Μια ολοκληρωμένη ματιά στο φιλτράρισμα και τα όρια δεδομένων απόδοσης της Search Console

October 19, 2022

Αυτό το άρθρο εξηγεί λεπτομερώς τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στην αναφορά απόδοσης του Google Search Console, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η Google επεξεργάζεται τα δεδομένα (φιλτράρισμα απορρήτου, καθυστέρηση, αποθήκευση και πόροι επεξεργασίας). Παρέχει επίσης μια εισαγωγή στο Search Analytics API.

Η αναφορά απόδοσης περιέχει τέσσερις μετρήσεις που δείχνουν πώς αλλάζει η επισκεψιμότητα αναζήτησης με την πάροδο του χρόνου:

  • Κλικ: Πλήθος κλικ χρηστών από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google στην ιδιοκτησία σας.

Το Google Search Console είναι μια δωρεάν υπηρεσία που σας βοηθά να παρακολουθείτε και να διατηρείτε την παρουσία του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google. Η Κονσόλα παρέχει δεδομένα για τρεις βασικές μετρήσεις: Εμφανίσεις (ο αριθμός των φορών που εμφανίζεται ο ιστότοπός σας στα αποτελέσματα αναζήτησης), CTR (αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων ή ο αριθμός των κλικ διαιρεμένος με τον αριθμό των εμφανίσεων) και Θέση (η μέση θέση σε Αποτελέσματα αναζήτησης).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Κονσόλα για να δείτε την απόδοση των διαφορετικών ερωτημάτων, σελίδων, χωρών, συσκευών ή εμφανίσεων αναζήτησης και για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Η Κονσόλα προσφέρει επίσης ένα API και μια εφαρμογή σύνδεσης για το Looker Studio.

Το παρακάτω κείμενο περιγράφει την αναφορά απόδοσης στο Search Console και τον τρόπο χρήσης των δεδομένων για τη βελτίωση της ορατότητας του ιστότοπου. Περιγράφει επίσης τους δύο κύριους περιορισμούς των δεδομένων: φιλτράρισμα απορρήτου και ημερήσιο όριο σειρών δεδομένων.

Η αναφορά απόδοσης στο Search Console παρέχει συγκεντρωτικά και φιλτραρισμένα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύρεση τρόπων για να γίνει πιο ορατός ένας ιστότοπος και να ληφθεί περισσότερη επισκεψιμότητα από την Google. Η διεπαφή αναφοράς και τα εξαγόμενα δεδομένα φιλτράρονται με διαφορετικούς τρόπους, με τους δύο κύριους περιορισμούς να είναι το φιλτράρισμα απορρήτου και το ημερήσιο όριο σειρών δεδομένων.

Το φιλτράρισμα απορρήτου ανωνυμοποιεί ερωτήματα που δεν εκδίδονται από περισσότερους από μερικές δεκάδες χρήστες σε διάστημα δύο έως τριών μηνών για την προστασία του απορρήτου των χρηστών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πραγματικά ανώνυμα ερωτήματα δεν εμφανίζονται ποτέ στους πίνακες, αλλά περιλαμβάνονται στα σύνολα γραφημάτων, εκτός εάν φιλτράρετε κατά ερώτημα.

Το όριο ημερήσιων σειρών δεδομένων περιορίζει τον όγκο των δεδομένων που μπορούν να εξαχθούν από το Search Console οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Αυτό το όριο ισχύει για να αποτρέψει οποιονδήποτε χρήστη από το να εξάγει πάρα πολλά δεδομένα και να επηρεάσει την ικανότητα άλλων χρηστών να εξάγουν δεδομένα.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν ιστότοπο με επισκεψιμότητα που προέρχεται από διάφορες πηγές, μερικές από τις οποίες είναι ανώνυμες και άλλες όχι. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ένα παράδειγμα επισκεψιμότητας από μη ανώνυμα ερωτήματα.

ΕρωτήματαΚλικ
κλασική λογοτεχνία150
ποίηση125
επιστημονικής φαντασίας100
μη μυθοπλασία75
Σύνολο για αναλυτικά ερωτήματα450
Σύνολο συνολικά550

Όπως δείχνει ο πίνακας, έγιναν 450 κλικ από αναλυτικά ερωτήματα και 550 συνολικά κλικ στον ιστότοπο (συμπεριλαμβανομένων των κλικ από ανώνυμα ερωτήματα).

Όταν χρησιμοποιείτε την αναφορά του Search Console, ενδέχεται να παρατηρήσετε αποκλίσεις μεταξύ των δεδομένων στις αναφορές και των δεδομένων στα σύνολα του γραφήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα ερωτήματα είναι ανώνυμα στις αναφορές και αυτά τα ερωτήματα παραλείπονται κάθε φορά που εφαρμόζεται ένα φίλτρο.

Λόγω περιορισμών που σχετίζονται με τον λανθάνοντα χρόνο προβολής, την αποθήκευση, τους πόρους επεξεργασίας και άλλα, το Search Console έχει ένα όριο στον όγκο των δεδομένων που μπορούν να προβληθούν ή να εξαχθούν. Αυτά τα όρια δεν θα επηρεάσουν την πλειονότητα των ιδιοκτησιών στο Search Console. Μερικοί πολύ μεγάλοι ιστότοποι μπορεί να επηρεαστούν από αυτό, αλλά ακόμη και για εκείνους που πιστεύουμε ότι τα υπόλοιπα δεδομένα θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να δημιουργήσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα δεδομένων.

Το μέγιστο που μπορείτε να εξαγάγετε μέσω της διεπαφής χρήστη του Search Console είναι 1.000 σειρές δεδομένων. Επί του παρόντος, το ανώτατο όριο για τα δεδομένα που εξάγονται μέσω του Search Analytics API(και μέσω του Looker Η εφαρμογή σύνδεσης Studio) είναι 50.000 σειρές ανά ημέρα ανά ιστότοπο ανά τύπο αναζήτησης, οι οποίες ενδέχεται να μην να επιτευχθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Η προεπιλογή που επιστρέφεται από το API θα είναι 1.000 σειρές, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "rowLimit" για να το αυξήσετε σε 25.000 και το "startRow" για να τραβήξετε τις σειρές 25.001 έως 50.000 χρησιμοποιώντας σελιδοποίηση. Ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς να λαμβάνετε τα διαθέσιμα δεδομένα.

Για αιτήματα που δεν περιλαμβάνουν διαστάσεις ερωτήματος ή διεύθυνσης URL, όπως χώρες, συσκευές και εμφανίσεις αναζήτησης, το Search Console θα εμφανίζει και θα εξάγει όλα τα δεδομένα.

Πόροι και σχόλια

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα, διαβάστε την Τεκμηρίωση απόδοσης. Θα βρείτε αναλυτικές εξηγήσεις σχετικά με τα διαθέσιμα δεδομένα, τον τρόπο χρήσης της αναφοράς απόδοσης και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αποκλίσεις που μπορεί να βρείτε στα γραφήματα.

Εάν είστε webmaster με ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την Αναζήτηση Google, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κεντρική Κοινότητα Αναζήτησης Google για βοήθεια. Η κοινότητα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας ή για να βοηθήσετε άλλους με τα δικά τους προβλήματα Αναζήτησης Google.

Μπορείτε επίσης να βρείτε βοήθεια στο Twitter ακολουθώντας το @googlesearchc.

Παρουσίαση των ονομάτων ιστότοπων στην Αναζήτηση Google
Η Αναζήτηση Google εισάγει ονόματα ιστότοπων στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά για να διευκολύνει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τον ιστότοπο που σχετίζεται με κάθε αποτέλεσμα. Τα ονόματα ιστοτόπων...
Διαβάστε περισσότερα
Ο Έλον Μασκ κατέχει τελικά το Twitter – Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Fires
Ο Έλον Μασκ ολοκλήρωσε την αγορά του Twitter και απέλυσε αμέσως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Οικονομικό Διευθυντή καθώς και το στέλεχος που ήταν υπεύθυνο για θέματα νομικής, πολιτικής και εμπιστοσύνη...
Διαβάστε περισσότερα