Παρουσίαση των ονομάτων ιστότοπων στην Αναζήτηση Google

October 14, 2022

Η Αναζήτηση Google εισάγει ονόματα ιστότοπων στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά για να διευκολύνει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τον ιστότοπο που σχετίζεται με κάθε αποτέλεσμα. Τα ονόματα ιστοτόπων είναι προς το παρόν διαθέσιμα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιαπωνικά και Γερμανικά και θα κυκλοφορήσουν σε επιπλέον γλώσσες τους επόμενους μήνες.

Η Αναζήτηση Google βασίζεται σε μια ποικιλία από πηγές για τον προσδιορισμό του ονόματος του ιστότοπου για ένα αποτέλεσμα αναζήτησης. Για να υποδείξετε το όνομα του ιστότοπου που προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δομημένα δεδομένα στην αρχική σας σελίδα για να πείτε στην Google ποιο πρέπει να είναι το όνομα του ιστότοπου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην Τεκμηρίωση ονόματος ιστότοπου.

Συνιστούμε επίσης να επισκεφθείτε ξανά την τεκμηρίωση για τα favicons για τις πιο πρόσφατες βέλτιστες πρακτικές. Συνεχίζουμε να εμφανίζουμε favicon στην Αναζήτηση και συνιστούμε να παρέχετε ένα εικονίδιο τουλάχιστον 48 εικονοστοιχείων και να ακολουθεί τις υπάρχουσες [οδηγίες favicon](https://developers.google.com/search/docs/appearance/favicon-in- αναζήτηση){rel="nofollow"}.

Η Google ανακοίνωσε μια αλλαγή στον τρόπο που χειρίζεται τις οδηγίες "noindex". Προηγουμένως, εάν μια σελίδα είχε ετικέτα με "noindex", η Google την απέρριπτε από τα αποτελέσματα αναζήτησής της. Τώρα, ωστόσο, το "noindex" θα γίνεται σεβαστό μόνο εάν συνοδεύεται από ένα ρητό μήνυμα που λέει στην Google να μην ευρετηριάσει τη σελίδα.

Αυτή η αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους webmasters να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο οι σελίδες τους ευρετηριάζονται από την Google. Για παράδειγμα, εάν ένας webmaster θέλει να αποτρέψει την ευρετηρίαση μιας συγκεκριμένης σελίδας, αλλά δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την οδηγία "noindex", μπορεί τώρα να προσθέσει ένα μήνυμα που λέει στην Google να μην ευρετηριάσει αυτήν τη σελίδα.

Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει μόνο σελίδες που έχουν ειδική ετικέτα "noindex". Οι σελίδες που δεν επισημαίνονται ρητά με "noindex" θα συνεχίσουν να ευρετηριάζονται κανονικά.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ.

Νέες οδηγίες για τους κατόχους ιστοτόπων
Το 2002, η Google κυκλοφόρησε μια σελίδα με οδηγίες για τους κατόχους ιστότοπων που ονομάζεται "Οδηγίες για Webmaster". Αυτή η σελίδα περιείχε μια επισκόπηση των βέλτιστων πρακτικών για τη δ...
Διαβάστε περισσότερα
Μια ολοκληρωμένη ματιά στο φιλτράρισμα και τα όρια δεδομένων απόδοσης της Search Console
Αυτό το άρθρο εξηγεί λεπτομερώς τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στην αναφορά απόδοσης του Google Search Console, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η Google επεξεργάζεται τα δεδομένα (φιλτράρ...
Διαβάστε περισσότερα