Ευρετήριο φορητών συσκευών 2021: Ενημέρωση

November 26, 2021

Αρχίσαμε να εργαζόμαστε για το mobile-first indexing πριν από μερικά χρόνια. Από τότε, χρησιμοποιήσαμε το Googlebot-Smartphone για την ευρετηρίαση των περισσότερων ιστοσελίδων. Το τρέχον σχέδιό μας είναι να ολοκληρώνουμε την ευρετηρίαση για κινητά μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Ταυτόχρονα, αφού αναλύσαμε τους ιστότοπους που δεν έχουν ευρετηριαστεί πρώτα για κινητά, διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι από αυτούς δεν είναι ακόμη έτοιμοι να μετακινηθούν λόγω διαφόρων απροσδόκητων προκλήσεων. Λόγω αυτών των δυσκολιών, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για τα τελικά βήματα της ευρετηρίασης για κινητά.

Επόμενο βήμα

Στο Google Search Console, υπάρχουν δύο τρόποι για να ελέγξετε την ευρετηρίαση με πρώτο κινητό: η κατάσταση εμφανίζεται στη σελίδα ρυθμίσεων και Εργαλείο επιθεώρησης URL. Δεν απαιτούνται αλλαγές για ιστότοπους στους οποίους η Google έχει μεταβεί στην ευρετηρίαση πρώτα για κινητά. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το Googlebot για κινητά για την ανίχνευση και την ευρετηρίαση του ιστότοπού σας.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα μετακινήσει σταδιακά τους ιστότοπους σε ευρετηρίαση με προτεραιότητα για κινητά. Αυτή είναι μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η Google ανιχνεύει και ευρετηριάζει το περιεχόμενο του ιστότοπου και μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές σε ιστότοπους με διαφορετικές εκδόσεις για κινητά και υπολογιστές. Οι ιστότοποι με το ίδιο περιεχόμενο σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές είναι απίθανο να δουν αλλαγές. Η Google παρέχει οδηγίες βέλτιστης πρακτικής ευρετηρίασης για κινητά και ενθαρρύνει τους κατόχους ιστότοπων να αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να έχουν οι ιστοτόποι τους πριν από την αλλαγή. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς όλο και περισσότεροι ιστότοποι ετοιμάζονται για ευρετηρίαση πρώτα από κινητά, η Google θα αρχίσει να τους μετατοπίζει ξανά.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Google ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει τη μετάβαση στην ευρετηρίαση πρώτα για κινητά έως τον Μάρτιο του 2021. Ωστόσο, διαπίστωσαν ότι ορισμένοι ιστότοποι αντιμετώπιζαν προκλήσεις που δεν περίμεναν. Εξαιτίας αυτού, δεν έχουν ορίσει μια συγκεκριμένη τελική ημερομηνία για τη μετεγκατάσταση στην ευρετηρίαση με προτεραιότητα στο κινητό.

Για ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη διαδικασία, μπορείτε να δημοσιεύσετε στην Search Central Help Community ή να επικοινωνήσετε με την Google μέσω της [διαδικτυακής εκδήλωσης] ( https://developers.google.com/search/news){rel="nofollow"}.

Ένα χρόνο στο Κέντρο Αναζήτησης Google
Πριν από ένα χρόνο, οι Webmasters της Google ανακοίνωσαν ότι θα μετονομάσουν το Κέντρο Αναζήτησης Google και θα λανσάρουν έναν νέο ιστότοπο. Φέτος, εργάζονται για τη βελτίωση του περιεχομένου, τη σύντ...
Διαβάστε περισσότερα
Ενημερώσεις κριτικών προϊόντων: πώς θα επηρεάσουν τον ιστότοπό σας;
Τον Απρίλιο του 2021, η Google μοιράστηκε ενημερώσεις κριτικών προϊόντων με στόχο την προώθηση περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Κυκλοφορούν μια νέα ενημέρωση τώρα, η πρώτη σημαντική ενημέρωση από τον Απ...
Διαβάστε περισσότερα