Ενημερώθηκαν οι κατηγορίες αντικειμένων για την απλοποίηση των αναφορών στο Search Console.

June 15, 2022

Η Google απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο κατηγοριοποιεί σελίδες, στοιχεία και ζητήματα στις αναφορές του Search Console. Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι χρήστες να επικεντρωθούν σε βασικά ζητήματα που επηρεάζουν την ορατότητά τους στην αναζήτηση και να ιεραρχήσουν καλύτερα την εργασία τους. Αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί σταδιακά τους επόμενους μήνες.

Επί του παρόντος, οι χρήστες μπερδεύονται όταν η κατάσταση "προειδοποίησης" εφαρμόζεται σε μια διεύθυνση URL ή ένα στοιχείο. Ως απάντηση, η Google διαιρεί τα στοιχεία ανώτατου επιπέδου (εμπλουτισμένα αποτελέσματα που αναφέρονται από εμπλουτισμένα αποτελέσματα, άλλες αναφερόμενες σελίδες ή διευθύνσεις URL) σε δύο ομάδες: οι σελίδες ή τα στοιχεία με σημαντικά ζητήματα επισημαίνονται ως μη έγκυρα, οι σελίδες ή τα στοιχεία χωρίς σημαντικά ζητήματα επισημαίνονται ως έγκυρα . Αυτή η νέα ομαδοποίηση θα διευκολύνει τη γρήγορη προβολή των προβλημάτων που επηρεάζουν την εμφάνιση ενός ιστότοπου στο Google, βοηθώντας στην ιεράρχηση των διορθώσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το πώς αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει κάθε αναφορά στο Κέντρο βοήθειας .

Η Google ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο αναφοράς στοιχείων στο Search Console. Θα υπάρχουν τώρα τρεις νέες κατηγορίες αντικειμένων: Ενεργό με προειδοποιήσεις, Ενεργό και Ανενεργό. Κατά τον έλεγχο μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης URL στο Search Console, αυτή η αλλαγή θα αντικατοπτρίζεται στο εργαλείο επιθεώρησης URL.

Αυτές οι αλλαγές θα αντικατοπτρίζονται επίσης στο URL Inspection API, αλλά μόνο εάν η Google ολοκληρώσει την κυκλοφορία του νέου συστήματος, η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις στα αποτελέσματα που εμφανίζονται στη διεπαφή προϊόντος και στο API. Μετά την ανάπτυξη, δεν θα υπάρχουν νέες τιμές στο API.

Οποιοσδήποτε έχει ερωτήσεις ή ανησυχίες μπορεί να επικοινωνήσει με την Google μέσω της κοινότητας του Κέντρου Αναζήτησης Google ή του Twitter.

Το Google Search Console είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας βοηθά να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε την απόδοση του ιστότοπού σας στην Αναζήτηση Google.

Το εργαλείο επιθεώρησης URL που προστέθηκε πρόσφατα σάς επιτρέπει να υποβάλετε ένα μόνο URL από τον ιστότοπό σας για ανάλυση. Αυτό το εργαλείο παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της διεύθυνσης URL σας, συμπεριλαμβανομένου του αν έχει ευρετηριαστεί από την Google και τυχόν σφάλματα ανίχνευσης ή ευρετηρίασης που έχουν εντοπιστεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο URL Inspection για να ελέγξετε τον αντίκτυπο των αλλαγών στον ιστότοπό σας, όπως η υποβολή νέου χάρτη ιστότοπου ή αρχείου robots.txt ή η αλλαγή της κανονικής διεύθυνσης URL. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να ζητήσετε εκ νέου ανίχνευση της διεύθυνσης URL σας, εάν πιστεύετε ότι η Google δεν έχει ανιχνεύσει τη διεύθυνση URL σας πρόσφατα.

Το Εργαλείο επιθεώρησης URL είναι πλέον διαθέσιμο στο νέο Search Console. Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμο!

Πώς να δημιουργήσετε έναν τίτλο εγγράφου με αναντιστοιχία γλώσσας ή σεναρίου στο Google
Αυτή την εβδομάδα, η Αναζήτηση Google εισήγαγε μια αλγοριθμική βελτίωση που αναγνωρίζει έγγραφα των οποίων τα στοιχεία τίτλου είναι γραμμένα σε γλώσσα ή σενάριο διαφορετική από το περιεχόμενό τους και...
Διαβάστε περισσότερα
Googlebot και περιορισμός μεγέθους αρχείου στα 15 MB
Την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, η Google κυκλοφόρησε μια ενημέρωση τεκμηρίωσης στο Googlebot που διευκρινίζει ότι το Googlebot μπορεί να «βλέπει» μόνο τα πρώτα 15 megabyte κατά την ανάκτηση ορισμένων τύπω...
Διαβάστε περισσότερα