Οι χρήστες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ότι το Twitter θα επιβιώσει

November 18, 2022

Το απόγευμα της Πέμπτης, η μαζική έξοδος εργαζομένων από το Twitter έκανε πολλούς να συνειδητοποιήσουν ότι η εταιρεία ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Η τάση ξεκίνησε από την Kylie Robison (@kyliebytes), μια τεχνική ρεπόρτερ του περιοδικού Fortune, η οποία έγραψε στο Twitter σχετικά με την άτυπη, ανέκδοτη πεποίθηση ότι φαίνεται ότι το 75% των εργαζομένων επιλέγει να παραιτηθεί και να φύγει με αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών. Αυτό ενέπνευσε πολλούς άλλους να αποχαιρετήσουν το Twitter και η τάση πήρε γρήγορα δέκα από τα έντεκα πιο δημοφιλή θέματα.

Μετά από εβδομάδες απολύσεων και παραιτήσεων, το Twitter βασικά λειτουργούσε με σκελετό συνεργείο. Η αίσθηση ότι το Twitter πλησίαζε στο τέλος του ενισχύθηκε από την προθεσμία που ο Μασκ έδωσε στους υπαλλήλους προθεσμία για να ολοκληρώσουν την «εξαιρετικά σκληροπυρηνική» δουλειά του να δουλεύει πολλές ώρες και τα Σαββατοκύριακα στο γραφείο. Υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για μαζική έξοδο εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους επέλεξαν να φύγουν με πακέτα απόλυσης αντί να δεσμευτούν σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα εργασίας.

Αν και αυτή είναι απλώς μια άτυπη, ανέκδοτη αντίληψη σε αυτό το σημείο, είναι σαφές ότι κάτι συμβαίνει στο Twitter. Με ένα τόσο υψηλό ποσοστό εργαζομένων που προφανώς επιλέγουν να φύγουν, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς η εταιρεία θα μπορούσε να επιβιώσει πολύ περισσότερο.

Σύμφωνα με tweets του Alex Heath του The Verge, υπάρχουν αναφορές ότι ολόκληρες ομάδες υποδομής έχουν εγκαταλείψει το Twitter. Ο Χιθ αναφέρει επίσης ότι πολλοί από τους υπαλλήλους που παραιτήθηκαν συμμερίζονται την πεποίθηση ότι το Twitter βρίσκεται στο χείλος της «κατάρρευσης». Η Zoe Schiffer του ειδησεογραφικού οργανισμού @platformer έγραψε στο Twitter ότι η κατάσταση των εργαζομένων μοιάζει με «μαζική έξοδο».

Μπορείτε να διαβάσετε τα αρχικά tweets εδώ:

https://twitter.com/alexeheath/status/1593399683086327808 https://twitter.com/alexeheath/status/1593378041882820608 https://twitter.com/ZoeSchiffer/status/1593386017137885184

Ήταν μια θλιβερή βραδιά για το Twitter καθώς πολλοί χρήστες αποχαιρέτησαν, πεπεισμένοι ότι η πλατφόρμα πλησίαζε στο τέλος της.

Ο Scott Hendison, πρώην υπάλληλος του Twitter, έγραψε στο Twitter: «Θα μπορούσε απόψε να είναι το τέλος του Twitter; Πολλοί ευτυχισμένοι άνθρωποι φαίνεται να το ελπίζουν».

Πολλοί χρήστες από όλο τον κόσμο ήρθαν στο Twitter για να αποχαιρετήσουν, μεταξύ των οποίων και η δημοσιογράφος Elizabeth Spires.

Ο Spiers έγραψε στο Twitter: «Ως κάποιος που έχει ζήσει την έκρηξη των γεωγραφικών πόλεων, του MySpace, του blogspot, του typepad, του tumblr και τώρα του twitter...θα είσαι καλά».

Στις 18 Νοεμβρίου 2022, πολλά tweets εξέφραζαν ήπιο ή γλυκόπικρο χιούμορ. Για παράδειγμα, ένα tweet σημείωσε ότι η μόνη του λύπη ήταν ότι ο αγαπημένος ηθοποιός του Star Wars, Mark Hamill, δεν τον είχε ακολουθήσει ποτέ στο Twitter. Σε απάντηση, ο Mark Hamill έγραψε στο Twitter: «Παρακαλώ μην λυπάστε». Η δημοφιλής ερευνήτρια ασφαλείας Jane Manchun Wong ρώτησε αν κάποιος από τους ακόλουθούς της την αγαπούσε, σε περίπτωση που το Twitter έφυγε οριστικά. Η υπηρεσία παρακολούθησης τάσεων αναζήτησης, Google Trends, αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι αναζητούν μια εναλλακτική λύση στο Twitter. Οι αναζητήσεις στο Google για Tumblr και Mastodon έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες ημέρες.

Προφανώς τόσοι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Tumblr που η υπηρεσία διακόπηκε προσωρινά. Σε απάντηση, το Tumblr δημοσίευσε μια χιουμοριστική απάντηση:

Συνεχίστε έτσι καθώς έχουν ενταχθεί 12 νέα ppl. το δουλεύουμε. περίμενε ένα λεπτό 🙂 https://t.co/Upd5HEaIBq

Τα tweets σχετικά με τις τάσεις του Twitter εν μία νυκτί αντανακλούσαν την ανησυχία για το πόσο καιρό θα ήταν διαθέσιμο το Twitter, ίσως τόσοι πολλοί άνθρωποι διάβασαν για τη μαζική έξοδο των εργαζομένων. Δέκα από τα έντεκα πιο δημοφιλή θέματα αφορούσαν το Twitter:

1#RIPTWitter Κερδίζετε δημοτικότητα με το #TwitterDown 2 Έλον Τα πιο δημοφιλή στο Twitter HQ 3·Tumblr Δημοφιλές στο MySpace, Vine 4 · Mastodon 222.000 tweets 5 · Διαφωνία 1,02 εκατομμύρια tweets 6 · Από το Twitter 543.000 tweets

7 · Πριν από το Twitter 682.000 tweets 8 · Insta 282.000 tweets 9 · Space Karen 27.2.000 tweets 11 · #TwitterIsOverParty Το δημοφιλές θέμα Space Karen είναι μια αναφορά στη χθεσινή προβολή στο πλάι της σειράς του Twitter με αστεία κεντρικά γραφεία. Ο Elon Musk και η Space Karen προκαλούν μεγάλη χαρά στους χρήστες του Twitter.

Με τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο να γίνονται «σκληροπυρηνικά» σήμερα, πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό είναι το τέλος της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με τις ομάδες υποδομής να λειτουργούν σε επίπεδο εισόδου ή χαμηλότερο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί πιστεύουν ότι το Twitter έφτασε στο τέλος του.

Το τεστ ανθεκτικότητας του Twitter έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο πρόκειται να φέρει τεράστια δραστηριότητα στην πλατφόρμα. Αυτό θα είναι μια καλή ένδειξη για το εάν το Twitter μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τόσο υψηλό επίπεδο χρήσης.

Το Twitter περιορίζει την πρόσβαση των εργαζομένων σε όλα τα κτίριά του αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς λόγο. Αυτό οδήγησε σε εικασίες ότι η εταιρεία μπορεί να μην επιβιώσει το Σαββατοκύριακο.

Οι τάσεις του Twitter κυριαρχούνται από tweets που σχετίζονται με την κατάρρευση της εταιρείας. Πολλοί χρήστες αποχαιρετούν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας την αίσθηση ότι πεθαίνει ή τουλάχιστον κοντεύει να καταρρεύσει.

Ωστόσο, είναι πιθανό το Twitter να δει αυξημένη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτό το Σαββατοκύριακο και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε καλύτερη ιδέα για την επιβίωσή του.

Το Twitter συνεχίζει τις προσπάθειές του να κάνει την πλατφόρμα πιο φιλική και προσβάσιμη. Η τελευταία αλλαγή είναι μια νέα διεπαφή απαντήσεων που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις συνομιλίες στο Twitter.

Η νέα διεπαφή περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα να βλέπετε σε ποιον απαντάτε, σε ποιους άλλους συμμετέχουν στη συνομιλία και σε τι αφορά η συνομιλία. Αυτό θα διευκολύνει την παρακολούθηση των συνομιλιών και την κατανόηση του τι συμβαίνει.

Η διεπαφή αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται με μια μικρή ομάδα χρηστών και θα κυκλοφορήσει ευρύτερα τις επόμενες εβδομάδες. Το Twitter έχει κάνει πολλές αλλαγές πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου χαρακτήρων και της προσθήκης υποστήριξης ζωντανών βίντεο.

Είναι σαφές ότι το Twitter προσπαθεί να είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη και ελκυστικό ως πλατφόρμα. Με αυτές τις πρόσφατες αλλαγές, φαίνεται έτοιμη να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Οι νέες δυνατότητες τοπικής αναζήτησης της Google είναι εδώ
Η Google λανσάρει επιτέλους τις λειτουργίες τοπικής αναζήτησης που παρουσίασε νωρίτερα φέτος, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναζήτησης στο περιβάλλον σας χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου...
Διαβάστε περισσότερα
Αποκαλύψτε τα μυστήρια του συστήματος κατάταξης αναζήτησης Google με τον νέο μας οδηγό.
Τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022, η Google κυκλοφόρησε μια νέα κεντρική σελίδα που ονομάζεται "Οδηγός για το σύστημα κατάταξης αναζήτησης της Google", διευκολύνοντας τους δημιουργούς και άλλους...
Διαβάστε περισσότερα