Νέο έργο ανοιχτού κώδικα Robots.txt.

September 21, 2020

Πέρυσι, η Google κυκλοφόρησε τον robots.txt parser and matcher στον κόσμο του ανοιχτού κώδικα. Από τότε, οι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσουν νέα εργαλεία, να συνεισφέρουν σε βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα και να κυκλοφορήσουν νέες εκδόσεις γλώσσας (όπως golang και rust).

Καθώς η περίοδος πρακτικής άσκησης της Google πλησιάζει στο τέλος της, θέλουν να επισημάνουν δύο νέες εκδόσεις που σχετίζονται με το robots.txt από δύο ασκούμενους που εργάζονται στην ομάδα ανοιχτού κώδικα αναζήτησης: [Andreea Dutulescu](https:/ /www.linkedin.com/at/andreea -nicoleta-dutulescu){rel="nofollow"} και Ian Dolzhanskii.

Αρχικά, κυκλοφορούν ένα πλαίσιο δοκιμής για τους προγραμματιστές του αναλυτή robots.txt που δημιουργήθηκε από την Andreea. Το έργο παρέχει ένα εργαλείο δοκιμής για να επαληθεύσει ότι οι αναλυτές robots.txt ακολουθούν το πρωτόκολλο εξαίρεσης ρομπότ ή σε ποιο βαθμό. Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημος και ενδελεχής τρόπος για να αξιολογηθεί η ορθότητα ενός αναλυτή, επομένως η Andreea δημιούργησε ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός αναλυτή συμβατό με το πρωτόκολλο.

Η Google κυκλοφόρησε μια θύρα Java του δημοφιλούς αναλυτή robots.txt της C++. Ο αναλυτής είναι μια μετάφραση ένα προς ένα του αναλυτή C++ όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τη συμπεριφορά, και έχει δοκιμαστεί διεξοδικά η ισοτιμία έναντι ενός μεγάλου αριθμού κανόνων robots.txt. Η ομάδα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον αναλυτή Java robots.txt στο σύστημα παραγωγής της Google και η εταιρεία καλωσορίζει τις συνεισφορές σας σε αυτά τα έργα.

Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε την Andreea και τον Ian και λυπούμαστε που η πρακτική τους ολοκληρώνεται. Οι συνεισφορές τους βοηθούν να γίνει το Διαδίκτυο καλύτερο και ελπίζουμε ότι μπορούμε να τους καλωσορίσουμε ξανά στο Google στο μέλλον.

Το Googlebot θα υποστηρίζει το πρωτόκολλο HTTP / 2. Σύντομα
Από τον Νοέμβριο του 2020, η Google θα αρχίσει να ανιχνεύει ορισμένους ιστότοπους μέσω HTTP/2. Αυτή είναι η επόμενη σημαντική έκδοση του HTTP, η οποία είναι πιο στιβαρή, αποτελεσματική και ταχύτερη απ...
Διαβάστε περισσότερα
Νέα υποστήριξη για πληροφορίες αποστολής μεταπωλητών στο Schema.org.
Από σήμερα, η Google υποστηρίζει τη σήμανση shippingDetails schema.org ως εναλλακτικό τρόπο για τους λιανοπωλητές να πληρούν τις προϋποθέσεις για λεπτομέρειες αποστολής στα αποτελέσματα αναζήτησης Goo...
Διαβάστε περισσότερα