Πώς να συνδέσετε έναν λογαριασμό Search Console με Στατιστικά στοιχεία

March 8, 2022

Το Google Search Console παρέχει στους χρήστες δεδομένα σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού τους στην Αναζήτηση Google, αλλά αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι δύσκολο να ερμηνευτούν. Για να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις που υποστηρίζονται από δεδομένα, βοηθά στη δημιουργία προσαρμοσμένων πινάκων εργαλείων με οπτικοποιήσεις δεδομένων χρησιμοποιώντας το Google Data Studio.

Αυτό το άρθρο είναι το πρώτο σε μια σειρά που θα επικεντρωθεί στην εξαγωγή, τη βελτίωση και την οπτικοποίηση δεδομένων του Search Console χρησιμοποιώντας το Google Data Studio. Εξετάζει τον τρόπο μεταφοράς των δεδομένων Search Console στο Google Data Studio. Δίνει ένα παράδειγμα λήψης δεδομένων Search Console στα Φύλλα Google, βελτίωσης των δεδομένων με γεωγραφικές περιοχές και σύνδεσης του υπολογιστικού φύλλου στο Data Studio.

Τα επόμενα άρθρα αυτής της σειράς θα συζητήσουν τον τρόπο δημιουργίας οπτικοποιήσεων δεδομένων για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε και να αναλύετε τα δεδομένα απόδοσης του ιστότοπού σας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια δεδομένα από το Search Console στο Google Data Studio, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σύνδεσης δεδομένων Google Data Studio. Για να το κάνετε αυτό, επισκεφτείτε τη Βιβλιοθήκη σύνδεσης, επιλέξτε Search Console και, στη συνέχεια, επιλέξτε την ιδιότητα στην οποία θέλετε να συνδεθείτε. Μπορείτε να βρείτε οδηγούς σύνδεσης στο Κέντρο βοήθειας του Data Studio.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τα δεδομένα που παρέχονται από το Search Console (για παράδειγμα, ομαδοποιώντας χώρες σε περιοχές), πρέπει να εξαγάγετε τα δεδομένα από τη διεπαφή ιστού ή μέσω του API. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Φύλλα Google ή το BigQuery για να επεξεργαστείτε τα δεδομένα και να τα συνδέσετε στο Data Studio.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τη δεύτερη επιλογή καθώς απαιτεί περισσότερα βήματα και προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για προσαρμογή. Πρέπει να κάνετε τρία βασικά βήματα:

  1. Εξαγωγή δεδομένων Search Console.
  2. Προσθέστε τα δικά σας δεδομένα σε αυτό.
  3. Εισαγάγετε το στο Data Studio.

Για να εξαγάγετε τα δεδομένα σας από την αναφορά απόδοσης του Search Console, επισκεφτείτε την αναφορά, επιλέξτε ένα εύρος ημερομηνιών και κάντε κλικ Εξαγωγή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Φύλλα Google. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο υπολογιστικό φύλλο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Search Analytics API για μια πιο αυτοματοποιημένη λύση, αλλά αυτό είναι πέρα από αυτήν την ανάρτηση .

Επιλογές εξαγωγής αναφοράς απόδοσης του Search Console

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ιδιότητες και τις μετρήσεις που έχετε στη διάθεσή σας στην Τεκμηρίωση βοήθειας για την αναφορά απόδοσης.

Βελτιώστε τα δεδομένα της Search Console

Για να δείξουμε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τα δεδομένα σας στο Search Console, θα χρησιμοποιήσουμε την καθαρή λειτουργία των Φύλλων Google IMPORTDATA, η οποία μπορεί να πρόσβαση από δεδομένα εισαγωγής URL. Στο παράδειγμά μας, εισάγουμε τον πίνακα [ISO 3166 Χώρες ανά Περιοχή](https://gist.githubusercontent.com/richjenks/15b75f1960bc3321e295/raw/62749882ed0e9dffa3edd7a9a44a705cd/count.

Το παρακάτω κείμενο εξηγεί πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο φύλλο στα δεδομένα που εξάγονται από το Search Console και πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "VLOOKUP" για την αντιστοίχιση περιοχών με χώρες . Υπάρχει επίσης ένα δείγμα φύλλου που δείχνει πώς θα είναι ο τελικός πίνακας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να προσθέσετε κάθε είδους πληροφορίες, όχι μόνο γεωγραφικά δεδομένα. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια κατηγορία ερωτήματος, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ομαδοποιήσετε τα ερωτήματα σε κατηγορίες. Τέλος, το κείμενο εξηγεί πώς να συνδέσετε το έγγραφο των Φύλλων Google στο Data Studio.

Καλώς ήρθατε στο νέο API για έλεγχο URL στο Search Console!
Σήμερα, η Google παρουσίασε το νέο Google Search Console URL Inspection API, το οποίο παρέχει πρόσβαση μέσω προγραμματισμού σε δεδομένα σε επίπεδο URL για ιδιότητες που διαχειρίζονται στο Search Conso...
Διαβάστε περισσότερα
Ένα χρόνο αργότερα: Βελτιώστε τις βαθμολογίες κριτικών προϊόντων σας
Έχουμε ακούσει από χρήστες ότι προτιμούν λεπτομερείς, σε βάθος κριτικές με στοιχεία ότι το προϊόν έχει όντως δοκιμαστεί. Σε απάντηση, ενημερώσαμε τον αλγόριθμο κατάταξης αναζήτησης για να δώσουμε προτ...
Διαβάστε περισσότερα