Λάβετε μια επισκόπηση της απόδοσης αναζήτησής σας με τον Πίνακα ελέγχου κατάστασης Αναζήτησης Google.

December 14, 2022

Καθώς προχωράμε στο 2023, η Google παρουσίασε τον Πίνακα ελέγχου κατάστασης αναζήτησης Google (https://status.search.google.com/) ως εργαλείο για να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει τις διακοπές στα συστήματα αναζήτησής της, όπως η ανίχνευση, η δημιουργία ευρετηρίου και η προβολή . Πριν από αυτό, η Google βασιζόταν στους Μηχανικούς Αξιοπιστίας Ιστότοπων (SRE) (https://sre.google/) και στον λογαριασμό Twitter του Κέντρου αναζήτησης Google (https://twitter.com/googlesearchc) για την παροχή πληροφοριών σχετικά με σημαντικά γεγονότα.

Ο νέος πίνακας εργαλείων σχεδιάστηκε από τις SRE για να αναφέρει προβλήματα γρήγορα και με ακρίβεια, παρέχοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για το περιστατικό σε μια εύκολα προσβάσιμη μορφή. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο διαφάνειας όταν το σύστημα αναζήτησης είναι εκτός λειτουργίας και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Google τα τελευταία χρόνια. Ο Πίνακας ελέγχου κατάστασης Αναζήτησης Google παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση τυχόν συνηθισμένων ζητημάτων που προέκυψαν τις τελευταίες 7 ημέρες και την τρέχουσα κατάστασή τους. Ένα διάχυτο πρόβλημα είναι συνήθως πολύ εμφανές από το εξωτερικό, και παρακολουθείται και ειδοποιείται στο παρασκήνιο από SRE (Site Reliability Engineers). Ο πίνακας εργαλείων περιλαμβάνει λειτουργίες όπως ροή RSS συνδρομητών, προβολή ιστορικών δεδομένων και ενημερώσεις για τυχόν νέα συμβάντα εντός μιας ώρας από την επιβεβαίωση του SRE. Το παγκόσμιο προσωπικό πρέπει επίσης να αναφέρει ενημερώσεις εντός 12 ωρών. Η ώρα έναρξης του συμβάντος είναι συνήθως όταν επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα.

Σύνδεσμος 1: Οδηγίες συστήματος αναζήτησης Σύνδεσμος 2: Βιβλίο SRE σχετικά με την παρακολούθηση κατανεμημένων συστημάτων Σύνδεσμος 3: Ροή RSS Σύνδεσμος 4: Προβολή ιστορικών δεδομένων.

Το Κέντρο Αναζήτησης Google παρουσιάζει τον Πίνακα ελέγχου κατάστασης αναζήτησης για να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ζητήματα και περιστατικά. Ο πίνακας ελέγχου θα παρέχει ενημερώσεις κατάστασης και πιθανές λύσεις για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Εάν απαιτούνται αλλαγές για τον μετριασμό αυτού του ζητήματος, η Google θα εκδώσει μια ενημέρωση με προτάσεις. Τα περιστατικά θεωρούνται επιλυμένα όταν οι μηχανικοί της Google κάνουν προσαρμογές για να τερματίσουν τις επιπτώσεις στο σύστημα. Ανάλογα με τον τύπο του προβλήματος που αντιμετωπίζεται, ο ιστότοπος ενδέχεται να εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συμβάν μέχρι να υποβληθεί σε επανεπεξεργασία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πίνακα ελέγχου, επισκεφτείτε την αποκλειστική σελίδα για τον Πίνακα ελέγχου κατάστασης αναζήτησης ή κάντε tweet Αφήστε τα σχόλιά σας στο @googlesearchc.

Ο Gary Illyes της ομάδας Αναζήτησης δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο που εξετάζει μια πιθανή νέα ενημέρωση αλγορίθμου - που ονομάζεται "ενημέρωση ταχύτητας" - που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ταχύτητα του ιστότοπου κατά τον καθορισμό της κατάταξης αναζήτησης. Σημείωσε ότι ενώ η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ένας παράγοντας στην κατάταξη αναζήτησης από το 2010, αυτή η ενημέρωση αλγορίθμου στοχεύει να δώσει περαιτέρω προτεραιότητα σε παράγοντες όπως ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας και ο χρόνος μέχρι το πρώτο byte. Σύμφωνα με την Illyes, αυτή η νέα "ενημέρωση ταχύτητας" θα ισχύει μόνο για σελίδες που προσφέρουν στους χρήστες την πιο αργή εμπειρία και επηρεάζουν λιγότερο από το ένα τοις εκατό των ερωτημάτων. Επιπλέον, είπε ότι σκοπός των αλλαγών ήταν να δώσουν στους χρήστες πρόσβαση σε πιο σχετικά, ταχύτερα αποτελέσματα και όχι να δώσουν στους webmasters με ταχύτερους ιστότοπους ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των πιο αργών.

Χρησιμοποιήστε τον Πίνακα ελέγχου κατάστασης Αναζήτησης Google για να λάβετε μια επισκόπηση της απόδοσής σας στην Αναζήτηση Google.
Σήμερα (14 Δεκεμβρίου 2022), η Google παρουσίασε τον Πίνακα ελέγχου κατάστασης αναζήτησης Google για να ενημερώσει την κατάσταση των μελλοντικών αναζητήσεων. Αυτός ο νέος πίνακας εργαλείων αντικαθιστά...
Διαβάστε περισσότερα
Κυκλοφορίες Αναζήτησης Google Δεκεμβρίου 2022 Ενημέρωση ανεπιθύμητου συνδέσμου
Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022, η Google ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων που ονομάζεται SpamBrain. Αυτό το σύστημα με τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοη...
Διαβάστε περισσότερα