5 Λάθη στις σχέσεις με τα μέσα που πρέπει να αποφεύγονται

Η διαθεσιμότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθιστά τις δημόσιες σχέσεις πολύ πιο απλές από ό,τι ήταν όταν τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης ήταν ο καλύτερος τρόπος. Στις μέρες που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν στην επικρατούσα τάση, η κορύφωση των δημοσίων σχέσεων θα ήταν μια τηλεοπτική εμφάνιση, και μόλις σας δουν στην τηλεόραση, οι επιχειρήσεις γίνονται ευκολότερες και καλύτερες.

Οι καιροί έχουν όντως αλλάξει, αλλά οι δημόσιες σχέσεις δεν θα είναι ποτέ παρωχημένες. Μια καλή σχέση με τα μέσα ενημέρωσης πρέπει πάντα να διατηρείται, και αυτό θα κρίνει όχι μόνο πώς, αλλά και πόσο θα σας δει το κοινό.

Τώρα που ξέρετε ότι μια σταθερή σχέση με τα μέσα ενημέρωσης, παραδοσιακά ή μη, είναι επιβεβλημένη, ορίστε μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε. Απομακρυνθείτε από αυτά και η κατάστασή σας στα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να είναι ασφαλής.

  1. Γνωρίστε ποιος είναι ποιος – Για να αποφύγετε να φαίνεστε σαν ανόητος, δοκιμάστε να κάνετε λίγη έρευνα για τα άτομα με τα οποία θα αλληλεπιδράτε. Δεν θα έβλαπτε να έχετε λίγη γνώση σχετικά με κάποιον που θα μπορούσε ενδεχομένως να σας βοηθήσει.
  2. Αποφύγετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα – Τα ανεπιθύμητα μηνύματα θα σας κάνουν να φαίνεστε απελπισμένοι και αντιεπαγγελματικοί. Κάντε τα γήπεδά σας εξατομικευμένα για να μειώσετε τις πιθανότητες να παραβλεφθούν. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η προβολή σας είναι ενδιαφέρουσα για το άτομο στο οποίο το στέλνετε.
  3. Κρατήστε το ακριβές – Τα μέσα ενημέρωσης αποτελούνται από πολύ απασχολημένους ανθρώπους. Δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά μπερδεμένα χρονοδιαγράμματα, βεβαιωθείτε ότι τα παραδίδετε εγκαίρως όταν τα αντιμετωπίζετε. Λάβετε υπόψη ότι ο λόγος σας είναι ο δεσμός σας και δεν θα εκτιμούσαν εάν αθετήσετε τις υποσχέσεις σας. Ούτε καν ένα.
  4. Μείνετε σε επαφή – Όπως κάθε σχέση, η επικοινωνία είναι το κλειδί της επιτυχίας. Δεν χρειάζεται να τους ρίχνετε συνεχώς γήπεδα, αλλά φροντίστε να θυμούνται ότι υπάρχεις. Οι σύντομες αλληλεπιδράσεις θα κάνουν θαύματα. Θα πρέπει να είναι εύκολο να επικοινωνήσετε μόνο σε περίπτωση που σας χρειαστεί ξαφνικά. Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να έχουν την τάση να ψάξουν αλλού.
  5. Πείτε ευχαριστώ – Όλοι μας διδάχτηκαν όταν ήμασταν παιδιά να ενημερώνουμε τους ανθρώπους ότι τους εκτιμάτε. Μια μικρή κίνηση ευχαριστιών θα κάνει ένα άτομο να νιώσει καλά και ελπίζουμε να μην το ξεχάσει. Δεν απαιτείται τίποτα φανταχτερό, αλλά απλώς φροντίστε να μην ξεχνάτε τους τρόπους σας όταν κάποιος σας βοηθά.

Υπάρχει κάτι που παραλείψαμε; Ενημερώστε μας τι άλλο να αποφύγουμε αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.