Ενημέρωση φίλτρων κανονικής έκφρασης στο Search Console: Γρήγορες συμβουλές

June 2, 2021

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα βελτιώσεις στο φιλτράρισμα δεδομένων των αναφορών απόδοσης του Search Console. Αυτή η νέα δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα δεδομένα αναφορών χρησιμοποιώντας κανονικές εκφράσεις (regex). Προηγουμένως, η μόνη επιλογή ήταν η χρήση κανονικών εκφράσεων για την αντιστοίχιση των δεδομένων.

Η νέα επιλογή αρνητικής αντιστοίχισης είναι διαθέσιμη μέσω ενός δευτερεύοντος αναπτυσσόμενου μενού που εμφανίζεται αφού επιλέξετε την επιλογή Προσαρμοσμένη (κανονική έκφραση) στον επιλογέα φίλτρου. Αυτή η επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να καθορίσουν δεδομένα που δεν θέλουν να συμπεριληφθούν στην αναφορά.

Για πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτής της νέας λειτουργίας, επισκεφτείτε τη σελίδα υποστήριξης της Google: https://support.google.com/webmasters/answer/7576553#filteringdata

Η Google δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου με γρήγορες συμβουλές σχετικά με τη χρήση regex (κανονικές εκφράσεις) για φίλτρα στο Search Console.

Μια τυπική έκφραση είναι μια ακολουθία χαρακτήρων που καθορίζει ένα μοτίβο αναζήτησης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία προηγμένων φίλτρων για να συμπεριλάβουν ή να αποκλείσουν περισσότερα από λέξεις ή φράσεις. Όταν χρησιμοποιείτε κανονικές εκφράσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλούς μεταχαρακτήρες, οι οποίοι είναι χαρακτήρες με ειδικές έννοιες.

Τα παραδείγματα για το πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε κανονικές εκφράσεις αντί για άλλα φίλτρα περιλαμβάνουν την τμηματοποίηση χρηστών που γνωρίζουν ήδη την επωνυμία σας, τον καθορισμό πολλαπλών παραλλαγών του ονόματος μιας εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των ορθογραφικών σφαλμάτων) και όλες τις παραλλαγές μιας δεδομένης λέξης ή φράσης Δημιουργία φίλτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην RE2 Regular Expression Syntax Reference.

Οι τυπικές εκφράσεις μπορούν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους κατόχους ιστότοπων που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα την επισκεψιμότητα που λαμβάνουν οι ιστότοποί τους. Δημιουργώντας ερωτήματα τυπικής έκφρασης που εστιάζουν σε συγκεκριμένους καταλόγους, οι κάτοχοι ιστοτόπων μπορούν να μάθουν περισσότερα για τους τύπους ερωτημάτων που φέρνουν τους χρήστες σε διαφορετικά μέρη του ιστότοπού τους. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν το περιεχόμενο του ιστότοπου και να τον κάνουν πιο φιλικό προς τον χρήστη. Για παράδειγμα, εάν ένας κάτοχος ιστότοπου παρατηρήσει ότι πολλοί χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό τους με ερωτήματα που περιέχουν ερωτηματικές λέξεις, μπορεί να σκεφτεί να προσθέσει μια ενότητα Συνήθεις Ερωτήσεις στον ιστότοπό του. Ομοίως, εάν παρατηρήσουν ότι πολλοί χρήστες αναζητούν όρους συναλλαγής όπως "αγορά" ή "αγορά" που σχετίζονται με τα προϊόντα τους, μπορεί να θέλουν να διευκολύνουν τους χρήστες να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα στον ιστότοπό τους.

Το Κέντρο βοήθειας του Search Console διαθέτει μια σελίδα στις κοινές κανονικές εκφράσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς. Εάν έχετε παραδείγματα ενδιαφέροντων τρόπων χρήσης κανονικών εκφράσεων, κοινοποιήστε τα στο Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag "#performanceregex".

Εάν έχετε ερωτήσεις ή προβληματισμούς, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια στην Κοινότητα του Κέντρου Αναζήτησης Google ή Twitter.

πηγή ειδήσεων google
Ένας σημαντικός τρόπος με τον οποίο οι πηγές ειδήσεων οικοδομούν εμπιστοσύνη με το κοινό είναι η παροχή πληροφοριών σχετικά με τα άρθρα και τους ιστότοπούς τους. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες όπως μια...
Διαβάστε περισσότερα
Αναζήτηση για Unconference εντός επιστροφών.
Η Google φιλοξενεί μια άλλη Κεντρική Εικονική Αποσυνδιάσκεψη Αναζήτησης στις 21 Ιουνίου 2021 στις 3 μ.μ. UTC. Αυτή η εκδήλωση είναι ιδανική για ιδιοκτήτες ιστότοπων, SEO, προγραμματιστές, επαγγελματίε...
Διαβάστε περισσότερα