Πώς η Google καταπολεμά τα ανεπιθύμητα μηνύματα στην Αναζήτηση Google το 2020

April 29, 2021

Η Αναζήτηση Google είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στον ανοιχτό ιστό. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλες οι ιστοσελίδες με καλές προθέσεις. Πολλά από αυτά έχουν δημιουργηθεί ρητά για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και η Google καταπολεμά αυτό το είδος ανεπιθύμητων μηνυμάτων κάθε μέρα.

Για να παραμείνει ασφαλής και να προστατεύσει την εμπειρία αναζήτησης από ενοχλητικό περιεχόμενο και κακόβουλη συμπεριφορά, η Google έχει επενδύσει σε πολλές καινοτομίες το 2020. Μία από αυτές τις καινοτομίες είναι η τεχνητή νοημοσύνη κατά της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στην καταγραφή γνωστών και νέων τάσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε στη μείωση των ιστότοπων που δημιουργούν και διαγράφουν περιεχόμενο κατά περισσότερο από 80% σε σύγκριση με πριν από μερικά χρόνια.

Τα παραβιασμένα ανεπιθύμητα μηνύματα εξακολουθούν να είναι αχαλίνωτα το 2020, καθώς ο αριθμός των ευάλωτων ιστότοπων εξακολουθεί να είναι υψηλός, παρόλο που έχουμε αυξήσει τον εντοπισμό κατά πάνω από 50% και [καταργήσαμε τα περισσότερα ανεπιθύμητα παραβιασμένα από τα αποτελέσματα αναζήτησης](https:// www.youtube.com/watch? v=TnhKznlJfTM){rel="nofollow"}.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας. Ακόμα κι αν μπορέσουμε να εντοπίσουμε και να αποτρέψουμε όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματα, οι χάκερ δεν θα σταματήσουν να εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία μέχρι να κλείσουν όλα. Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων μπορούν να προστατεύσουν τους ιστότοπούς τους με καλή υγιεινή ασφαλείας: είναι ευκολότερο να αποτρέψετε την παραβίαση ενός ιστότοπου παρά να ανακτήσετε από μια εισβολή. Η Google παρέχει πόρους για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους πιο συνηθισμένους τρόπους παραβίασης ιστοτόπων { rel="nofollow"} και πώς να χρησιμοποιήσετε το Search Console για να ελέγξετε [αν ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί](https://developers.google.com /networking/basic/security/hacking) {rel="nofollow"}. Ρίξτε μια ματιά και ας κάνουμε τον ιστό πιο ασφαλή μαζί!

Λόγω σημαντικών γεγονότων τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας πανδημίας, έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να προστατεύσουμε τα δισεκατομμύρια αναζητήσεις που λαμβάνουμε για τόσο σημαντικά θέματα. Αν ψάχνετε για έναν ιστότοπο δοκιμών για τον COVID, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προσγείωση αλλοιωμένων ανεπιθύμητων μηνυμάτων που θα μπορούσαν να σας ανακατευθύνουν σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Εκτός από την εξάλειψη του ανεπιθύμητου περιεχομένου, συνεργαζόμαστε με πολλές άλλες ομάδες αναζήτησης για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες και υψηλότερης ποιότητας πληροφορίες όταν και όπου έχουν μεγαλύτερη σημασία. Συμβαίνουν πολλά στα παρασκήνια προτού εμφανίσουμε ένα σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Google. Κάθε μέρα, ανακαλύπτουμε, ανιχνεύουμε και ευρετηριάζουμε δισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Υπάρχουν πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα σε αυτές τις σελίδες—κάθε μέρα βρίσκουμε 40 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητες σελίδες.

Δείτε πώς εμποδίζουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα να παρεμποδίζουν την αναζήτησή σας για χρήσιμες πληροφορίες:

Πώς αποτρέπουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα κάθε βήμα

Αυτό το διάγραμμα αντιλαμβάνεται πώς μπορούμε να υπερασπιστούμε το spam.

Πρώτον, έχουμε συστήματα που μπορούν να ανιχνεύσουν ανεπιθύμητα μηνύματα κατά την ανίχνευση σελίδων ή άλλου περιεχομένου. Η ανίχνευση είναι όταν τα αυτοματοποιημένα συστήματά μας έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και το εξετάζουν για συμπερίληψη στο ευρετήριο που χρησιμοποιούμε για την παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης. Ορισμένο περιεχόμενο που εντοπίστηκε ως ανεπιθύμητο δεν θα προστεθεί στο ευρετήριο.

Αυτά τα συστήματα ισχύουν επίσης για περιεχόμενο που ανακαλύπτουμε μέσω των Χαρτών ιστότοπου και του Search Console. Για παράδειγμα, το Search Console διαθέτει μια λειτουργία Request Indexing, έτσι οι δημιουργοί μπορούν make Γνωρίζουμε νέες σελίδες που πρέπει να προστεθούν γρήγορα. Παρατηρήσαμε ανεπιθύμητους χρήστες να εισβάλλουν σε ευάλωτους ιστότοπους, να προσποιούνται ότι είναι οι κάτοχοι αυτών των ιστότοπων, να ελέγχουν την ταυτότητα τους στο Search Console και να χρησιμοποιούν το εργαλείο για να ζητούν από την Google να ανιχνεύσει και να ευρετηριάσει πολλές από τις ανεπιθύμητες σελίδες που δημιουργούν. Χρησιμοποιώντας AI, μπορέσαμε να εντοπίσουμε ύποπτες επικυρώσεις και να αποτρέψουμε την είσοδο ανεπιθύμητων διευθύνσεων URL στο ευρετήριό μας με αυτόν τον τρόπο.

Στη συνέχεια, έχουμε το σύστημα για να αναλύσουμε τι περιλαμβάνεται στο ευρετήριο. Όταν κάνετε μια αναζήτηση, εξετάζουν τις αντιστοιχίσεις για πιθανά ανεπιθύμητα μηνύματα. Εάν ναι, το περιεχόμενο δεν θα εμφανίζεται στα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης. Χρησιμοποιούμε επίσης αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουμε καλύτερα τα συστήματά μας για να αποτρέψουμε τη συμπερίληψη τέτοιων ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο ευρετήριό μας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι, χάρη στα αυτοματοποιημένα συστήματά μας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, πολύ λίγα ανεπιθύμητα μηνύματα εισέρχονται πραγματικά στα αποτελέσματα αναζήτησης που βλέπει ο καθένας. Εκτιμούμε ότι αυτά τα αυτοματοποιημένα συστήματα βοηθούν να διατηρείται περισσότερο από το 99% των επισκέψεων αναζήτησης εντελώς απαλλαγμένες από ανεπιθύμητα μηνύματα. Όσο για το υπόλοιπο μικρό τμήμα, η ομάδα μας κάνει μη αυτόματη ενέργεια και χρησιμοποιεί όσα μάθαμε για να βελτιώσουμε περαιτέρω το σύστημα αυτοματοποίησής μας .

Σας προστατεύει από ανεπιθύμητα μηνύματα

Το Googlebot και οι φίλοι σας προστατεύουν από ανεπιθύμητα μηνύματα

Εκτός από τα ανεπιθύμητα μηνύματα, έχουμε επεκτείνει το έργο μας το 2020 για να σας προστατεύσουμε από άλλους τύπους κατάχρησης. Πολλά από αυτά μπορεί να προκαλέσουν σημαντικό οικονομικό και προσωπικό τραυματισμό.

Το 2020, η Google έχει κάνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της προσέγγισης χρηστών και την προστασία περισσότερων χρηστών από διαδικτυακές απάτες και απάτες. Οι διαδικτυακές απάτες έρχονται σε πολλές μορφές και μπορούν να σας επηρεάσουν πιο αρνητικά από τα παραδοσιακά ανεπιθύμητα μηνύματα. Για παράδειγμα, πολλοί απατεώνες προσποιούνται ότι παρέχουν αριθμούς τηλεφώνου υποστήριξης πελατών για δημοφιλείς υπηρεσίες και προϊόντα απλώς και μόνο για να ξεγελάσουν τους καλούντες να πληρώσουν με τραπεζικά εμβάσματα ή δωροκάρτες. Καθημερινά γνωστές ως "απάτες υποστήριξης πελατών" ή "απάτες τεχνικής υποστήριξης", τέτοιες απάτες έχουν αναφερθεί από [εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες] (https://www.ftc.gov/system/files/documents/reports/consumer-sentinel -network- data-book-2020/csn%5Fannual%5Fdata%5Fbook%5F2020.pdf){rel="nofollow"} οι χρήστες θα μπορούσαν να χάσουν [εκατοντάδες δολάρια](https://www.ftc.gov/news-events /blogs /data-spotlight/2019/03/older-adults-hardest-hit-tech-support-scams){rel="nofollow"} σε απατεώνες σε κάθε περίπτωση.

Ένα παράδειγμα απάτης υποστήριξης πελατών στα αποτελέσματα αναζήτησης μοιάζει με αυτό:

Παράδειγμα απάτης υποστήριξης πελατών στα αποτελέσματα αναζήτησης

Από το 2018, τα συστήματα της Google έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να αποτρέπουν δυνητικά δόλιες ιστοσελίδες. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν γέμιση λέξεων-κλειδιών, μιμητικά λογότυπα και αριθμούς τηλεφώνου για να δημιουργήσουν ιστότοπους χαμηλής ποιότητας σε μια προσπάθεια να εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, η αλγοριθμική λύση της Google καθιστά αυτές τις απάτες λιγότερο πιθανές. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές ασφάλειες που έχει θέσει σε εφαρμογή η Google για να διασφαλίσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης και την ασφάλεια των χρηστών. Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τον εαυτό σας μένοντας ενημερωμένοι και ενήμεροι για απάτες.

Εκτός από την πρόληψη των απατών, η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε επίσης την Google να κατανοήσει καλύτερα το περιεχόμενο των ιστότοπων. Για παράδειγμα, η Google έχει βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσει κριτικές προϊόντων, πληροφορίες και ιστότοπους αγορών. Αυτό σημαίνει ότι όταν αναζητάτε προϊόντα στο Google, είναι πιο πιθανό να λάβετε ακριβείς και χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε αποφάσεις αγοράς.

Αν και έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, οι αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας εξακολουθούν να αναπτύσσουν πολύ ενεργά νέες τεχνικές για να αποφύγουν τον εντοπισμό μας. Εργαζόμαστε πάντα για να βελτιώνουμε και να προστατεύουμε τους ανθρώπους από νέους τύπους κατάχρησης και οι εξωτερικές αναφορές μπορεί να είναι χρήσιμες. Εάν αισθανθήκατε πρόσφατα παραπλάνηση, απάτη ή ανεπιθύμητη αλληλογραφία κατά τη χρήση της Αναζήτησης Google, χρησιμοποιήστε την Αναφορά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας Μοιραστείτε σχόλια { rel="nofollow"}, καθώς και ερωτήσεις και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να είναι χρήσιμη.

Το Googlebot καταπολεμά τα ανεπιθύμητα μηνύματα μαζί σας

Ενημέρωση εμπειρίας ιστότοπου: χρονοδιάγραμμα, εργαλεία και άλλες λεπτομέρειες.
Η Google ανακοίνωσε ότι η "Ενημέρωση εμπειρίας σελίδας" θα κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως στα τέλη Αυγούστου 2021. Η ενημέρωση θα λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η ταχύτητα φόρ...
Διαβάστε περισσότερα
Καλύτερες πρακτικές SEO για βίντεο
Τα βίντεο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως ιδιοκτήτης ιστότοπου Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίντεο για να δώσετε στους αγοραστές μια βαθύτερη κατανόηση των προϊ...
Διαβάστε περισσότερα