδέσμους κειμένου ή ρολά ιστολογίων, αυτοί οι σύνδεσμοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στον ιστότοπό σας εάν κάποιος μας παραπονεθεί. "

Σε ένα νήμα Βοήθειας για Webmaster Google, ο John Mueller ρωτήθηκε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες όταν η δυνατότητα άρνησης δεν είναι διαθέσιμη για χαρακτηριστικά τομέα. Ο Mueller απάντησε ότι εάν έχετε επαλήθευση σε επίπεδο τομέα, μπορείτε να επαληθεύσετε σε επίπεδο προθέματος χωρίς πρόσθετα διακριτικά.

Στη συνέχεια, ο Mueller πρόσθεσε ένα σχόλιο σχετικά με τον σωστό τρόπο χρήσης του εργαλείου απόρριψης συνδέσμων, λέγοντας ότι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου στην πραγματικότητα πληρώνετε για συνδέσμους και δεν μπορείτε να τους αφαιρέσετε στη συνέχεια. Προειδοποίησε να μην χρησιμοποιείτε το εργαλείο για τυχαίους συνδέσμους που φαίνονται περίεργοι ή ότι ορισμένα εργαλεία τρίτων έχουν επισημανθεί ως ανεπιθύμητοι ή τοξικοί σύνδεσμοι.

Με βάση το κείμενο, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν την κατάταξη ενός ιστότοπου απλώς αφαιρώντας τυχόν «τοξικούς» συνδέσμους. Ωστόσο, οι συγγραφείς προτείνουν ότι αυτή μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη λύση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πραγματικός λόγος για την πτώση της κατάταξης μπορεί να είναι κάτι εντελώς άλλο.

Για παράδειγμα, οι συγγραφείς περιγράφουν μια περίπτωση όπου κάποιος ήρθε σε αυτούς με μια υποτιθέμενη αρνητική επίθεση SEO. Μετά από επιθεώρηση, ο συγγραφέας βρήκε εκατοντάδες συνδέσμους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας χαμηλής ποιότητας με κείμενο αγκύρωσης ακριβούς αντιστοίχισης που δείχνουν προς τον ιστότοπο του ατόμου. Ωστόσο, οι σύνδεσμοι αφορούν εντελώς άσχετα θέματα - όχι μόνο για ενήλικες.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι δεν πρέπει πάντα να εμπιστεύεστε ανέκδοτες αποδείξεις τοξικών συνδέσμων - μερικές φορές μπορεί να υπάρχει μια άλλη εξήγηση για το γιατί έχουν αλλάξει οι ταξινομήσεις του ιστότοπού σας.

Το 2012, ο αλγόριθμος Panda της Google έκανε πολλούς ιστότοπους να χάσουν την κατάταξή τους. Το έναυσμα του Panda είναι περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας. Συχνά, όταν οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων βλέπουν την πτώση της κατάταξης του ιστότοπού τους, υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται σε αρνητική επίθεση SEO. Αυτό ίσχυε για έναν ιδιοκτήτη ιστότοπου που επικοινώνησε ιδιωτικά με τους υπαλλήλους της Google.

Οι υπάλληλοι της Google επιβεβαίωσαν ότι το πραγματικό πρόβλημα ήταν το περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας στον ιστότοπο και όχι μια αρνητική επίθεση SEO. Ο John Mueller το είπε επίσης - η απόρριψη συνδέσμων που επισημαίνονται από εργαλεία δεν είναι χάσιμο χρόνου. Μπορείτε να ακούσετε τον Mueller να το λέει αυτό στο λεπτό 1:10 στο βίντεο Ώρες γραφείου Google SEO που βρίσκεται παρακάτω.

Η κατηγορία Ειδήσεις στο Περιοδικό Μηχανών Αναζήτησης καλύπτει τα τελευταία νέα σε SEO και ειδήσεις μηχανών αναζήτησης. Πρόσφατα άρθρα συζητούν το νέο ευρετήριο της Google για κινητά, το μέλλον του SEO και συμβουλές για τη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπού σας.

Google: Οι σελίδες χωρίς ευρετήριο δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό ανίχνευσης
Η ομάδα Σχέσεων Αναζήτησης της Google επιβεβαίωσε ότι οι σελίδες που δεν έχουν ευρετηριαστεί δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τον προϋπολογισμό ανίχνευσης ενός ιστότοπου, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είνα...
Διαβάστε περισσότερα
Η Google προσθέτει δύο νέες μετρήσεις στην αναφορά GA4.
Το Google Analytics προσθέτει δύο νέες μετρήσεις στα χαρακτηριστικά GA4 - Προβολές ανά περίοδο σύνδεσης και Μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσης. Αυτές οι μετρήσεις παρέχουν μια βαθύτερη κατανόηση του πόσε...
Διαβάστε περισσότερα