Νέοι ιστότοποι εκπαίδευσης: Ερωτήσεις πρακτικής και δομημένα δεδομένα λύσεων μαθηματικών.

March 25, 2021

Σύμφωνα με την UNESCO, σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια μαθητές έχουν διαταραχθεί η εκπαίδευσή τους λόγω του COVID-19. Σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα πρότυπα μάθησης. Πολλοί άνθρωποι απευθύνονται στην Google για βοήθεια στην εύρεση εκπαιδευτικών και μαθησιακών πόρων και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τρόπους για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν αυτό που αναζητούν.

Σε αυτήν την ανάρτηση, παρέχουμε λεπτομέρειες για να σας βοηθήσουμε να εφαρμόσετε δομημένα δεδομένα για προβλήματα πρακτικής και τη σελίδα math-solver, κάντε τη σελίδα σας να έχει Καταλληλότητα εμφανίζεται ως πλούσιο αποτέλεσμα σε Αναζήτηση Google (σημειώστε ότι το να πληροίτε τα κριτήρια δεν εγγυάται ότι ο ιστότοπός σας θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης). Παρέχουμε επίσης μια Αναφορά κατάστασης εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων για να σας βοηθήσουμε να διασφαλίσετε ότι η εφαρμογή σας είναι σωστή.

Το περιεχόμενο της άσκησης και η βοήθεια στα μαθηματικά είναι μερικές από τις πληροφορίες που χρειάζονται περισσότερο οι μαθητές. Τα υλικά πρακτικής βοηθούν τους χρήστες να μετρήσουν την κατανόηση των εννοιών τους, ενώ οι λύτες παρέχουν εξηγήσεις για να βοηθήσουν τους χρήστες να ξεφύγουν από το πρόβλημα όταν κάνουν μαθηματικά προβλήματα. Και οι δύο αυτές λειτουργίες παρέχουν την ευκαιρία στους ιστότοπους που χρησιμοποιούν και τα δύο υλικά να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης Google και πιθανώς να αυξήσουν την επισκεψιμότητα λόγω της βελτιωμένης εμφάνισης.

Η Google εισήγαγε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Practice Questions που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν προεπισκόπηση του εκπαιδευτικού περιεχομένου στον ιστότοπο. Για να είναι κατάλληλοι για χρήση αυτής της δυνατότητας, οι ιστότοποι πρέπει να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές που περιγράφονται στην τεκμηρίωση της Google. Αυτές οι πρακτικές περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός χαρακτηριστικού κουίζ σε κάθε ερώτηση πρακτικής, φροντίζοντας να συμπεριλάβετε όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά δομημένων δεδομένων και επισημάνετε τουλάχιστον δύο ερωτήσεις πρακτικής ανά έννοια. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, οι ιστότοποι μπορούν να επωφεληθούν από τα πλούσια αποτελέσματα των ερωτήσεων πρακτικής και να προσφέρουν στους χρήστες μια πιο καθηλωτική και διαδραστική εμπειρία.

Η συνάφεια με τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της επικαιρότητας, του επιπέδου βαθμού και των προτύπων του προγράμματος σπουδών, μπορεί να είναι βασικός παράγοντας για τους χρήστες όταν αποφασίζουν ποιο εκπαιδευτικό υλικό θα χρησιμοποιήσουν. Στην έρευνά μας, ακούσαμε ότι οι χρήστες αναζητούν αυτά τα σήματα για να προσδιορίσουν εάν το διαδικτυακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο ταιριάζει με αυτό που μαθαίνουν στο σχολείο. Γι' αυτό σας ενθαρρύνουμε να προσθέσετε όλα τα προτεινόμενα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το περιεχόμενό σας.

Σημαίες επίλυσης μαθηματικών

Η σελίδα Math Solver παρέχει ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους χρήστες να εισαγάγουν τις μαθηματικές εξισώσεις τους και να βρουν εξηγήσεις για τον τρόπο επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να εισαγάγει μια εξίσωση όπως x^4 - 3x = 0 για να δει έναν ιστότοπο με οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να φτάσει στη λύση. Δομώνοντας τα δεδομένα σας με ένα εργαλείο επίλυσης μαθηματικών, μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για εμφάνιση του ιστότοπού σας στην Αναζήτηση Google όταν οι χρήστες εισάγουν μαθηματικές εξισώσεις στη γραμμή αναζήτησης Google.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο προσθήκης δομημένων δεδομένων επίλυσης μαθηματικών εδώ: https://developers.google.com/search/docs/data-types/math-solvers

Η Google εισήγαγε μια νέα λειτουργία "ερωτήσεις πρακτικής" που επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν μαθηματικές εξισώσεις για λύσεις βήμα προς βήμα. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο με επίσημους λύτες μαθηματικών. Μην προσθέτετε αυτά τα δομημένα δεδομένα σε σελίδες όπου οι χρήστες δεν μπορούν να υποβάλουν μαθηματικές εξισώσεις για λύσεις βήμα προς βήμα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες υλοποίησης στην τεκμηρίωση προγραμματιστή.

Για να σας βοηθήσουμε να παρακολουθείτε ζητήματα που έχουν επισημανθεί, έχουμε επίσης κυκλοφορήσει μια Αναφορά στο Search Console Όλα τα σφάλματα, οι προειδοποιήσεις και τα έγκυρα στοιχεία για σελίδες που περιέχουν δομημένα δεδομένα.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την αναφορά για να κατανοήσετε τι μπορεί ή δεν μπορεί να διαβάσει η Google από τον ιστότοπό σας και για να επιλύσετε σφάλματα εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης. Επιπλέον, αφού διορθώσετε το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναφορά για να το επαληθεύσετε, κάτι που θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία εκ νέου ανίχνευσης των σελίδων σας που επηρεάζονται από την Google. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση αναφορών για την παρακολούθηση των εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων αναζήτησής σας.

Εάν είστε webmaster που χρησιμοποιεί δομημένα δεδομένα στον ιστότοπό σας, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε την αναφορά Practice Questions στο Search Console για να ελέγξετε πώς εμφανίζονται τα δομημένα δεδομένα σας στην Αναζήτηση Google. Αυτή η αναφορά σάς δείχνει πώς εμφανίζονται τα δομημένα δεδομένα σας όταν κάποιος πραγματοποιεί αναζήτηση στο Google για ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

Για να χρησιμοποιήσετε την αναφορά Ερωτήσεις πρακτικής, μεταβείτε στην ενότητα "Εμφάνιση αναζήτησης" του Search Console και κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Ερωτήσεις εξάσκησης". Στη συνέχεια, εισαγάγετε το ερώτημά σας στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ στην Αναζήτηση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δοκιμές εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων για να δοκιμάσετε τα δομημένα δεδομένα σας υποβάλλοντας αποσπάσματα κώδικα ή διευθύνσεις URL σελίδας. Η δοκιμή εμφανίζει τυχόν σφάλματα ή προτάσεις για τα δομημένα δεδομένα σας.

Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για εσάς οι ερωτήσεις πρακτικής ή τα δομημένα δεδομένα επίλυσης μαθηματικών. Στείλτε μας τυχόν σχόλια μέσω του Twitter ή της Κοινότητας Βοήθειας Κεντρικής Αναζήτησης.

SharedArrayBuffer Οδηγίες για την αποστολή του μηνύματος
Η ομάδα του Chrome ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τον περιορισμό των αντικειμένων "SharedArrayBuffer" στην επιφάνεια εργασίας μέχρι το Chrome 92 (αρχικά Chrome 91). Αυτή η αλλαγή έγινε ως απάντηση...
Διαβάστε περισσότερα
Βελτιωμένο φιλτράρισμα δεδομένων και συγκριτική αξιολόγηση στις αναφορές απόδοσης.
Το Google Search Console Αναφορά απόδοσης επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πώς οι χρήστες βρίσκουν τον ιστότοπό τους στο Google. Υπάρχουν δύο νέες βελτιώσεις στην αναφορά: φίλτρα κανονικής έκφρασης...
Διαβάστε περισσότερα