Νέα αναφορά HTTPS στο Google Search Console.

September 14, 2022

Πέρυσι, η Google κυκλοφόρησε την αναφορά Εμπειρίας σελίδας στο Search Console για να βοηθήσει τους κατόχους ιστοτόπων να κατανοήσουν και να επιλύσουν ζητήματα που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο η Google αξιολογεί την εμπειρία σελίδας του ιστότοπού τους. Ένα από τα κοινά αιτήματα που λαμβάνει η Google είναι να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση HTTPS ενός ιστότοπου και να διευκολύνει την κατανόηση ποιες σελίδες δεν εξυπηρετούνται μέσω HTTPS και γιατί.

Για να ανταποκριθεί σε αυτήν την απαίτηση, η Google θα διαθέσει σταδιακά τις αναφορές HTTPS στο Search Console τους επόμενους μήνες. Η αναφορά παραθέτει ζητήματα που εμποδίζουν την προβολή σελίδων ως HTTPS, μαζί με παραδείγματα διευθύνσεων URL. Υπενθυμίζουμε ότι η εμπειρία σελίδας είναι ένα σύνολο σημάτων που μετρούν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αντιλαμβάνονται την εμπειρία της αλληλεπίδρασης με μια ιστοσελίδα, σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές, πέρα από την καθαρά ενημερωτική της αξία. Περιλαμβάνει Core Web Vitals, ένα σύνολο μετρήσεων που μετρούν την πραγματική εμπειρία χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης φόρτωσης σελίδας, της διαδραστικότητας και της οπτικής σταθερότητας, καθώς και σήματα για φιλικότητα προς κινητά, παρεμβατικές παρενθετικές διαφημίσεις και HTTPS. Το στοιχείο HTTPS διατηρεί τους χρήστες ιστού ασφαλείς.

Η ομάδα του Google Search Console κυκλοφόρησε μια νέα αναφορά για να βοηθήσει τους webmasters να αντιμετωπίσουν προβλήματα HTTPS. Η αναφορά παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους πόρους που αποκλείονται από το πρόγραμμα περιήγησης κατά τη φόρτωση σελίδων HTTPS και καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο επίλυσης αυτών των ζητημάτων.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τη νέα αναφορά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κοινότητα του Κέντρου αναζήτησης Google ή το Twitter.

Νέα αναφορά λίστας προμηθευτών Search Console: Χρησιμοποιήστε δομημένα δεδομένα προϊόντος για να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα.
Η Google επεκτείνει την καταλληλότητα για βελτιωμένη εμπειρία προϊόντος στα αποτελέσματα αναζήτησης σε ιστότοπους που εφαρμόζουν δομημένα δεδομένα. Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες εμπειριών που είναι...
Διαβάστε περισσότερα
Η Google σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης εικόνων
Στο τελευταίο podcast Search off the Record, η Lizzi Sassman της Google και ο John Mueller μίλησαν για τη χρήση Εικόνα που δημιουργήθηκε από AI στον ιστότοπό τους, ορισμένα από τα σχόλιά τους μπορεί ν...
Διαβάστε περισσότερα