Βελτιστοποίηση σύνταξης για την αναζήτηση Google: χρήση ετικετών lastmod και ξεχωριστών χαρτών ιστότοπου

January 31, 2023

Ο συνήγορος της αναζήτησης Google John Mueller και ο αναλυτής Gary Illyes συζήτησαν πρόσφατα συμβουλές SEO για εκδότες ειδήσεων σε μια ηχογραφημένη Q&A. Ο Mueller αναφέρθηκε στο θέμα της σωστής χρήσης των ετικετών lastmod, ενώ ο Illyes συζήτησε τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης ξεχωριστού χάρτη ιστότοπου.

Η ετικέτα lastmod χρησιμοποιείται στους χάρτες ιστότοπου XML για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με το πότε τροποποιήθηκε τελευταία μια σελίδα. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίζουν σημαντικές αλλαγές σε ιστοσελίδες. Η Google παρέχει οδηγίες για τη χρήση αυτής της ετικέτας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροποποίηση αποσπασμάτων αναζήτησης και για να κάνει το περιεχόμενο να εμφανίζεται πιο κοντινό και με μεγαλύτερη δυνατότητα κλικ. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για μικρές αλλαγές· θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για σημαντικές ενημερώσεις.

Ταυτόχρονα, η ύπαρξη ξεχωριστού χάρτη ιστότοπου ωφελεί επίσης τους εκδότες ειδήσεων, καθώς τους επιτρέπει να ελέγχουν πότε εμφανίζεται το περιεχόμενο στα αποτελέσματα αναζήτησης, βοηθώντας τους να διασφαλίζουν ότι παρέχουν με συνέπεια τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις Συμβουλές SEO για εκδότες ειδήσεων εδώ: https://www.searchenginejournal.com/google-seo-tips-news-articles-lastmod/377286/ Ο John Mueller, ο Webmaster Trends Analyst της Google, έδωσε πρόσφατα συμβουλές σε ένα ενημερωτικό δελτίο που αναρωτιόταν τι να κάνει με την ετικέτα lastmod. Προτείνει ότι η ημερομηνία στο πεδίο lastmod θα πρέπει να αντικατοπτρίζει πότε το περιεχόμενο της σελίδας άλλαξε αρκετά ώστε να απαιτείται εκ νέου ανίχνευση, αλλά εάν τα σχόλια αποτελούν σημαντικό μέρος της σελίδας, η χρήση της τελευταίας ημερομηνίας σχολίου είναι αποδεκτή. Επιπλέον, συνιστά στους εκδότες να χρησιμοποιούν δομημένα δεδομένα και να διασφαλίζουν ότι οι ημερομηνίες σελίδων αντιστοιχούν σε αυτό που υποδεικνύεται στην ετικέτα lastmod. "Δεδομένου ότι τα αρχεία χάρτη ιστότοπου αφορούν την εύρεση της κατάλληλης στιγμής για την ανίχνευση μιας σελίδας με βάση τις αλλαγές στη σελίδα, η ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ημερομηνία κατά την οποία το περιεχόμενο άλλαξε αρκετά ώστε να δικαιολογεί την εκ νέου ανίχνευση", λέει ο Mueller. Εάν τα σχόλια αποτελούν κρίσιμο μέρος του σελίδα, στη συνέχεια απλώς χρησιμοποιήστε αυτήν την ημερομηνία...ειδικά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις ημερομηνίες με συνέπεια στις σελίδες σας και χρησιμοποιείτε δομημένα δεδομένα στη σήμανση, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης ώρας" (https://webmasters.googleblog.com/2021/03/using- lastmod- date-in-sitemap.html).

Ο John Mueller της Google αντιμετώπισε πρόσφατα το ζήτημα της ύπαρξης χάρτη ιστότοπου Ειδήσεων και καθολικού χάρτη ιστότοπου στον ίδιο ιστότοπο. Πρότεινε ότι θα ήταν απλούστερο να υπάρχουν ξεχωριστοί χάρτες ιστότοπου για ειδήσεις και γενικό περιεχόμενο, αφαιρώντας διευθύνσεις URL παλαιότερες των 30 ημερών από τον χάρτη ιστότοπου ειδήσεων. Αν και δεν συνιστάται, σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί προβλήματα εάν οι διευθύνσεις URL αντιγράφονται σε δύο χάρτες ιστότοπου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς αναφοράς του, επισκεφτείτε αυτή τη δημοσίευση της Στρογγυλής Τράπεζας της Μηχανής Αναζήτησης.

Η Αναζήτηση Google προσκάλεσε πρόσφατα τον John Mueller και τον Gary Illyes για να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους οι εκδότες ειδήσεων μπορούν να αυξήσουν την προβολή του ιστότοπού τους μέσω της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Αυτό το βίντεο προσφέρει συμβουλές για το πώς να βελτιστοποιήσετε τα άρθρα σας για να αυξήσετε την αφοσίωση και να εξυπηρετήσετε καλύτερα τους διαδικτυακούς αναγνώστες σας.

Ο Mueller προτείνει ότι οι εκδότες ειδήσεων θα πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία περιεχομένου που είναι ταυτόχρονα ενδιαφέρον και σχετικό. Επιπλέον, υπενθυμίζει στους θεατές να διατηρούν το περιεχόμενο ενημερωμένο προσθέτοντας νέο υλικό σε τακτική βάση. Ο Illyes πρόσθεσε ότι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση των εσωτερικών δομών σύνδεσης και στη βελτίωση της ταχύτητας σελίδας, καθώς αυτοί είναι βασικοί παράγοντες για την επιτυχημένη απόδοση SEO.

Το OpenAI λανσάρει εργαλείο για τον εντοπισμό περιεχομένου που δημιουργείται από AI
Η OpenAI, η εταιρεία έρευνας τεχνητής νοημοσύνης πίσω από το ChatGPT, κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο - AI Text Classifier - για να βοηθήσει στη διάκριση του κειμένου που δημιουργείται από AI από το κείμ...
Διαβάστε περισσότερα
Βελτιώσεις στην αναφορά Ευρετηρίου βίντεο στο Search Console
Τον Ιούλιο του 2022, η Google κυκλοφόρησε μια νέα αναφορά στο Search Console για να βοηθήσει τους webmasters να κατανοήσουν την απόδοση των βίντεό τους στο Google και να εντοπίσουν τομείς προς βελτίωσ...
Διαβάστε περισσότερα