Πώς να δημιουργήσετε έναν τίτλο εγγράφου με αναντιστοιχία γλώσσας ή σεναρίου στο Google

June 3, 2022

Αυτή την εβδομάδα, η Αναζήτηση Google εισήγαγε μια αλγοριθμική βελτίωση που αναγνωρίζει έγγραφα των οποίων τα στοιχεία τίτλου είναι γραμμένα σε γλώσσα ή σενάριο διαφορετική από το περιεχόμενό τους και επιλέγει τίτλους που είναι παρόμοιοι με τη γλώσσα και τη γραφή του εγγράφου. Αυτό βασίζεται στη γενική αρχή ότι ο τίτλος ενός εγγράφου πρέπει να είναι γραμμένος στη γλώσσα ή τη γραφή του κύριου περιεχομένου του.

Ένα παράδειγμα είναι ένα σενάριο όπου ο τίτλος αποτελείται από δύο μέρη (που χωρίζονται με παύλα) που εκφράζουν το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές γλώσσες (Χίντι και Αγγλικά). Ενώ ο τίτλος είναι σε δύο γλώσσες, το ίδιο το έγγραφο είναι γραμμένο μόνο στα Χίντι. Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημά μας εντοπίζει αυτήν την ασυνέπεια και μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο κείμενο τίτλου στα Χίντι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την ενημέρωση, διαβάστε την ανάρτηση ιστολογίου Google που συνδέεται παρακάτω: https://webmasters.googleblog.com/2021/06/friday-june-3-2022.html

गीतांजलि की जीवनी

Λατινικός τίτλος

Η μεταγραφή είναι η διαδικασία γραφής περιεχομένου από μια γλώσσα σε άλλη χρησιμοποιώντας διαφορετικό σενάριο ή αλφάβητο. Για παράδειγμα, λάβετε υπόψη τον τίτλο της σελίδας ενός τραγουδιού που γράφτηκε στα Χίντι αλλά μεταγράφεται σε μια τοπική γραφή Devanagari χρησιμοποιώντας λατινικούς χαρακτήρες αντί για Χίντι:

τζις ντες με χόλι χελί τζάτι χαί

Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημά μας θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το κύριο σενάριο στη σελίδα για να βρει έναν εναλλακτικό τίτλο, ο οποίος σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι:

जिस देश में होली खेली जाती है

Στρατηγός

Συνήθως, το σύστημά μας τείνει να χρησιμοποιεί το στοιχείο τίτλου της σελίδας. Στην περίπτωση πολύγλωσσων ή μεταγραμμένων τίτλων, το σύστημά μας μπορεί να αναζητήσει μια εναλλακτική που να ταιριάζει με την κύρια γλώσσα της σελίδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή πρακτική να παρέχετε έναν τίτλο που να ταιριάζει με τη γλώσσα ή/και τη γραφή του κύριου περιεχομένου της σελίδας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα στο φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου του [στα Αγγλικά](https://support .google.com /webmasters/thread/122879386/your-feedback-on-titles-shown-in-search-results){rel="nofollow"} και [Ιαπωνικά](https://support.google.com/website admin/thread/ 125182163/%E6%A4%9C%E7%B4%A2%E7%B5%90%E6%9E%9C%E3%81%AB%E8%A1%A8%E7%A4%BA)

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου, ο Διευθυντής Προϊόντων Αναζήτησης Google Koji Kojima μοιράστηκε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την εσωτερική λειτουργία της μηχανής αναζήτησης. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι ο αλγόριθμος αναζήτησης ενημερώνεται συνεχώς και ότι οι μηχανικοί αναζήτησης της Google εργάζονται συνεχώς για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

Ο Kojima ξεκινά συζητώντας πώς ο αλγόριθμος αναζήτησης ενημερώνεται συνεχώς. Σημείωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να συμβαδίσει με το μεταβαλλόμενο τοπίο του ιστού και να διασφαλίσει ότι οι χρήστες λαμβάνουν τα πιο σχετικά αποτελέσματα για τα ερωτήματά τους. Ανέφερε επίσης ότι αυτές οι ενημερώσεις μπορεί να είναι μικρές και δυσδιάκριτες ή μεγάλες και να αλλάζουν το παιχνίδι. Στη συνέχεια, ο Kojima μιλά για το πώς οι μηχανικοί αναζήτησης της Google εργάζονται για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Αναφέρει παραδείγματα όπως η εξασφάλιση γρήγορης φόρτωσης των αποτελεσμάτων, η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών όπως "σχετικές αναζητήσεις" και η βελτίωση της διεπαφής αναζήτησης σε κινητές συσκευές. Τέλος, ο Kojima ενθαρρύνει τους αναγνώστες να παρέχουν σχόλια σχετικά με την εμπειρία τους με την Αναζήτηση Google, ώστε η ομάδα να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου εμβαθύνει στο πώς λειτουργεί η Αναζήτηση Google και πώς η ομάδα εργάζεται πάντα για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Αυτές είναι πολύτιμες πληροφορίες για όποιον χρησιμοποιεί τακτικά τις μηχανές αναζήτησης.

Η Αναζήτηση Google θα κυκλοφορήσει μια σημαντική ενημέρωση τον Μάιο του 2022.
Η Google δημοσιεύει "βασικές ενημερώσεις" πολλές φορές το χρόνο για να βελτιώσει τη συνολική συνάφεια των αποτελεσμάτων αναζήτησής της. Η τελευταία ενημέρωση, που ονομάζεται Core Update Μαΐο...
Διαβάστε περισσότερα
Ενημερώθηκαν οι κατηγορίες αντικειμένων για την απλοποίηση των αναφορών στο Search Console.
Η Google απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο κατηγοριοποιεί σελίδες, στοιχεία και ζητήματα στις αναφορές του Search Console. Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι χρήστες να επικεντρωθούν σε βασικά ζητήματα που...
Διαβάστε περισσότερα