Πώς δημιουργεί η Google ονόματα για τα αποτελέσματα αναζήτησης στον Ιστό;

September 17, 2021

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου, η Google ανακοίνωσε ότι βελτίωσε το σύστημα για τη δημιουργία τίτλων για αποτελέσματα ιστού. Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί το στοιχείο τίτλου HTML (μερικές φορές ονομάζεται ετικέτα τίτλου) ως τίτλο για τη συντριπτική πλειοψηφία των αποτελεσμάτων ιστοσελίδων. Με βάση τα σχόλια από τους δημιουργούς, η Google έκανε μια αλλαγή που σημαίνει ότι τα στοιχεία επικεφαλίδας χρησιμοποιούνται πλέον περίπου στο 87% του χρόνου.

Ο λόγος για τη μη χρήση του στοιχείου τίτλου 100% είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το κείμενο στο στοιχείο τίτλου μπορεί να μην περιγράφει τη σελίδα όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Ορισμένες σελίδες έχουν κενούς τίτλους, ενώ άλλες χρησιμοποιούν τον ίδιο τίτλο σε κάθε σελίδα, ανεξάρτητα από το πραγματικό περιεχόμενο της σελίδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει κείμενο πέρα από το στοιχείο τίτλου για να δημιουργήσει έναν πιο ακριβή τίτλο για τη σελίδα.

Το νέο μας σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει περισσότερες καταστάσεις όπου στοιχεία πέρα από τον τίτλο μπορεί να είναι χρήσιμα. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο εντοπίζει και συντονίζει με βάση πραγματικά ζητήματα που έχουμε δει στα τρισεκατομμύρια σελίδες που αναφέρονται.

Μισός κενός τίτλος

Οι μισές κενές κεφαλίδες εμφανίζονται συχνά όταν μεγάλοι ιστότοποι χρησιμοποιούν πρότυπα για να δημιουργήσουν κεφαλίδες για τις σελίδες τους και κάτι λείπει. Το πρότυπο μπορεί να τοποθετήσει τη σύνοψη της σελίδας στον τίτλο ακολουθούμενη από το όνομα της τοποθεσίας. Σε έναν μισοάδειο τίτλο, συνήθως λείπει η περίληψη, με αποτέλεσμα έναν τίτλο όπως αυτός:

|όνομα ιστότοπου

Το σύστημά μας έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει μισοάδειες επικεφαλίδες και να προσαρμόζεται κοιτάζοντας πληροφορίες σε στοιχεία κεφαλίδας ή άλλο μεγάλο, εμφανές κείμενο στη σελίδα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κεφαλίδες που είναι συνεπείς με αυτό που μπορεί να προτίθεται να συμβεί ο ίδιος ο ιστότοπος, όπως αυτό:

Όνομα προϊόντος | Όνομα τοποθεσίας

Ξεπερασμένος τίτλος

Οι ξεπερασμένες επικεφαλίδες εμφανίζονται συχνά όταν η ίδια σελίδα χρησιμοποιείται κάθε χρόνο για επαναλαμβανόμενες πληροφορίες, αλλά το στοιχείο επικεφαλίδας δεν ενημερώνεται για να αντικατοπτρίζει την πιο πρόσφατη ημερομηνία. Εξετάστε ένα στοιχείο επικεφαλίδας όπως αυτό:

Το Awesome University δημοσίευσε τα κριτήρια εισαγωγής του 2021. Τα πρότυπα είναι τα εξής:

  • Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμο.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο αίτησης και να το υποβάλουν στο Πανεπιστήμιο.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν προσωπική δήλωση.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν επίσημες μετεγγραφές από όλα τα σχολεία που είχαν παρακολουθήσει στο παρελθόν.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν βαθμολογίες SAT ή ACT.
  • Ενδέχεται να ζητηθεί από τους αιτούντες να υποβάλουν πρόσθετο υλικό όπως δοκίμια, βιογραφικά ή συστατικές επιστολές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Awesome University που συνδέεται παρακάτω.

Το κείμενο συζητά το θέμα των τίτλων micro-boilerplate, οι οποίοι είναι τίτλοι που χρησιμοποιούνται σε υποσύνολα σελίδων σε έναν ιστότοπο. Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό επειδή δεν είναι πάντα σαφές ποια σελίδα ισχύει για ποια εποχή. Το σύστημα που συζητείται στο άρθρο μπορεί να εντοπίσει τον αριθμό σεζόν και να τον εισαγάγει στον τίτλο για να κάνει τον τίτλο πιο χρήσιμο.

Η Google έχει δημοσιεύσει ορισμένες οδηγίες για τους κατόχους ιστοτόπων σχετικά με τους τίτλους των ιστότοπών τους. Η κύρια σύστασή τους είναι να επικεντρωθούν στη δημιουργία εξαιρετικών στοιχείων επικεφαλίδων HTML, καθώς αυτά είναι αυτά που χρησιμοποιεί περισσότερο η Google. Ωστόσο, παραδέχονται επίσης ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το σύστημα δημιουργίας τίτλων τους δεν είναι τέλειο και καλωσορίζουν τα σχόλια από τους webmasters για να το βελτιώσουν.

Ο Danny Sullivan, δημόσιος σύνδεσμος για την Αναζήτηση Google, μοιράστηκε πρόσφατα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης χειρίζεται την ευρετηρίαση ιστότοπων. Σε μια σειρά από tweets, ο Sullivan εξέτασε κοινές ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία ευρετηρίασης της Google.

Πρώτον, ο Sullivan διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει ενιαίο "ευρετήριο Google". Αντίθετα, υπάρχουν πολλά ευρετήρια για διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα ξεχωριστό ευρετήριο για αναζητήσεις εικόνων και ένα άλλο για αναζητήσεις σε κινητές συσκευές. Αυτό γίνεται για να βελτιωθεί η ποιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ο Sullivan εξήγησε επίσης ότι η Google δεν ευρετηριάζει κάθε σελίδα στο Διαδίκτυο. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να αξιολογήσουν ποιες σελίδες είναι πιο σχετικές και χρήσιμες για τους χρήστες. Επομένως, η δημιουργία ευρετηρίου σε κάθε σελίδα δεν είναι πάντα δυνατή ή απαραίτητη.

Τέλος, ο Sullivan λύνει το πρόβλημα των ιδιοκτητών ιστοσελίδων που θέλουν οι σελίδες τους να ευρετηριαστούν αμέσως. Εξήγησε ότι η Google υποβάλλει αίτημα για αυτόματη ευρετηρίαση σελίδων, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό ή απαραίτητο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες για την ευρετηρίαση μιας σελίδας.

Συνολικά, οι πληροφορίες του Danny Sullivan παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο η Google χειρίζεται την ευρετηρίαση ιστότοπων. Προφανώς, οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν διάφορους παράγοντες για να καθορίσουν ποιες σελίδες είναι πιο σχετικές και χρήσιμες για τους χρήστες. Επομένως, δεν θα ευρετηριάζεται κάθε σελίδα στο Διαδίκτυο από την Google.

Ένας νέος τρόπος δημιουργίας τίτλων ιστοσελίδων
Η Google εισήγαγε ένα νέο σύστημα για τη δημιουργία τίτλων για ιστοσελίδες. Το νέο σύστημα έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί τίτλους που είναι πιο σχετικοί με το περιεχόμενο της σελίδας, ανεξάρτητα απ...
Διαβάστε περισσότερα
Ευθυγράμμιση εργαλείων δοκιμής κονσόλας αναζήτησης με το Εργαλείο επιθεώρησης URL
Προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν και να διορθώσουν προβλήματα σε ιστοσελίδες, η ομάδα του Search Console παρέχει τρία δημόσια αυτόνομα εργαλεία στους κατόχους ιστότοπων και στους υπεύθυνο...
Διαβάστε περισσότερα