Βελτιώστε το περιεχόμενό σας με τα αναλυτικά στοιχεία του Search Console.

June 15, 2021

Η Google ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Search Console Insights, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους δημιουργούς περιεχομένου να κατανοούν καλύτερα την απόδοση του περιεχομένου τους. Αυτή η δυνατότητα συνδυάζει δεδομένα από το Search Console και το Google Analytics για να παρέχει μια επισκόπηση και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν και αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο. Η λειτουργία θα διατεθεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες του Search Console τις επόμενες ημέρες.

Η Google ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Search Console Insights, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους webmasters να κατανοούν καλύτερα πώς ανακαλύπτεται και χρησιμοποιείται το περιεχόμενό τους. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Ποιο είναι το περιεχόμενό σας με την καλύτερη απόδοση και ποιο είναι το trend;
  • Πώς ανακαλύπτουν οι άνθρωποι το περιεχόμενό σας στον Ιστό;
  • Τι αναζητούν οι άνθρωποι στο Google πριν επισκεφτούν το περιεχόμενό σας;
  • Ποιο άρθρο κατευθύνει τους χρήστες στον ιστότοπο και το περιεχόμενό σας;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πρόσβασης στο Search Console Insights:

  • Επιλέξτε Search Console Insights από την κορυφή της σελίδας επισκόπησης του Search Console.
  • Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση και να αποθηκεύσετε τους σελιδοδείκτες σας (μπορείτε πάντα να κάνετε google και να επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας!)
  • Προσεχώς - Στην εφαρμογή Google για iOS, επιλέξτε Search Console Insights στον λογαριασμό μενού (κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας). Εργαζόμαστε για την προσθήκη υποστήριξης Android Google App.

Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το Google Analytics, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Search Console Insights. Ωστόσο, για την πλήρη εμπειρία και τις καλύτερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας, συνιστούμε να συσχετίσετε (συνδέσετε) την ιδιοκτησία σας στο Google Analytics με τη σχετική ιδιοκτησία Search Console. Λάβετε υπόψη ότι προς το παρόν, το Search Console Insights υποστηρίζει μόνο ιδιοκτησίες Google Analytics Universal Analytics (τα αναγνωριστικά τους ξεκινούν με "UA-"), αλλά εργαζόμαστε για την υποστήριξη του Google Analytics 4.

Μας ενδιαφέρει το οικοσύστημα περιεχομένου και ευχαριστούμε την κοινότητα των δημιουργών ιστού που κάνουν τον ιστό διασκεδαστικό και χρήσιμο για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ελπίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου, το Search Console Insights θα βοηθήσει τους δημιουργούς να βελτιώσουν και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Όπως πάντα, εάν έχετε σχόλια ή ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ενός από τα κανάλια υποστήριξής μας ή μέσω @WebCreators στο Twitter ή @GoogleWebCreators στο Instagram.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου, η ομάδα Search Console Insights ανακοίνωσε αρκετές ενημερώσεις στο Google Search Console. Αυτά περιλαμβάνουν νέες δυνατότητες και βελτιώσεις σε υπάρχουσες λειτουργίες.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα να βλέπετε πόσο συχνά εμφανίζεται ο ιστότοπός σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στην ενότητα "Εμφανίσεις" του Search Console.

Μια άλλη νέα δυνατότητα είναι η δυνατότητα να δείτε ποια ερωτήματα ενεργοποίησαν την εμφάνιση του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στην ενότητα Ερώτημα του Search Console.

Η ομάδα έκανε επίσης βελτιώσεις σε υπάρχουσες λειτουργίες, όπως η αναφορά Search Analytics. Αυτή η αναφορά περιλαμβάνει πλέον περισσότερα δεδομένα, όπως κλικ, εμφανίσεις και θέση.

Αυτές οι ενημερώσεις θα βοηθήσουν τους webmasters να κατανοήσουν καλύτερα την απόδοση των ιστότοπών τους στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Αναζήτηση για Unconference εντός επιστροφών.
Η Google φιλοξενεί μια άλλη Κεντρική Εικονική Αποσυνδιάσκεψη Αναζήτησης στις 21 Ιουνίου 2021 στις 3 μ.μ. UTC. Αυτή η εκδήλωση είναι ιδανική για ιδιοκτήτες ιστότοπων, SEO, προγραμματιστές, επαγγελματίε...
Διαβάστε περισσότερα
Επισημάνετε τον τρόπο υποστήριξης των πελατών σας στην Αναζήτηση Google.
Οι πελάτες συχνά αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις και η Google προσπαθεί να τους βοηθήσει [με κάθε τρόπο] παρουσιάζοντας τις καλύτερες διαθέσιμες πληροφορίες (https://developers.goog...
Διαβάστε περισσότερα