Νέοι πόροι για βίντεο SEO

March 17, 2021

Καθώς η παγκόσμια κατανάλωση βίντεο στο διαδίκτυο συνεχίζει να αυξάνεται, η Google στοχεύει να προβάλει περιεχόμενο βίντεο από διάφορες πηγές στον ιστό. Η εταιρεία θέλει να διευκολύνει τους κατόχους ιστότοπων να ευρετηριάζουν και να εμφανίζονται τα βίντεό τους στο Google.

Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, κυκλοφόρησαν δύο νέους πόρους. Η πρώτη είναι μια Lightning Talk για να συζητήσετε πώς η Google ευρετηριάζει βίντεο, επισημαίνει πώς λειτουργούν τα βίντεο στο Google και μοιράζεται Πέντε βασικές συμβουλές για τη βελτιστοποίηση των βίντεό σας για αναζήτηση και ανακάλυψη.

Οι βασικές συμβουλές είναι οι εξής:

  • Κάντε τα βίντεό σας διαθέσιμα στον Ιστό. Κάθε βίντεο πρέπει να είναι χωρίς τεκμηρίωση στο robots.txt ή στο noindex {rel="nofollow"} μεταδεδομένα.
  • Παρέχετε δομημένα δεδομένα με ετικέτα "VideoObject". Ακολουθήστε τις οδηγίες στην Τεκμηρίωση δομημένων δεδομένων βίντεο.

Η Google κυκλοφόρησε νέες οδηγίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές βίντεο. Αυτός ο οδηγός περιέχει συμβουλές για το πώς να κάνετε τα βίντεό σας πιο προσιτά στο Google, ώστε λειτουργίες όπως οι προεπισκοπήσεις βίντεο και οι βασικές στιγμές να είναι πιο πιθανό να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ο οδηγός προτείνει επίσης πώς να υποβάλετε έναν χάρτη ιστότοπου βίντεο και πώς να διασφαλίσετε ότι οι μικρογραφίες είναι υψηλής ποιότητας και περιλαμβάνονται σε κάθε βίντεο. Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη οδηγό εδώ:

Βέλτιστες πρακτικές βίντεο

Η Google κυκλοφόρησε μερικές νέες συμβουλές για το πώς να βεβαιωθείτε ότι τα βίντεό σας μπορούν να βρεθούν και να ευρετηριαστούν σωστά από τη μηχανή αναζήτησής τους. Αυτές οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι θα ενημερώνει τακτικά αυτήν τη σελίδα με νέες προτάσεις, επομένως είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά. Επιπλέον, δημιούργησαν τον Οδηγό δομημένων δεδομένων βίντεο για να βοηθήσει τον Long να προσθέσει σωστά ετικέτες τα βίντεό τους για ευρετηρίαση.

Πώς να παρέχετε καλύτερες πληροφορίες για το προϊόν στους αγοραστές;
Η αποστολή της Google είναι να οργανώνει τις πληροφορίες του κόσμου. Μέρος αυτής της αποστολής περιλαμβάνει να διευκολύνει τους αγοραστές να βρίσκουν πληροφορίες για το προϊόν. Πέρυσι, η Google παρουσ...
Διαβάστε περισσότερα
SharedArrayBuffer Οδηγίες για την αποστολή του μηνύματος
Η ομάδα του Chrome ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τον περιορισμό των αντικειμένων "SharedArrayBuffer" στην επιφάνεια εργασίας μέχρι το Chrome 92 (αρχικά Chrome 91). Αυτή η αλλαγή έγινε ως απάντηση...
Διαβάστε περισσότερα