Καλώς ήρθατε στο νέο API για έλεγχο URL στο Search Console!

January 31, 2022

Σήμερα, η Google παρουσίασε το νέο Google Search Console URL Inspection API, το οποίο παρέχει πρόσβαση μέσω προγραμματισμού σε δεδομένα σε επίπεδο URL για ιδιότητες που διαχειρίζονται στο Search Console. Το Search Console API είναι ένας τρόπος πρόσβασης σε δεδομένα εκτός του Search Console μέσω εξωτερικών εφαρμογών και προϊόντων. Χρησιμοποιώντας το νέο URL Inspection API, οι προγραμματιστές θα μπορούν να διορθώνουν και να βελτιστοποιούν τις σελίδες τους.

Μπορείτε να βρείτε το νέο API στην τεκμηρίωση προγραμματιστή API. Οι παράμετροι αιτήματος περιλαμβάνουν τη διεύθυνση URL που θέλετε να ελέγξετε και τη διεύθυνση URL της ιδιότητας που ορίζεται στο Search Console.

Οι απαντήσεις από το Google Search Console API περιλαμβάνουν αποτελέσματα αναλυτικών στοιχείων, τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες από το Search Console, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης ευρετηρίου, του AMP, των εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης και της χρηστικότητας για κινητά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το API και τις παραμέτρους που περιλαμβάνονται στην απάντηση, διαβάστε τη λίστα παραμέτρων και Περιγραφή αποτελεσμάτων URL με ευρετήριο.

Αφού πραγματοποιήσετε την κλήση API, θα λάβετε μια απάντηση με όλα τα σχετικά αποτελέσματα ή ένα μήνυμα σφάλματος εάν το αίτημα απέτυχε. Εάν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα ανάλυσης λείπει από την απάντηση, σημαίνει ότι η ανάλυση δεν ισχύει για τη διεύθυνση URL που επιθεωρήθηκε.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα της απάντησης που θα λάβετε από το API:

  {
"αποτέλεσμα δοκιμής":{
"inspectionResultLink": "https://search.google.com/search-console/inspect?resource_id=https://developers.google.com/search/&id=odaUL5Dqq3q8n0EicQzawg&utm_medium=link&utm_source=api",
"αποτέλεσμα κατάστασης ευρετηρίου": {
"ετυμηγορία": "πέρασε",
"coverageState": "Ευρετηριάστηκε, δεν δεσμεύτηκε στον χάρτη ιστότοπου"
}
}
}

Σύμφωνα με το Google Search Console, το "robotsTxtState" του ιστότοπου έχει οριστεί σε "allow", που σημαίνει ότι επιτρέπεται στους ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης να έχουν πρόσβαση και να ευρετηριάζουν το περιεχόμενο του ιστότοπου. Το "indexingState" έχει επίσης οριστεί σε "INDEXING_ALLOWED", υποδεικνύοντας ότι το περιεχόμενο του ιστότοπου ευρετηριάζεται από την Google και μπορεί να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το "lastCrawlTime" δείχνει την τελευταία φορά που η Google ανίχνευσε τον ιστότοπο (σε αυτήν την περίπτωση, 31 Ιανουαρίου 2022). Το "pageFetchState" υποδεικνύει ότι η σελίδα ανιχνεύτηκε με επιτυχία από την Google και οι διευθύνσεις URL "googleCanonical" και "userCanonical" παραπέμπουν στην ίδια σελίδα στον ιστότοπο. Αυτός ο ιστότοπος συνδέεται επίσης με άλλους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των https://developers.google.com/search/updates και https://developers.google.com/search/help/crawling-index-faq. Τέλος, το πεδίο "crawledAs" υποδεικνύει ότι η Google έχει ανιχνεύσει τη σελίδα ως σελίδα για κινητά.

Η χρηστικότητα του ιστότοπου για κινητές συσκευές και τα πλούσια αποτελέσματα αναζήτησης έχουν επίσης ελεγχθεί από την Google με επιτυχία.

Το νέο URL Inspection API παρέχει πιο λεπτομερή δεδομένα σχετικά με συγκεκριμένες διευθύνσεις URL και πώς τις βλέπει η Google. Αυτό είναι χρήσιμο για SEO και εκδότες που θέλουν να παρακολουθούν σημαντικές σελίδες ή να διορθώνουν προβλήματα με δομημένα δεδομένα ή προδιαγραφές.

Το API έχει επιβληθεί όριο ανά ιδιότητα ιστότοπου Search Console. Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση προγραμματιστή για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα όρια χρήσης.

Η Google ανακοίνωσε μια ενημέρωση στο Search Console API, το οποίο επιτρέπει πλέον στους προγραμματιστές να κάνουν έως και 2.000 ερωτήματα την ημέρα. Αυτή η αλλαγή θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για προγραμματιστές και SEO για να δημιουργήσουν γύρω από το Search Console API.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, συνδεθείτε με την Google στο Twitter ή δημοσιεύστε μια ερώτηση στην κοινότητα του Κέντρου αναζήτησης.

Νέα καρτέλα bot: κατάλογος εάν είναι ενσωματωμένος
Σήμερα, η Google παρουσίασε μια νέα καρτέλα bots -- indexifembedded -- για να δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πότε το περιεχόμενό τους ευρετηριάζεται. Χρησιμοποιώντας την ετικέτα...
Διαβάστε περισσότερα
Πώς να συνδέσετε έναν λογαριασμό Search Console με Στατιστικά στοιχεία
Το Google Search Console παρέχει στους χρήστες δεδομένα σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού τους στην Αναζήτηση Google, αλλά αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι δύσκολο να ερμηνευτούν. Για να λαμβάνετε...
Διαβάστε περισσότερα