Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δημιουργοί σχετικά με τις χρήσιμες ενημερώσεις περιεχομένου Google

August 18, 2022

Η Αναζήτηση Google εργάζεται πάντα για να συνδέει καλύτερα τους ανθρώπους με χρήσιμες πληροφορίες. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία κυκλοφορεί "χρήσιμες ενημερώσεις περιεχομένου" ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες βλέπουν πιο πρωτότυπο, χρήσιμο περιεχόμενο γραμμένο από άτομα για άτομα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι χρήσιμες ενημερώσεις περιεχομένου έχουν σχεδιαστεί για να ανταμείβουν καλύτερα το περιεχόμενο που οι επισκέπτες πιστεύουν ότι έχουν μια ικανοποιητική εμπειρία, ενώ το περιεχόμενο που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών θα έχει κακή απόδοση. Η Google παρέχει μακροπρόθεσμες συμβουλές και καθοδήγηση στους δημιουργούς ώστε να επικεντρωθούν στη δημιουργία ικανοποιητικού περιεχομένου για τους ανθρώπους και όχι στις μηχανές αναζήτησης. Οι δημιουργοί περιεχομένου με επίκεντρο τον άνθρωπο θα πρέπει να απαντήσουν «ναι» στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Το παρακάτω κείμενο συζητά τη σημασία της δημιουργίας περιεχομένου για τους ανθρώπους και όχι για τις μηχανές αναζήτησης. Αναφέρει μια μελέτη που βρήκε μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του περιεχομένου που δημιουργήθηκε κυρίως για την επισκεψιμότητα των μηχανών αναζήτησης και του περιεχομένου που οι ερευνητές βρήκαν δυσαρεστημένο. Το κείμενο παρέχει επίσης συμβουλές σχετικά με την παρακολούθηση βέλτιστων πρακτικών SEO, ενώ παράλληλα δημιουργείτε ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο.

Ο οδηγός SEO της Google](/search/docs/fundamentals/seo-starter-guide). Το SEO είναι μια χρήσιμη δραστηριότητα όταν εφαρμόζεται σε ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο. Ωστόσο, το περιεχόμενο που δημιουργείται κυρίως για την επισκεψιμότητα των μηχανών αναζήτησης σχετίζεται στενά με περιεχόμενο με το οποίο είναι δυσαρεστημένοι οι ερευνητές.

Πώς αποφεύγετε μια προσέγγιση που έρχεται πρώτα από τη μηχανή αναζήτησης; Ακολουθούν τα προειδοποιητικά σημάδια ότι πρέπει να επαναξιολογήσετε τον τρόπο δημιουργίας περιεχομένου στον ιστότοπό σας:

  • Το περιεχόμενο έχει σχεδιαστεί κυρίως για να προσελκύει άτομα από τις μηχανές αναζήτησης και όχι ανθρώπους;
  • Παράγετε πολύ περιεχόμενο για διαφορετικά θέματα και ελπίζετε ότι κάποιο από αυτό θα έχει καλή απόδοση στα αποτελέσματα αναζήτησης;
  • Χρησιμοποιείτε εκτεταμένη αυτοματοποίηση για την παραγωγή περιεχομένου για πολλά θέματα;
  • Συνοψίζετε κυρίως τι έχουν να πουν οι άλλοι χωρίς να προσθέτετε μεγάλη αξία;
  • Γράφετε πράγματα μόνο και μόνο επειδή φαίνονται δημοφιλή, όχι επειδή θα τα γράφατε για ένα υπάρχον κοινό;
  • Το περιεχόμενό σας κάνει τους αναγνώστες να νιώθουν ότι πρέπει να αναζητήσουν ξανά για να λάβουν καλύτερες πληροφορίες από άλλες πηγές;
  • Γράψατε σε μια συγκεκριμένη καταμέτρηση λέξεων επειδή ακούσατε ή διαβάσατε ότι η Google έχει μια προτιμώμενη καταμέτρηση λέξεων; (Όχι, δεν το κάνουμε).
  • Αποφασίσατε να πάτε σε μια εξειδικευμένη θεματική περιοχή χωρίς πραγματική εξειδίκευση, αλλά κυρίως επειδή πιστεύατε ότι θα αποκτούσατε επισκεψιμότητα αναζήτησης;

Η Google ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα που θα τιμωρεί τους ιστότοπους για «άχρηστο» περιεχόμενο. Αυτή η ενημέρωση εισάγει ένα νέο σήμα σε ολόκληρο τον ιστότοπο για την κατάταξη ιστοσελίδων. Οποιοδήποτε περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο που είναι γενικά αποφασισμένο να έχει σχετικά υψηλό επίπεδο άχρηστου περιεχομένου είναι απίθανο να έχει καλή απόδοση στις αναζητήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η κατάργηση άχρηστου περιεχομένου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάταξης άλλου περιεχομένου.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ενημέρωση στη σελίδα Google Ranking Updates.

Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται φυσικά πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να βελτιωθεί ένας ιστότοπος εάν αφαιρεθεί το άχρηστο περιεχόμενο. Η απάντηση είναι ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να εφαρμοστεί το σήμα σε ιστότοπους που προσδιορίζονται από αυτήν την ενημέρωση. Η Google χρησιμοποιεί μοντέλα μηχανικής εκμάθησης για να κατηγοριοποιεί αυτόματα τους ιστότοπους, μια διαδικασία που δεν είναι χειροκίνητη ή ανεπιθύμητη ενέργεια. Είναι απλώς ένα νέο μήνυμα, ένα από τα πολλά που χρησιμοποιεί η Google για την αξιολόγηση της κατάταξης περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιο περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο που έχει ταξινομηθεί ως άχρηστο εξακολουθεί να είναι πρώτο χρήστη, μπορεί να καταταχθεί καλά εάν υπάρχουν άλλα σημάδια ότι το περιεχόμενο πρώτου χρήστη είναι χρήσιμο και σχετικό με το ερώτημα. Το σήμα είναι επίσης σταθμισμένο, επομένως οι ιστότοποι με πιο άχρηστο περιεχόμενο ενδέχεται να παρατηρήσουν ισχυρότερο αποτέλεσμα. Για τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε το άχρηστο περιεχόμενο και να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες της Google.

Η Google ανακοίνωσε μια ενημέρωση στον τρόπο με τον οποίο κατηγοριοποιεί το περιεχόμενο στα αποτελέσματα αναζήτησης, με έμφαση στις αναζητήσεις στην αγγλική γλώσσα. Στόχος της ενημέρωσης είναι η προώθηση "περιεχομένου με επίκεντρο τον άνθρωπο" και η υποβάθμιση περιεχομένου που είναι άχρηστο ή ακατάλληλο για ένα παγκόσμιο κοινό. Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, με σχέδια να επεκταθεί και σε άλλες γλώσσες στο μέλλον. Η Google ενθαρρύνει τα σχόλια σχετικά με ενημερώσεις μέσω του νήματος στο φόρουμ βοήθειας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δομημένων δεδομένων
Οι κριτικές προϊόντων είναι μια πολύτιμη πηγή για τους χρήστες να ερευνήσουν ποιο προϊόν να αγοράσουν. Οι κριτικές προϊόντων συχνά περιέχουν λίστες με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία η έρευν...
Διαβάστε περισσότερα
Νέα αναφορά λίστας προμηθευτών Search Console: Χρησιμοποιήστε δομημένα δεδομένα προϊόντος για να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα.
Η Google επεκτείνει την καταλληλότητα για βελτιωμένη εμπειρία προϊόντος στα αποτελέσματα αναζήτησης σε ιστότοπους που εφαρμόζουν δομημένα δεδομένα. Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες εμπειριών που είναι...
Διαβάστε περισσότερα