Το Bing βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος ανίχνευσης με την ανανέωση

February 1, 2023

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Bing της Microsoft, οι περισσότεροι ιστότοποι διαθέτουν χάρτες ιστοτόπων XML που περιλαμβάνουν ένα κρίσιμο στοιχείο γνωστό ως ετικέτα "lastmod". Αυτή η ετικέτα υποδεικνύει την τελευταία φορά που τροποποιήθηκε μια ιστοσελίδα που συνδέεται στον χάρτη ιστότοπου και χρησιμοποιείται από τις μηχανές αναζήτησης για να καθορίσουν πόσο συχνά θα ανιχνεύσουν έναν ιστότοπο και ποιες σελίδες θα ευρετηριαστούν. Δυστυχώς, η μελέτη αποκάλυψε ότι πολλές από αυτές τις ετικέτες ορίστηκαν λανθασμένα με ίδιες ημερομηνίες σε όλους τους χάρτες ιστότοπου. Μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι οι διαχειριστές ιστού είχαν ορίσει κατά λάθος όλες τις ημερομηνίες στην ημερομηνία δημιουργίας χάρτη ιστότοπου αντί για τροποποίηση περιεχομένου.

Σε απάντηση σε αυτό το ζήτημα, η Bing τώρα ανανεώνει τη στοίβα προγραμματισμού ανίχνευσης [https://www.bing.com/webmaster/help/how-bing-crawls-websites-852e4ff2] για να χρησιμοποιεί καλύτερα τις πληροφορίες από το " lastmod" στους χάρτες ιστοτόπων XML. Αυτό θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα ανίχνευσης μειώνοντας την περιττή ανίχνευση αμετάβλητου περιεχομένου, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στο περιεχόμενο που ενημερώθηκε πρόσφατα για σκοπούς δημιουργίας ευρετηρίου.

Η Microsoft ανακοίνωσε βελτιώσεις στο sitemap.org τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης στην ετικέτα "lastmod". Αυτή η ετικέτα χρησιμοποιείται για να υποδείξει την τελευταία φορά που τροποποιήθηκε μια σελίδα και θα πρέπει να οριστεί σε μορφή W3C Datetime (ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ ή ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗΗΩΩ:μλ:δδΤΖΗ). Επιπλέον, η Microsoft έχει προσθέσει μια σημείωση ότι αυτή η ημερομηνία πρέπει να αντικατοπτρίζει την τελευταία τροποποίηση της σελίδας και όχι τη στιγμή που δημιουργείται ο χάρτης ιστότοπου. Ένα παράδειγμα απόσπασμα κώδικα του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί μπορεί να δείτε εδώ: http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9 .

Η Google έχει συμβουλεύσει ότι μόνο σημαντικές αλλαγές σε μια σελίδα θα πρέπει να ενεργοποιούν την ενημέρωση της ετικέτας "lastmod", ώστε να μην επηρεάζονται οι αλγόριθμοι κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης με την υπερβολική χρήση της σε σελίδες με μικρές ενημερώσεις ή χωρίς καθόλου αλλαγές.

Τόσο η Microsoft όσο και η Google τονίζουν πρόσφατα τη σημασία της ετικέτας "lastmod" στους χάρτες ιστοτόπων, ένα ισχυρό εργαλείο για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότερης ανίχνευσης και ευρετηρίασης των ιστοσελίδων. Ο συνήγορος της Αναζήτησης Google, John Mueller, συζήτησε πρόσφατα την ετικέτα lastmod στην έκδοση Ιανουαρίου των συνεδριών Q&A για τις ώρες γραφείου της Google, ενθαρρύνοντας τη χρήση της για ουσιαστικές τροποποιήσεις. Η Microsoft δημοσίευσε επίσης μια μελέτη που τονίζει τη σημασία της και τον τρόπο βέλτιστης αξιοποίησής της. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η αλλαγή της ημερομηνίας στην ετικέτα lastmod μετά από μικρές αλλαγές μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια χειρισμού των αποσπασμάτων αναζήτησης.

Για να διασφαλίσουν ότι οι σελίδες τους είναι σωστά ευρετηριασμένες και προσβάσιμες από τις μηχανές αναζήτησης, οι εκδότες θα πρέπει να ενημερώνουν τακτικά τους χάρτες ιστοτόπου και τις ετικέτες lastmod τους.

Η Microsoft συζήτησε πρόσφατα τη σημασία της ρύθμισης της ετικέτας "lastmod" στο αρχείο Sitemap.xml για να διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας έχει ευρετηριαστεί και ενημερωθεί σωστά στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Η ετικέτα "lastmod" υποδεικνύει πότε τροποποιήθηκε τελευταία φορά το περιεχόμενο ενός ιστότοπου, κάτι που βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να παρέχουν στους χρήστες πιο ακριβείς, ενημερωμένες πληροφορίες. Ορίζοντας την ετικέτα "lastmod", οι webmasters μπορούν να βελτιώσουν την προβολή του ιστότοπού τους στους πιθανούς πελάτες και να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενό τους είναι πάντα φρέσκο και σχετικό. Επιπλέον, η Microsoft επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους webmasters να είναι προορατικοί σχετικά με την ενημέρωση των αρχείων Sitemap.xml τους καθώς και οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές γίνονται σε έναν ιστότοπο, προκειμένου να αντικατοπτρίζονται στους SERP.

Διατηρώντας τους χάρτες ιστότοπού τους ενημερωμένους και ορίζοντας σωστά την ετικέτα "lastmod", οι κάτοχοι ιστοτόπων μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να βρίσκουν εύκολα την πιο πρόσφατη έκδοση του περιεχομένου τους. Αυτό το άρθρο από τη Microsoft παρέχει μια επισκόπηση του γιατί είναι σημαντική η ρύθμιση αυτής της συγκεκριμένης ετικέτας, καθώς και οδηγίες για το πώς να τη ρυθμίσετε σωστά.

Πηγή: Microsoft{rel="nofollow"

Η Google βελτιώνει τις αναφορές ευρετηρίου βίντεο στο Search Console
Η Google κυκλοφόρησε μια ενημέρωση στην Αναφορά ευρετηρίασης βίντεο του Search Console για βοήθεια Οι εκδότες και οι δημιουργοί περιεχομένου αποκτούν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την απόδοση των βί...
Διαβάστε περισσότερα
Το OpenAI εισάγει προγράμματα συνδρομής ChatGPT Plus που ξεκινούν από 20 $ το μήνα
Η OpenAI ανακοινώνει το ChatGPT Plus, μια προηγμένη έκδοση του δημοφιλούς ChatGPT chatbot. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους συνδρομητές ταχύτερους χρόνους απόκρισης, πρόσβαση κατά προτε...
Διαβάστε περισσότερα