Νέα και βελτιωμένα στατιστικά στοιχεία ανίχνευσης είναι πλέον διαθέσιμα για τον ιστότοπό σας.

November 24, 2020

Για να βοηθήσει τους κατόχους ιστοτόπων να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο το Googlebot ανιχνεύει τους ιστότοπούς τους, η Google παρουσίασε την αναφορά στατιστικών στοιχείων ανίχνευσης στο νέα έκδοση του Search Console(https://support.google.com/webmasters/answer/9679690){rel="nofollow"}.

Η νέα αναφορά Crawl Stats φέρνει τα ακόλουθα συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά:

  1. Ο συνολικός αριθμός αιτημάτων που ομαδοποιούνται κατά κωδικό απόκρισης, τύπο αρχείου ανιχνευμένου, σκοπό ανίχνευσης και τύπο Googlebot.
  2. Στοιχεία κατάστασης κεντρικού υπολογιστή
  3. Παράδειγμα URL που δείχνει πού εμφανίζεται το αίτημα του ιστότοπού σας
  4. Περιεκτική σύνοψη των χαρακτηριστικών πολλών κεντρικών υπολογιστών, υποστηρίζει χαρακτηριστικά τομέα

Διάγραμμα υπερωριών

Η αναφορά Στατιστικά ανίχνευσης επιτρέπει στους κατόχους ιστοτόπων να προβάλλουν ένα γράφημα των συνολικών δεδομένων ανίχνευσης και των χρονικών ορίων της Google: συνολικά αιτήματα, συνολικό μέγεθος λήψης και μέσος χρόνος απόκρισης.

Γράφημα στατιστικών ανίχνευσης του Search Console με την πάροδο του χρόνου

Ομαδική ανίχνευση δεδομένων

Η νέα έκδοση της αναφοράς παρέχει επίσης δεδομένα αιτήματος ανίχνευσης κατανεμημένα ανά απόκριση, τύπο αρχείου της διεύθυνσης URL που ανακτήθηκε, σκοπό του αιτήματος ανίχνευσης και διακομιστή μεσολάβησης Googlebot. Δείτε παραδείγματα διευθύνσεων URL για κάθε τύπο κάνοντας κλικ σε μια σειρά στον ομαδοποιημένο πίνακα:

Η αναφορά Crawl Statistics παρέχει λεπτομέρειες υψηλού επιπέδου σχετικά με ζητήματα κατάστασης κεντρικού υπολογιστή για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν πώς το Googlebot ανιχνεύει τον ιστότοπό τους. Οι λεπτομέρειες κατάστασης κεντρικού υπολογιστή επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τη γενική διαθεσιμότητα του ιστότοπου στην Google τις τελευταίες 90 ημέρες, καθώς και τους τύπους αρχείων και τα μεγέθη αρχείων που επιστρέφονται από τον ιστότοπο. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ζητήματα διαθεσιμότητας για τον ιστότοπό τους στην προβολή Κατάσταση φιλοξενίας. Τα νέα δεδομένα έχουν σχεδιαστεί για να είναι χρήσιμα και χρήσιμα για τους χρήστες και οι ερωτήσεις ή τα σχόλια σχετικά με την αναφορά μπορούν να αποσταλούν απευθείας στην Κοινότητα βοήθειας του Κέντρου αναζήτησης ή να αναφέρονται στο Twitter. Η τεκμηρίωση αναφοράς στατιστικών ανίχνευσης περιέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες με τη νέα αναφορά.

Ο Hillel Maoz, Επικεφαλής Μηχανικής στο Search Console, κυκλοφόρησε πρόσφατα ορισμένες νέες δυνατότητες για το Google Search Console. Αυτό περιλαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση του εργαλείου επιθεώρησης URL, καθώς και το νέο εργαλείο δοκιμής εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων.

Το ενημερωμένο εργαλείο επιθεώρησης URL θα δείχνει τώρα εάν μια συγκεκριμένη σελίδα είναι κατάλληλη για εμπλουτισμένα αποτελέσματα. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με δομημένα δεδομένα, τη σελίδα AMP και εάν η σελίδα έχει σφάλματα που θα μπορούσαν να την αποτρέψουν από τη λήψη εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Το νέο εργαλείο δοκιμής εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε πώς εμφανίζονται οι σελίδες σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε γιατί η σελίδα σας δεν εμφανίζεται όπως αναμένεται.

Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Google Webmasters Hello Now Κέντρο Αναζήτησης Google
Σύμφωνα με τη Merriam-Webster, η πρώτη γνωστή χρήση του όρου "webmaster" ήταν το 1993. Ωστόσο, ο όρος ξεπερνάει και σύμφωνα με τα στοιχεία των βιβλίων η χρήση του μειώνεται δραματικά. Μια με...
Διαβάστε περισσότερα
Ενημέρωση API για Search Console
Πριν από λίγους μήνες, η Google ανακοίνωσε μια αναβάθμιση της υποδομής API για τη βελτίωση της απόδοσης του Search Console API καθώς η ζήτηση αυξανόταν. Σήμερα, η Google ανακοίνωσε περισσότερες ενημερ...
Διαβάστε περισσότερα