Η Google εξετάζει εάν η ανάλυση μεγάλων άρθρων θα μπορούσε να κάνει το περιεχόμενο λεπτό.

December 1, 2022

Σε ένα βίντεο με τις ώρες γραφείου της Αναζήτησης Google, η υπεύθυνη της Google, Lizzi Sassman, διαλύει μια κοινή παρανόηση σχετικά με το τι είναι λεπτό περιεχόμενο. Ο πραγματικός ορισμός του λεπτού περιεχομένου είναι περισσότερο περιεχόμενο που στερείται προστιθέμενης αξίας, όπως μια σελίδα κοπής cookie με μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες, ή ακόμα και μια σελίδα που έχει αντιγραφεί από έναν πωλητή λιανικής ή κατασκευαστή χωρίς προσθήκη πρόσθετων στοιχείων. Η ενημέρωση αναθεώρησης προϊόντος της Google καθαρίστηκε πράγματα όπως απογυμνωμένες σελίδες που αποτελούνται από σελίδες κριτικής που περιέχουν μόνο περιλήψεις προϊόντων. Οι σελίδες πόρτας είναι μια άλλη μορφή λεπτού περιεχομένου, αυτές οι σελίδες έχουν σχεδιαστεί για να κατατάσσονται για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το συμπυκνωμένο περιεχόμενο και τις σελίδες πόρτας στους παρακάτω συνδέσμους.

https://www.youtube.com/watch?v=xMzIeeHhztY&feature=youtu.be&t=51m45s https://support.google.com/webmasters/answer/66359?hl=el

Εάν ένα άρθρο που καλύπτει ένα μακροσκελές θέμα αναλυθεί σε μικρότερα άρθρα και συνδεθεί μεταξύ τους, θεωρείται συμπυκνωμένο περιεχόμενο; Αυτή ήταν μια ερώτηση που τέθηκε σε ένα πρόσφατο νήμα του Quora.

Η Lizzi Sassman απάντησε: "Λοιπόν, είναι δύσκολο να το ξέρεις χωρίς να κοιτάξεις το περιεχόμενο. Αλλά ο αριθμός των λέξεων από μόνος του δεν κάνει το περιεχόμενο αδύναμο. Ακολουθούν δύο απολύτως νόμιμες προσεγγίσεις: Μπορεί να είναι ωραίο να έχουμε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο που εμβαθύνει σε ένα θέμα , Θα ήταν εξίσου καλό να το αναλύσετε σε πιο εύπεπτα θέματα. Εξαρτάται πραγματικά από τα θέματα και το περιεχόμενο σε αυτήν τη σελίδα και γνωρίζετε καλύτερα το κοινό σας. Επομένως, θα εστιάσω σε αυτό που είναι πιο χρήσιμο για τους χρήστες σας και όχι ανεξάρτητα από το θέμα, θα προσφέρετε αρκετή αξία σε κάθε σελίδα."

Το άτομο που έκανε αυτή την ερώτηση μπορεί να ρωτούσε εάν είναι δυνατό να χωριστεί ένα μακροσκελές θέμα σε πολλές αλληλοσυνδεόμενες σελίδες, αυτό ονομάζεται σελιδοποίηση.

Στο βίντεο Ώρες γραφείου Google SEO (12:05), ένας υπάλληλος της Google ασχολείται με τη χρήση της σελιδοποίησης για άρθρα μεγάλης διάρκειας. Ένας υπάλληλος της Google εξήγησε ότι η σελιδοποίηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χωρίσετε μεγάλα άρθρα και παρείχε έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα του Κέντρου αναζήτησης Google [Βέλτιστες πρακτικές σελιδοποίησης](https://developers.google.com/search/blog/2011/09/pagination with relnext-and-relprev){rel="nofollow"}.

Η Google προσθέτει δύο νέες μετρήσεις στην αναφορά GA4.
Το Google Analytics προσθέτει δύο νέες μετρήσεις στα χαρακτηριστικά GA4 - Προβολές ανά περίοδο σύνδεσης και Μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσης. Αυτές οι μετρήσεις παρέχουν μια βαθύτερη κατανόηση του πόσε...
Διαβάστε περισσότερα
Εμφάνιση Google Updates & Πολιτική αναστολής λογαριασμού Video 360
Η Google έχει πραγματοποιήσει αρκετές ενημερώσεις στην πολιτική απόρριψης διαφημίσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, εστιάζοντας κυρίως στο να δώσει στους διαφημιζόμενους περισσότερο πλαίσιο σχετικά...
Διαβάστε περισσότερα