Ο Έλον Μασκ κατέχει τελικά το Twitter – Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Fires

October 28, 2022

Ο Έλον Μασκ ολοκλήρωσε την αγορά του Twitter και απέλυσε αμέσως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Οικονομικό Διευθυντή καθώς και το στέλεχος που ήταν υπεύθυνο για θέματα νομικής, πολιτικής και εμπιστοσύνης.

Ο Μασκ απέλυσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal, τον CFO Ned Segal και τον γενικό σύμβουλο και επικεφαλής νομικών, πολιτικών και εμπιστοσύνης Vijaya Gadde (@vijaya).

Ο Vijaya Gadde ήταν υπεύθυνος για να κάνει το Twitter ασφαλές για τους χρήστες, εργαζόταν για την εξάλειψη της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης. Ήταν επίσης το στέλεχος που έπαιξε βασικό ρόλο στην απαγόρευση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Οικονομικός Διευθυντής απολύθηκαν και οδηγήθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter (pic.twitter.com/vy5Cw7zttf).

Ο Έλον Μασκ ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει ένα μήνυμα για τους διαφημιστές. Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους διαφημιστές, ο Μασκ προσπάθησε να εξηγήσει πώς θα είναι το μέλλον της διαφήμισης στο Twitter.

Το μήνυμα ήταν ασαφές στις λεπτομέρειες και επικεντρώθηκε στις φιλοδοξίες για το είδος της διαφήμισης που θα ήθελε να δει ο Μασκ. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Πιστεύω επίσης πολύ ότι η διαφήμιση, όταν γίνεται σωστά, μπορεί να σας ευχαριστήσει, να σας διασκεδάσει και να σας ενημερώσει· μπορεί να σας δείξει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν ή μια ιατρική θεραπεία που ποτέ δεν ήξερες ότι υπήρχε, αλλά είναι κατάλληλη για εσάς».

Ο Έλον Μασκ μπήκε πρόσφατα στο Twitter για να εξηγήσει το σκεπτικό του για την αγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Twitter μπορεί να προσφέρει μια απαραίτητη «ψηφιακή πλατεία της πόλης», όπου άνθρωποι όλων των πεποιθήσεων μπορούν να συζητούν με υγιή τρόπο - χωρίς να καταφεύγουν στη βία.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, υποστηρίζει, επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τη δυνατότητα να διασπαστούν σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς θαλάμους ηχούς που εξυπηρετούν μόνο στη δημιουργία περισσότερου μίσους και διχασμού στην κοινωνία.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη επιστολή του προς τους διαφημιστές εδώ.

Ο Anil Dash, Διευθύνων Σύμβουλος της Glitch και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Electronic Frontier Foundation, είχε μια αρνητική εμπειρία με την εποπτεία περιεχομένου του Twitter την πρώτη ημέρα της ιδιοκτησίας της εταιρείας από τον Έλον Μασκ. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter ότι κάθε αναφορά κατάχρησης που έκανε απορρίφθηκε, λέγοντας ότι οι λογαριασμοί δεν παραβιάζουν την πολιτική. Δύο από τις εκθέσεις στόχευαν σε Μαύρους ανθρώπους, η μία στόχευε σε έναν Εβραίο, καθεμία από τις οποίες χρησιμοποιούσε μια προσβολή που χρησιμοποιείται συνήθως για να στοχεύσει αυτές τις ομάδες.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου από τον Απρίλιο του 2022 , ο Anil Dash υποστήριξε την ιδέα ότι η συζήτηση γύρω από το Twitter και το Facebook δεν αφορά πραγματικά το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, αλλά μάλλον είναι ένας αγώνας μεταξύ του ποιος ελέγχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των κοινωνικών κανόνων που θα επιτρέπονται.

Ο Dash έγραψε:

«Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην τεχνολογία να διαφωνούν για το ποιος μπορεί να ελέγξει την κακή, σπασμένη τεχνολογία.

Αλλά αυτό συμβαίνει στο Twitter και αλλού, καθώς βλέπουμε ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια συζήτηση για τον έλεγχο περιεχομένου ή την ελευθερία του λόγου.

Δεν είναι αλήθεια, φυσικά. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε μια συζήτηση για την «ελευθερία του λόγου».

Αυτό που βλέπουμε στην πραγματικότητα είναι απλώς μια συζήτηση σχετικά με το ποιος ελέγχει τους κανόνες ενός κοινωνικού δικτύου και ποιος λαμβάνει δωρεάν προώθηση από αυτό το δίκτυο."

Μένει να δούμε πώς θα μοιάζει το διαφημιστικό τοπίο τώρα που [το στέλεχος που είναι υπεύθυνο για την εξάλειψη της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης έχει φύγει](https://www.cnnbusiness.com/2022/04/15/monika-Bickert-facebook -leaves-company/){rel="nofollow"}.

Οι διαφημιστές δεν χαίρονται όταν βλέπουν τις επωνυμίες τους δίπλα σε αρνητικά tweets. Η General Motors ανέστειλε τις διαφημίσεις της στο Twitter εξαιτίας αυτού. Πολλοί άνθρωποι στο Twitter γιόρταζαν ήδη την άρση των καταπιεστικών περιορισμών στην ελευθερία του λόγου τους.

Μια ολοκληρωμένη ματιά στο φιλτράρισμα και τα όρια δεδομένων απόδοσης της Search Console
Αυτό το άρθρο εξηγεί λεπτομερώς τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στην αναφορά απόδοσης του Google Search Console, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η Google επεξεργάζεται τα δεδομένα (φιλτράρ...
Διαβάστε περισσότερα
Η μελέτη βρίσκει στοιχεία ότι οι χρήστες είναι δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα της Google
Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το SEMRush, ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών δεν είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που παίρνουν όταν κάνουν αναζήτηση στο Google. Η έρευνα δείχνει ότι...
Διαβάστε περισσότερα