Ενημέρωση εμπειρίας ιστότοπου: χρονοδιάγραμμα, εργαλεία και άλλες λεπτομέρειες.

April 19, 2021

Η Google ανακοίνωσε ότι η "Ενημέρωση εμπειρίας σελίδας" θα κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως στα τέλη Αυγούστου 2021. Η ενημέρωση θα λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η ταχύτητα φόρτωσης, η διαδραστικότητα και η οπτική σταθερότητα κατά την κατάταξη σελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να βοηθήσει τους εκδότες και τους κατόχους ιστοτόπων να προετοιμαστούν για αυτήν την αλλαγή, η Google θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι θα συμπεριληφθεί στην ενημέρωση και θα δημοσιεύσει μια νέα αναφορά Εμπειρίας σελίδας στο Search Console.

Οι ενημερώσεις εμπειρίας σελίδας θα χρησιμοποιήσουν ένα σύνολο σημάτων που ονομάζονται "Core Web Vitals" για τη μέτρηση της εμπειρίας σελίδας. Αυτά τα σήματα περιλαμβάνουν μετρήσεις της ταχύτητας φόρτωσης, της διαδραστικότητας και της οπτικής σταθερότητας. Οι εκδότες και οι κάτοχοι ιστότοπων μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να βελτιώσουν τα βασικά τους Web Vital στο εργαλείο PageSpeed Insights της Google και στην επέκταση Web Vitals του Chrome.

Η νέα αναφορά Εμπειρίας σελίδας στο Search Console θα δείχνει στους εκδότες την απόδοση των σελίδων τους στο σήμα Core Web Vitals. Αυτή η αναφορά θα εμφανίζει επίσης τυχόν σημαίες που ενδέχεται να επηρεάζουν την απόδοση της σελίδας. Η αναφορά θα κυκλοφορήσει σταδιακά από τα μέσα Ιουνίου 2021 και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες έως τα τέλη Αυγούστου 2021.

Η Google θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την εμπειρία σελίδας ως παράγοντα κατάταξης για τη μηχανή αναζήτησής της στα μέσα Ιουνίου 2021. Ωστόσο, ο πλήρης αντίκτυπος αυτής της αλλαγής δεν θα γίνει αισθητός μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Αυτή η αλλαγή έχει σκοπό να επισημάνει σελίδες που παρέχουν εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Η εμπειρία σελίδας είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που λαμβάνει υπόψη η μηχανή αναζήτησης της Google. Δεδομένου αυτού, οι ιστότοποι δεν πρέπει να περιμένουν δραστικές αλλαγές. Επίσης, καθώς θα κυκλοφορήσει σταδιακά, η Google θα μπορεί να παρακολουθεί τυχόν απροσδόκητα ή απροσδόκητα ζητήματα.

Η Google συλλέγει σχόλια και απαντά σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων σχετικά με το πώς να βελτιώσουν την εμπειρία της σελίδας του χρήστη.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις Ενημερώσεις Εμπειρίας Σελίδας για να συμπεριλάβει πολλά σήματα Εμπειρίας σελίδας, συμπεριλαμβανομένων τριών βασικών μετρήσεων Web Vitals: LCP, FID και CLS (και την πρόσφατη επιδιόρθωση του Chrome στο CLS). Επιπλέον, το καρουζέλ Κορυφαίων Ιστοριών στην Αναζήτηση Google θα ενημερωθεί ώστε να περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο ειδήσεων, εφόσον συμμορφώνεται με τις πολιτικές των Ειδήσεων Google. Αυτό σημαίνει ότι η μορφή AMP δεν απαιτείται πλέον και οποιαδήποτε σελίδα, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία Core Web Vitals ή την κατάσταση εμπειρίας σελίδας, θα είναι κατάλληλη για εμφάνιση στο καρουζέλ Κορυφαίων Ιστοριών.

Η Google φέρνει επίσης μια παρόμοια ενημέρωση στην εφαρμογή Ειδήσεις Google, τον κύριο προορισμό για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο για να έχουν μια πλήρη επισκόπηση των σημαντικών ειδήσεων της ημέρας. Ως μέρος της ενημέρωσης της εμπειρίας σελίδας, επεκτείνουν τη χρήση περιεχομένου που δεν είναι AMP για να βελτιώσουν τη βασική εμπειρία του news.google.com και της εφαρμογής Ειδήσεις Google.

Η Google αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζει το περιεχόμενο και προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία σελίδας. Στα μέσα Ιουνίου, η εταιρεία θα σταματήσει να εμφανίζει το εικονίδιο του σήματος AMP για να υποδεικνύει περιεχόμενο AMP. Αντίθετα, θα επικεντρωθεί στη δοκιμή άλλων μεθόδων για να βοηθήσει στον εντοπισμό περιεχομένου με εξαιρετική εμπειρία σελίδας. Η αλλαγή είναι μέρος μιας ενημέρωσης στην εμπειρία της σελίδας.

Η Αναφορά εμπειρίας σελίδας είναι ένα νέο εργαλείο που συνδυάζει την υπάρχουσα αναφορά Core Web Vitals με άλλα στοιχεία του Page Experience Signals, όπως η ασφάλεια HTTPS, οι μη παρεμβατικές παρενθετικές διαφημίσεις και η φιλικότητα προς κινητά. Αυτό θα δώσει στους χρήστες μια βαθύτερη κατανόηση της απόδοσης των σελίδων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις Συνήθεις ερωτήσεις για τα βασικά στοιχεία ιστού και την εμπειρία σελίδας και [Οδηγίες εμπειρίας σελίδας AMP](https:/ /support.google.com/webmasters/thread/104436075){rel="nofollow"} : //blog.amp.dev/2020/10/13/meet-amps-page-experience-guide/){rel=" nofollow"}.

Η αναφορά "Εμπειρία σελίδας" παρέχει πολύτιμες μετρήσεις, όπως το ποσοστό των URL με καλή εμπειρία σελίδας και τις εμφανίσεις αναζήτησης με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντάς σας να αξιολογείτε γρήγορα την απόδοση. Μπορείτε επίσης να εμβαθύνετε στα στοιχεία των σημάτων εμπειρίας της σελίδας σας για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες βελτίωσης.

Αναφορά εμπειρίας σελίδας στο Search Console

Εκτός από τη δημοσίευση της Αναφοράς εμπειρίας σελίδας, έχουμε επίσης ενημερώσει την Αναφορά απόδοσης αναζήτησης ώστε να μπορείτε να φιλτράρετε σελίδες με καλές σελίδες Εμπειρία, που σας βοηθά να παρακολουθείτε πώς συγκρίνονται αυτές οι σελίδες με άλλες σελίδες στον ίδιο ιστότοπο.

Υποστηρίζει ανταλλαγή υπογραφών για τα πάντα στην Αναζήτηση Google

Σήμερα, ανακοινώσαμε επίσης ότι η ιστοσελίδα Signed Exchange (SXG) στην Αναζήτηση Google είναι ανοιχτή σε όλους . Αναζήτηση Google στο παρελθόν υποστηρίχτηκε Ενσωματωμένο SXG στη Χρήση του πλαισίου AMP. Ωστόσο, η σημερινή ενημέρωση σημαίνει ότι οποιαδήποτε ιστοσελίδα μπορεί να φορτωθεί άμεσα στην Αναζήτηση Google, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της.

Το Signature Exchange (SXG) είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στην Αναζήτηση Google να χρησιμοποιεί την προ-ανάκτηση προστασίας απορρήτου σε συμβατά προγράμματα περιήγησης, η οποία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία της σελίδας. Αυτή η τεχνική επιτρέπει στην Αναζήτηση Google να φορτώνει τους βασικούς πόρους μιας σελίδας (HTML, JavaScript, CSS) πριν από την πλοήγηση, επιτρέποντας στο πρόγραμμα περιήγησης να εμφανίζει τη σελίδα πιο γρήγορα.

Σημείωση: Η χρήση του SXG δεν αποτελεί απαίτηση για τα οφέλη της εμπειρίας της σελίδας σας, μπορείτε να θεωρήσετε αυτήν την τεχνική ως μία από τις επιλογές για τη βελτίωση της εμπειρίας της σελίδας σας.

Η Nikkei, μια μεγάλη έκδοση με έδρα την Ιαπωνία, δοκίμασε το SXG στο Nikkei Style και βρήκε μείωση 300 ms στη βαφή μέγιστης περιεκτικότητας (LCP). Βρήκαν επίσης μια αύξηση 12% στην αφοσίωση των χρηστών και μια αύξηση 9% στις προβολές σελίδας ανά περίοδο σύνδεσης στο Android Chrome, το οποίο εφάρμοσε αυτήν τη δοκιμή. Για να εφαρμόσει το SXG στον ιστότοπό της, η Nikkei επέλεξε το nginx-sxg-module, μια επέκταση ανοιχτού κώδικα στον διακομιστή NGINX.

Η Google έχει ανακοινώσει αρκετές ενημερώσεις στο οικοσύστημα ιστού της, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων και πόρων για τους κατασκευαστές ιστότοπων. Αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν εξαιρετικούς ιστότοπους που αγαπούν οι χρήστες. Αυτές οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν νέες δυνατότητες για το Signature Exchange (SXG) και το Web Packager, καθώς και ενημερωμένες συχνές ερωτήσεις και φόρουμ βοήθειας. Οι κατασκευαστές μπορούν να επισκεφτούν αυτά τα φόρουμ για ερωτήσεις ή σχόλια.

Αλλαγές στο FeedBurner
Η Google θα κάνει κάποιες αλλαγές στο εργαλείο διαχείρισης RSS, το FeedBurner, τους επόμενους μήνες. Από τον Ιούλιο, η πλατφόρμα θα μεταβεί σε μια πιο σύγχρονη υποδομή, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμέν...
Διαβάστε περισσότερα
Πώς η Google καταπολεμά τα ανεπιθύμητα μηνύματα στην Αναζήτηση Google το 2020
Η Αναζήτηση Google είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στον ανοιχτό ιστό. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλες οι ιστοσελίδες με καλές προθέσεις. Πολλά από α...
Διαβάστε περισσότερα