5 Μεγάλοι αριθμοί εξυπηρέτησης πελατών

Πιθανώς από τις πιο υποτιμημένες πτυχές της καλής επιχείρησης είναι η άριστη εξυπηρέτηση πελατών. Θα μπορούσαμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ είναι πολύ σημαντικά, αλλά ένας ικανοποιημένος και ευχαριστημένος πελάτης θα συνεχίσει να επιστρέφει, επομένως θα παράγει περισσότερες επιχειρήσεις για εσάς. Ένας ευχαριστημένος πελάτης δεν πρέπει να έχει λόγο να ψάξει αλλού.

Θα θέλατε να μάθετε τι βοηθά στην εξυπηρέτηση πελατών; Λοιπόν, πρέπει επίσης να ξέρετε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε. Απομακρυνθείτε από αυτά τα λάθη και είστε ένα τεράστιο βήμα πιο κοντά στο να κρατήσετε τους πελάτες σας ευχαριστημένους.

  1. Εξαφάνιση στον αέρα - Το τηλέφωνο και το διαδίκτυο υπάρχουν για να διευκολύνουν την επικοινωνία. Σε αυτήν την ηλικία, δεν υπάρχει πλέον λόγος να δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε. Για να κάνετε τους πελάτες σας να νιώθουν ότι είστε εκεί για να ακούσετε, κρατήστε τις γραμμές επικοινωνίας σας ανοιχτές και υπό έλεγχο. Δώστε στους πελάτες σας τη βοήθεια που χρειάζονται, ακόμα κι αν μερικές φορές θα χρειαστεί να το κάνετε μόνοι σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώθουν ότι είστε πάντα εκεί για να τους παρέχετε βοήθεια.
  2. Αποτυχία να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας - Το να κάνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε είναι ένα μεγάλο όχι στην επιχείρηση. Οι πελάτες θα σας εμπιστευτούν όταν τους δώσετε το λόγο σας και θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να τον παραβιάσετε. Σε περιόδους που αποτυγχάνετε να τα καταφέρετε, κάντε ό,τι μπορείτε για να διορθώσετε το λάθος. Θα πρέπει επίσης να τους ζητήσετε συγγνώμη όσο καλύτερα μπορείτε.
  3. Έχοντας κακώς εκπαιδευμένους υπαλλήλους - Όλα τα μέλη του προσωπικού θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τους πελάτες. Φυσικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό που προσλαμβάνετε δεν θα είναι αγενές και ασεβές, αλλά θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους σας πώς να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες σας.
  4. Επιμονή στο να έχεις δίκιο - Οι περισσότεροι πελάτες θα συμφωνήσουν ότι ο πελάτης πρέπει να έχει πάντα δίκιο και έχουν δίκιο. Τις περισσότερες φορές πάντως. Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, να είστε σε επιφυλακή για πελάτες που έχουν έγκυρη βάση για τις ανησυχίες τους.
  5. Το να είσαι πολύ σταθερός - Εφόσον ο πελάτης έχει (σχεδόν) πάντα δίκιο, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να κάμψεις λίγο τους κανόνες. Αρχικά, προσπαθήστε να βρείτε ένα κενό ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τους κανόνες, τις πολιτικές και το πρωτόκολλο. Εάν δεν υπάρχει πολύς χώρος για να εργαστείτε, τότε ξεφεύγετε ελαφρώς από το πρωτόκολλο. Εάν δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά, η ικανοποίηση του πελάτη θα πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Μπορείτε να σκεφτείτε άλλα λάθη εξυπηρέτησης πελατών; Ενημερώστε μας τι πρέπει να αποφύγουμε σχολιάζοντας παρακάτω.