Η φιλοξενία SEO IPv6 είναι εδώ!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Έχουμε μερικά υπέροχα νέα να μοιραστούμε και πιστεύουμε ότι θα ενθουσιαστείτε όσο κι εμείς όταν τα μάθετε.

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια ιδιωτικής beta, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δημόσια την προσφορά μας IPv6.

Τι είναι το IPv6;

Το IPv6 είναι η επόμενη γενιά IP, το τρέχον ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο IP που βασίζεται το Διαδίκτυο ονομάζεται IPv4. Το IPv4 (έκδοση IP 4) είναι η διεύθυνση IP στην οποία όλοι έχουμε συνηθίσει και έχει μια γνωστή μορφή A.B.C.D όπου κάθε ψηφίο είναι ένας αριθμός μεταξύ 0 και 255. Για παράδειγμα, το 192.168.0.122 είναι ένα IPv4.

Το IPv6 σε άλλα χέρια έχει εντελώς διαφορετική μορφή:

Μια διεύθυνση IPv6 αναπαρίσταται ως οκτώ ομάδες τεσσάρων δεκαεξαδικών ψηφίων, κάθε ομάδα αντιπροσωπεύει 16 bit (δύο οκτάδες, μια ομάδα που μερικές φορές ονομάζεται επίσης “δεκαεξαδικό”). Οι ομάδες χωρίζονται με άνω και κάτω τελεία (:). Ένα παράδειγμα διεύθυνσης IPv6 είναι: 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334

Γιατί χρειαζόμαστε το IPv6;

Το Διαδίκτυο φαίνεται να λειτουργεί καλά με το IPv4, οπότε γιατί χρειαζόμαστε το IPv6 και το πιο σημαντικό γιατί θα το χρειαστούμε για λόγους SEO;

Γιατί το Διαδίκτυο χρειάζεται το IPv6;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από τον αριθμό των IP που είναι διαθέσιμες σε κάθε πρωτόκολλο. Για το IPv4, η ομάδα των IP προέρχεται από το μήκος των 32 bit (232) και περιέχει 4.294.967.296 διευθύνσεις IPv4. Ο χώρος διευθύνσεων IPv6 έχει μέγεθος 128 bit (2128), που περιέχει 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 διευθύνσεις IPv6.

Εξαντλούμε το IPv4 και το IPv6 πρόκειται να αυξήσει δραστικά τη δεξαμενή.

Γιατί οι ειδικοί SEO πρέπει να έχουν IPv6 στο οπλοστάσιό μας;

Αυτή η ερώτηση είναι πιο περίπλοκη και δεν έχει συζητηθεί τόσο καλά πριν. Θα πρέπει να το εξηγήσουμε σε περισσότερες αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν, αλλά εδώ ας δούμε μερικούς από αυτούς τους λόγους εν συντομία.

  1. Η Google μπορεί να δώσει ώθηση σε ιστότοπους που διαθέτουν διεύθυνση IPv6 για αναζητήσεις που προέρχονται από επισκέπτες που έχουν IPv6 (μόνο στις ΗΠΑ αυτό είναι πάνω από το 30% των επισκεπτών)

  2. Πολλοί από τους 10.000 κορυφαίους ιστότοπους στη λίστα Alexa 1 εκατομμυρίου είναι διαθέσιμοι στο IPv6 (Google, youtube, Netflix και ούτω καθεξής). Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ένας ιστότοπος να είναι σε IPv4 και IPv6 εάν ο ιστότοπος διατηρείται από μια μεγάλη εταιρεία. Ενώ από την άλλη, όλοι οι ιστότοποι SPAM και οι φάρμες περιεχομένου είναι μόνο σε IPv4. Το Google AI, βλέπει το IPv6 ως παράγοντα ποιότητας.

  3. Για τον παραπάνω λόγο, η αποπροσαρμογή του Google φαίνεται να έχει επηρεάσει μόνο τομείς που βρίσκονται σε μεμονωμένο IPv4.

  4. Από τη δική μας εμπειρία, η ενεργοποίηση του IPv6 στα ανεκτέλεστα και οι κύριοι ιστότοποί μας βελτίωσαν την κατάταξή μας στο SEO.

  5. Η Google έχει ενεργοποιήσει το IPv6 σε όλες τις προσφορές της στο cloud. Αναμένουμε ότι η Google τα επόμενα χρόνια θα ανακοινώσει δημόσια το IPv6 ως παράγοντα κατάταξης με τον ίδιο τρόπο που έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση για το SSL. Οι ιστότοποι που είναι σε IPv6 για μεγάλο χρονικό διάστημα θα απολαύσουν περισσότερο από αυτόν τον παράγοντα κατάταξης.

Γιατί το χρειάζομαι ξανά;

  1. Το PBN σας θα είναι πιο πολύτιμο.
  2. Τα backlink σας θα προέρχονται από IPv4 και IPv6.
  3. Το PBN σας θα φαίνεται πιο επαγγελματικό στην Google
  4. Οι πιθανότητες λανθασμένης επισήμανσης ως SPAM θα είναι μικρότερες
  5. Μπορεί να απολαύσετε μια ώθηση κατάταξης
  6. Οι επισκέπτες σας IPv6 μπορούν να σας έχουν πρόσβαση στο IPv6 σας.

Τι γίνεται με το αποτύπωμα του IPv6;

Μία από τις πιο κρίσιμες πτυχές της φιλοξενίας SEO μας είναι η προσπάθειά μας να κρύψουμε το αποτύπωμα του δικτύου σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα μορφή της IP και την έλλειψη υποδικτύων στο IPv6 και το μέγεθος της κατανομής της IP σε κάθε κέντρο δεδομένων, έπρεπε να καταλήξουμε σε έναν νέο μηχανισμό για να ορίσουμε τα υποδίκτυα SEO (A, B και C) σε αυτό το νέο τοπίο IP. .

Δείτε πώς ορίζουμε διαφορετικές κατηγορίες IPv6:

  1. Διαφορετική Α κλάση είναι σε διαφορετικό πρόθεμα /32.
  2. Διαφορετική κατηγορία Β είναι σε διαφορετικό πρόθεμα /36.
  3. Τέλος, μια διαφορετική κατηγορία C είναι σε διαφορετικό πρόθεμα /40.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το πώς καταλήξαμε στους παραπάνω ορισμούς και πώς να διαφοροποιήσουμε τις κατηγορίες διευθύνσεων IPv6 εδώ:

Επεξήγηση τάξεων SEO IPv6.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το δελτίο τύπου αυτής της προσφοράς, το οποίο μπορείτε διαβάστε εδώ.