Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνιση στις Ειδήσεις Google.

July 16, 2021

Η Google θέλει να βοηθήσει όλους να κατανοήσουν τον κόσμο συνδέοντας τους ανθρώπους με σχετικές και έγκυρες ειδήσεις από μια ποικιλία αξιόπιστων εκδοτών. Για να το κάνει αυτό, διαθέτει πολλά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Ειδήσεων Google, της Αναζήτησης Google, του Βοηθού Google, του YouTube και του Discover. Σε αυτήν την ανάρτηση, επικεντρώνονται στις Ειδήσεις Google και στις πλατφόρμες Ειδήσεων εντός της Αναζήτησης Google, καθώς οι περισσότερες ερωτήσεις εκδοτών αφορούν αυτά τα προϊόντα.

Οι Ειδήσεις Google περιλαμβάνουν ένα ποικίλο σύνολο λειτουργιών που βοηθούν τους χρήστες να βρίσκουν συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες ειδήσεις, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης συγκεκριμένων θεμάτων και πηγών ειδήσεων. Για παράδειγμα, η ροή "Για εσάς" περιέχει ειδήσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας, ενώ η ενότητα Επικεφαλίδες στην εφαρμογή εμφανίζει φρέσκες, αξιόλογες ιστορίες για όλους τους χρήστες σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στις Ειδήσεις Google για να βρουν συνδέσμους προς περιεχόμενο.

Η Αναζήτηση Google μπορεί να εμφανίζει συνδέσμους προς περιεχόμενο ειδήσεων στα αποτελέσματα ιστού, αλλά έχει επίσης δύο επιφάνειες ειδικά για ειδήσεις. Το πρώτο είναι το καρουζέλ "Κορυφαίες ιστορίες", το οποίο εμφανίζεται συχνά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης για να τονίσει τις σχετικές ειδήσεις σε επίκαιρα θέματα. Η δεύτερη είναι η καρτέλα "Ειδήσεις", η οποία βοηθά τους χρήστες να περιορίσουν τα αποτελέσματα αναζήτησής τους για να εστιάσουν σε περιεχόμενο που σχετίζεται με ειδήσεις.

Ο ιστότοπός σας θεωρείται αυτόματα για συμπερίληψη σε αυτά τα μέρη. Απλώς πρέπει να παράγετε σχετικό περιεχόμενο που προσδιορίζεται ότι διαθέτει υψηλά επίπεδα εξειδίκευσης, εξουσίας και αξιοπιστίας.

Η Google ενημέρωσε τις απαιτήσεις της για εμφάνιση στις Ειδήσεις Google και στην καρτέλα Ειδήσεις στην Αναζήτηση. Στο παρελθόν, υπήρχε μια διαδικασία αίτησης για εμφάνιση σε αυτά τα προϊόντα ειδήσεων, αλλά αυτή η διαδικασία αποσύρθηκε σχεδόν πριν από δύο χρόνια όταν κυκλοφόρησαν το Publisher Center τον Δεκέμβριο του 2019. Αυτή η αλλαγή τους επέτρεψε να εντοπίσουν περισσότερο κατάλληλο περιεχόμενο ειδήσεων σε ολόκληρο τον ιστό, από τοποθεσίες που μπορεί να έχουν παραβλεφθεί στο παρελθόν.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για τις Ειδήσεις Google και την καρτέλα Ειδήσεις στην Αναζήτηση, ο ιστότοπός σας πρέπει να έχει σταθερό ιστορικό παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου που σχετίζεται με ειδήσεις και να συμμορφώνεται με τις [Πολιτικές Ειδήσεων] της Google (https://support.google.com/news/ publisher-center/answer/6204050){rel="nofollow"}.

Μπορείτε να παρακολουθείτε εάν ο ιστότοπός σας εμφανίζεται στις Ειδήσεις Google και στην καρτέλα Ειδήσεις στην Αναζήτηση, κοιτάζοντας τις αναφορές απόδοσης στο Search Console για τις Ειδήσεις Google και Αναζήτηση Google (φιλτραρισμένα σύμφωνα με τον τύπο αναζήτησης Ειδήσεις). Αυτές οι αναφορές θα υποδεικνύουν εάν ο ιστότοπός σας λαμβάνει επισκεψιμότητα από τις Ειδήσεις Google και εάν το περιεχόμενό σας εμφανίζεται σε επιφάνειες ειδήσεων εντός της Αναζήτησης Google.

Σύμφωνα με την Google, εάν έχετε ιστότοπο, λαμβάνετε αυτόματα υπόψη τις Ειδήσεις Google και τις πλατφόρμες ειδήσεων στην Αναζήτηση—δεν απαιτείται εφαρμογή. Μόλις τα συστήματα της Google εντοπίσουν περιεχόμενο που είναι κατάλληλο για εμφάνιση, η κατάταξή του καθορίζεται αυτόματα από μια ποικιλία παράγοντες, όπως η συνάφεια του περιεχομένου, η προβολή, η αυθεντία, η φρεσκάδα, η τοποθεσία και η γλώσσα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο εκδοτών για να ορίσετε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον ιστότοπό σας—ροές RSS, διευθύνσεις URL ιστότοπου, βίντεο και πολλά άλλα—που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της επωνυμίας σας και να διευκολύνουν την Google να ευρετηριάσει τον ιστότοπό σας. Το Publisher Center μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας σελίδας "Πηγή ειδήσεων" για δημοσιεύσεις, εάν δεν έχετε ήδη. Αυτή η σελίδα επιτρέπει στους χρήστες των Ειδήσεων Google –αν το επιλέξουν– να ακολουθούν τη δημοσίευση και δείτε το πιο πρόσφατο περιεχόμενό του.

Η Google έχει μια διαδικασία για να καθορίσει ποιο περιεχόμενο είναι κατάλληλο για εμφάνιση στη λειτουργία ειδήσεων της και αυτή η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. Ακριβώς επειδή έχετε λάβει έγκριση να χρησιμοποιείτε το Κέντρο εκδοτών, να υποβάλετε περιεχόμενο μέσω αυτού ή να έχετε μια σελίδα πηγής Ειδήσεων, δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας θα εμφανίζεται αυτόματα στις Ειδήσεις Google, στα αποτελέσματα αναζήτησης ή στην καρτέλα Ειδήσεις.

Εάν δεν θέλετε το περιεχόμενό σας να εμφανίζεται στις Ειδήσεις Google, μπορείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση σε αυτό χωρίς να επηρεαστεί η συνεχής ευρετηρίαση και η κατάταξή σας στην Αναζήτηση Google.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να εμφανίζεστε στις Ειδήσεις Google, βεβαιωθείτε ότι παράγετε πρωτότυπο περιεχόμενο ειδήσεων τακτικά και ότι έχετε υψηλή εξειδίκευση, εγκυρότητα και αξιοπιστία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης αυτών των παραγόντων στο ιστολόγιο Αναζήτησης Google.

Από τότε που η Google απέσυρε τη διαδικασία αίτησης για νέους εκδότες πριν από σχεδόν δύο χρόνια, το αυτοματοποιημένο σύστημά της επέτρεψε σε χιλιάδες νέους εκδότες - από εθνικές επωνυμίες έως αναδυόμενες τοπικές εκδόσεις - να δέχονται επισκέπτες από τις Ειδήσεις Google και τις πλατφόρμες ειδήσεων στην Αναζήτηση.

Ο Danny Sullivan, δημόσιος σύνδεσμος για την Αναζήτηση Google, δημοσίευσε στον ιστότοπο Google News Initiative ότι η εταιρεία πάντα αναζητά τρόπους βελτίωσης του αυτοματοποιημένου συστήματός της. Ενθάρρυνε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ειδήσεων στο Google να επισκεφτεί τη σελίδα Πώς λειτουργούν οι ειδήσεις στο Google.

Ενημερωμένες κατευθυντήριες οδηγίες για την ανάρτηση εργασίας για τη βελτίωση της ποιότητας των αποτελεσμάτων για όσους αναζητούν εργασία.
Η Αναζήτηση Google δεσμεύεται να παρέχει σε άτομα που αναζητούν εργασία αυθεντικό, φρέσκο και αξιόπιστο περιεχόμενο. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις απόψεις των χρηστών μας, ζητήσαμε από δεκάδες χιλι...
Διαβάστε περισσότερα
Ένας νέος τρόπος για να ενεργοποιήσετε βασικές στιγμές βίντεο στην Αναζήτηση
Από την πρώτη κυκλοφορία του το 2019, η Google συνέχισε να επεκτείνει και να βελτιώνει τη λειτουργία. Η εταιρεία έχει εξελίξει τη σχεδίαση και έφερε σημαντικές στιγμές σε περισσότερα βίντεο, συμπεριλα...
Διαβάστε περισσότερα