Ένας νέος τρόπος για να ενεργοποιήσετε βασικές στιγμές βίντεο στην Αναζήτηση

July 19, 2021

Από την πρώτη κυκλοφορία του το 2019, η Google συνέχισε να επεκτείνει και να βελτιώνει τη λειτουργία. Η εταιρεία έχει εξελίξει τη σχεδίαση και έφερε σημαντικές στιγμές σε περισσότερα βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων για κινητά και για υπολογιστές, σε όλες τις περιοχές όπου είναι διαθέσιμη η Αναζήτηση Google. Οι βασικές στιγμές βοηθούν περισσότερους ανθρώπους να συνδεθούν απευθείας με τα πιο σχετικά τμήματα βίντεο και να πλοηγηθούν σε αυτά σαν κεφάλαια ενός βιβλίου.

Σήμερα, η Google λανσάρει έναν νέο τρόπο για να ενεργοποιήσετε βασικές στιγμές για βίντεο στον ιστότοπό σας, χωρίς την προσπάθεια χειροκίνητης επισήμανσης κάθε τμήματος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε στην Google το μοτίβο διεύθυνσης URL για παράβλεψη σε μια συγκεκριμένη χρονική σήμανση μέσα στο βίντεό σας. Στη συνέχεια, η Google θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει βασικές στιγμές στο βίντεο και να εμφανίσει συνδέσμους απευθείας σε αυτές τις στιγμές στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εάν προτιμάτε να προσθέτετε μη αυτόματα ετικέτες σε βασικές στιγμές στα βίντεό σας, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη [Σήμανση κλιπ]. Μπορείτε επίσης να εξαιρεθείτε από τη λειτουργία βασικών στιγμών χρησιμοποιώντας τη [nosnippet meta tag].

Η Google ανακοίνωσε ότι μετακινεί τη λειτουργία SeekToAction από την έκδοση beta και την υποστηρίζει για οποιονδήποτε ιστότοπο με βίντεο. Το SeekToAction επιτρέπει στην Google να εντοπίζει αυτόματα βασικές στιγμές σε ένα βίντεο.

Για να χρησιμοποιήσετε το SeekToAction, οι διευθύνσεις URL σας πρέπει να έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης σε βάθος σε κάποιο σημείο διαφορετικό από το σημείο έναρξης του βίντεο. Για παράδειγμα, το http://www.example.com/example?t=30 ξεκινά 30 δευτερόλεπτα σε ένα βίντεο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του SeekToAction στην τεκμηρίωσή μας, συμπεριλαμβανομένου ενός λεπτομερούς παραδείγματος.

Προκειμένου να προσδιορίζονται αυτόματα οι βασικές στιγμές στα βίντεο για την Αναζήτηση Google, τα αρχεία περιεχομένου βίντεο πρέπει να είναι [δυνατότητα ανάκτησης]. Αυτό ισχύει μόνο για βίντεο που είναι ενσωματωμένα στον δικό του ιστότοπο. για βίντεο που δημοσιεύονται σε πλατφόρμες τρίτων, ο κάτοχος του ιστότοπου πρέπει να ελέγξει εάν υποστηρίζεται η σήμανση «SeekToAction». Ο στόχος αυτής της σήμανσης είναι να καταστήσει ευκολότερη και πιο αποτελεσματική την ενεργοποίηση βασικών στιγμών και να βοηθήσει τους ανθρώπους να ασχοληθούν πιο βαθιά με τα βίντεό σας. Εάν έχετε ερωτήσεις, μπορείτε να τις δημοσιεύσετε στο φόρουμ

Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνιση στις Ειδήσεις Google.
Η Google θέλει να βοηθήσει όλους να κατανοήσουν τον κόσμο συνδέοντας τους ανθρώπους με σχετικές και έγκυρες ειδήσεις από μια ποικιλία αξιόπιστων εκδοτών. Για να το κάνει αυτό, διαθέτει πολλά προϊόντα,...
Διαβάστε περισσότερα
Ανάλυση της πτώσης στην επισκεψιμότητα αναζήτησης Google
Αν ανοίξετε το Search Console και διαπιστώσετε ότι η επισκεψιμότητα της Αναζήτησης Google έχει μειωθεί, μην πανικοβληθείτε. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε μερικούς από τους λόγους γι...
Διαβάστε περισσότερα