Παρακολουθήστε την κυκλοφορία αναζήτησης με το Data Studio

March 30, 2022

Η Google δημιούργησε ένα νέο πρότυπο πίνακα ελέγχου για το Data Studio που διευκολύνει τους χρήστες να παρακολουθούν την επισκεψιμότητα αναζήτησης Google στους ιστότοπούς τους. Αυτό το πρότυπο σάς επιτρέπει εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών ιδιοτήτων Search Console, τύπων δεδομένων, συσκευών και άλλων. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τα δικά τους δεδομένα με το πρότυπο για να ξεκινήσουν.

Αυτό το άρθρο παρέχει έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του νέου προτύπου πίνακα εργαλείων. Αρχικά, οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν τον λογαριασμό τους στο Search Console στο Insights. Στη συνέχεια, θα επιλέξουν το πρότυπο και θα το προσθέσουν στο έργο τους στο Data Studio. Τέλος, θα συνδέσουν τα δεδομένα τους με το πρότυπο και θα προσαρμόσουν τον πίνακα ελέγχου σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Το νέο πρότυπο πίνακα ελέγχου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους χρήστες να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες από τα δεδομένα τους και να κατανοούν καλύτερα την επισκεψιμότητα αναζήτησης στον ιστότοπο.

Οι πίνακες ελέγχου μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν από τους τρεις κύριους σκοπούς: παρακολούθηση της απόδοσης, εξερεύνηση δεδομένων ή ενημέρωση του κόσμου. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα επικεντρωθούμε στην παρακολούθηση του πίνακα εργαλείων απόδοσης.

Οι πίνακες εργαλείων απόδοσης θα πρέπει να σχεδιάζονται για να βοηθούν τους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα τις αλλαγές στα δεδομένα. Συνήθως χρησιμοποιούν απλές απεικονίσεις που είναι εύκολο να ερμηνευτούν, όπως γραφήματα γραμμών και ράβδων. Εάν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, ο SEO ή ο αναλυτής μπορεί να προχωρήσει σε βαθύτερη εξερεύνηση δεδομένων.

Αυτό το άρθρο παρέχει ένα πρότυπο για την παρακολούθηση της απόδοσης της αναζήτησης Google. Μπορείτε να βρείτε το πρότυπο εδώ: https://datastudio.google.com/reporting/7300a2df-97a2-408a-b10c-43acd2270fe6/page/6zXD/preview.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρότυπο, πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε την εφαρμογή σύνδεσης Search Console στο Data Studio. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στο Data Studio, δημιουργήστε μια πηγή δεδομένων Search Console και επιλέξτε τον πίνακα Εμφάνιση URL. Η παράμετρος χαρακτηριστικού που επιλέγετε εδώ θα είναι η προεπιλεγμένη παράμετρος στην αναφορά σας, αλλά μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε άλλες παραμέτρους μέσω φίλτρων.

Οι πίνακες ελέγχου παρέχουν λειτουργικότητα και δεδομένα σε επίπεδο URL για ιστό, εικόνες, βίντεο, ειδήσεις, ανακαλύψεις και googleNews. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που παρέχονται μέσω αυτού του πίνακα ελέγχου, επισκεφτείτε τη σελίδα βοήθειας Αναφορών απόδοσης: https://support.google.com/webmasters/topic/9384513.

Η Google δημιούργησε μια νέα εφαρμογή σύνδεσης δεδομένων για το Search Console στο Data Studio. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα δεδομένα τους κατά σελίδα, τύπο και χώρα, καθώς και να επιλέγουν μεταξύ διαφορετικών τύπων δεδομένων και εύρους ημερομηνιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυπικές εκφράσεις για να εξαιρέσετε ορισμένες σελίδες από την αναφορά.

Το Google Search Console είναι μια δωρεάν υπηρεσία που σας βοηθά να παρακολουθείτε την απόδοση του ιστότοπού σας στην Αναζήτηση Google. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε την απόδοση του ιστότοπού σας όσον αφορά τα κλικ, το CTR και άλλες μετρήσεις.

Διαθέσιμες επιλογές για τον έλεγχο δεδομένων σε πίνακες εργαλείων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Search Console για να παρακολουθείτε τα κλικ και το CTR με την πάροδο του χρόνου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα γραμμικό γράφημα. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε πώς έχει αλλάξει η μέτρηση με την πάροδο του χρόνου και να προσδιορίσετε τυχόν μοτίβα που μπορεί να έχουν εμφανιστεί.

Γράφημα γραμμής που δείχνει τα κλικ και τις τάσεις CTR με την πάροδο του χρόνου

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το Google Analytics με το Search Console για να παρακολουθείτε τις μετατροπές για οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης. Αυτό μπορεί να γίνει ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

Αυτό το άρθρο περιγράφει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τα φίλτρα URL στο Google Data Studio για την ανάλυση της απόδοσης του ιστότοπου. Η ανάλυση μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης URL με έναν πίνακα είναι πιο αποτελεσματική από το να βασίζεστε μόνο σε ένα γράφημα. Τα φίλτρα σελίδας, χώρας και τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό των αποτελεσμάτων.

Για να δημιουργήσετε μια καλή εμπειρία για κινητά για τον πίνακα ελέγχου παρακολούθησης, ορίστε τη λειτουργία εμφάνισης σε Fit to Width (στην ενότητα Αναφορές και διατάξεις σελίδας) {rel="nofollow "}). Αυτό θα προσαρμόσει το πλάτος του ταμπλό στο μέγεθος της οθόνης. Είναι σημαντικό να ελέγξετε πώς φαίνεται η αναφορά σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.

Στο δεύτερο άρθρο της σειράς συμβουλών της Search Console, η Google συζητά πώς η συντόμευση των συμβολοσειρών URL μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ακαταστασίας των τραπεζιών. Εξηγούν πώς να χρησιμοποιήσετε κανονικές εκφράσεις για τη δημιουργία υπολογισμένων πεδίων για την κατάργηση ονομάτων τομέα από διευθύνσεις URL, π.χ. REGEXP_EXTRACT(Σελίδα προορισμού, ".*\\.com/(.*)$") όνομα τομέα για.com.

Το επόμενο άρθρο της σειράς, Βελτιστοποίηση της απόδοσης ιστότοπου με γραφήματα με συννεφάκια Search Console, θα συζητήσει ένα γράφημα υψηλού επιπέδου που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν πού να επικεντρωθούν κατά τη βελτιστοποίηση των προσπαθειών αναζήτησής τους. Η Google θα ανακοινώσει μελλοντικές αναρτήσεις σε αυτήν τη σειρά στο Twitter.

Θέλετε να αξιοποιήσετε περισσότερο τα δεδομένα σας; Οι πίνακες εργαλείων μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Τι κάνει όμως ένα υπέροχο ταμπλό; Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα;

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, ο συνήγορος της αναζήτησης Daniel Waisberg συζητά πώς να φτιάξετε υπέροχους πίνακες εργαλείων. Καλύπτει τα πάντα, από την επιλογή των σωστών δεδομένων για εμφάνιση έως τη διασφάλιση ότι ο πίνακας εργαλείων είναι οπτικά ελκυστικός.

Έτσι, είτε είστε νέοι στους πίνακες ελέγχου είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας, αυτό το άρθρο είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει. Λοιπόν, τι περιμένεις; Αποκτήστε τον πίνακα ελέγχου!

Προσθήκη περιβάλλοντος σε ζητήματα δομημένων δεδομένων στο Search Console
Για να σας βοηθήσει να εντοπίζετε πιο αποτελεσματικά ζητήματα δομημένων δεδομένων, από αύριο το Search Console προσθέτει περισσότερο πλαίσιο στην αναφορά σφαλμάτων του. Για παράδειγμα, εάν ένας ιστότο...
Διαβάστε περισσότερα
Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας με το γράφημα με συννεφάκια του Search Console.
Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα παρέχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ευκαιρίες για βελτιστοποίηση της απόδοσης αναζήτησης Google του ιστότοπού σ...
Διαβάστε περισσότερα