18 κεριά για να ανάψετε για ένα επιτυχημένο μάρκετινγκ εκδηλώσεων

May 16, 2013
Εμπορία

Οι περισσότεροι λένε ότι η επιτυχία απαιτεί από τους ανθρώπους να διασχίζουν το δρόμο που έχουν περάσει λιγότερο: ο εν λόγω δρόμος είναι πιο ανώμαλος και λιγότερο βολικός. Λοιπόν, όσον αφορά το μάρκετινγκ από επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B), αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχουν δύο επιλογές για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας:

1. Εισερχόμενο μάρκετινγκ – Πρόκειται για διαφήμιση μέσω του διαδικτύου: ιστολόγια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρήση μηχανών αναζήτησης κ.λπ.

2. Εξωτερικό μάρκετινγκ – Είναι το ακριβώς αντίθετο από το εισερχόμενο, πρέπει να καταβάλετε μια σταθερή προσπάθεια για να φέρετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε ένα κοινό. Αυτό είναι επίσης ένα πιο παραδοσιακό είδος διαφήμισης. Θα χρησιμοποιήσετε τηλεόραση, έντυπες διαφημίσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές και παρόμοια.

Τώρα που ξέρουμε τη διαφορά μεταξύ των δύο, θα σας κάνω μια ερώτηση. Ποια από τις δύο στρατηγικές θα χρησιμοποιήσετε για να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας; Ναι, πιθανότατα θα επιλέξετε το Inbound Marketing. Και κανείς σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα σε κατηγορήσει. Το εισερχόμενο μάρκετινγκ είναι λιγότερο ακριβό και είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθηθεί από την πολύ αφηρημένη εξερχόμενη καμπάνια που θα σας οδηγήσει τελικά στις καθαρίστριες.

Αλλά και πάλι, η αλήθεια πονάει. Σύμφωνα με το insidesales.com, το μάρκετινγκ εκδηλώσεων είναι ο 2ος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ωθήσετε την επιχείρησή σας ένα επίπεδο υψηλότερα. Και το μάρκετινγκ εκδηλώσεων είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εξερχόμενου μάρκετινγκ.

18-βήματα-μάρκετινγκ

Τι ακριβώς είναι το μάρκετινγκ εκδηλώσεων; Το μάρκετινγκ εκδηλώσεων είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιεί πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση, όπως ζωντανές εκδηλώσεις, εμπορικές εκθέσεις και εταιρικές συναντήσεις.

Ναι ξέρω. Είναι πολύ, πολύ πιο ακριβό από το εισερχόμενο μάρκετινγκ.

Αλλά αν θέλετε πραγματικά μια επιτυχημένη επιχείρηση, το Διαδίκτυο μπορεί να σας οδηγήσει μόνο σε μια ορισμένη απόσταση. Δεν θα πάει πολύ μακριά αν δεν κάνετε τίποτα για να το «υποστηρίξετε» με παραδοσιακές στρατηγικές.

Εδώ λοιπόν, έχω ετοιμάσει 18 υπενθυμίσεις ότι? θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το εμπόδιο που είναι το μάρκετινγκ εκδηλώσεων.

Πριν:

1. Δώστε προτεραιότητα στους στόχους σας. Ποιος από τις λίστες καλεσμένων μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας; Σημειώστε τα και κάντε ένα σημείο να τους συναντήσετε και να δημιουργήσετε μια μακροχρόνια σχέση.

2. Κάντε την πρώτη κίνηση. Μόλις έχετε τη γενική ιδέα για το ποιος θα είναι στην εκδήλωση, στείλτε email για να συστηθείτε. Κάνει τη συνάντηση στην πραγματική εκδήλωση λιγότερο άβολη και πιο άνετη.

3. Συναναστραφείτε πριν την εκδήλωση. Δημιουργήστε μια σελίδα στο Facebook ή έναν λογαριασμό Twitter αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να συναντήσετε άλλα άτομα με τους ίδιους στόχους.

4. Σπάστε τον πάγο. Φυσικά είναι δεδομένο ότι θα τους γνωρίσετε, αλλά μετά από αυτό; Πριν τρίψετε τους αγκώνες με τους στόχους σας, θα πρέπει να έχετε οργανώσει καλά τις σκέψεις σας. Πώς θα συνομιλήσετε μαζί τους; Για ποια θέματα θα μιλήσετε;

5. Δημιουργήστε συνδέσμους. Ναι, αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός, αλλά δεν θα βλάψει να συνδυάσετε ακόμα μερικά link-building.

Στη διάρκεια:

1. Παρακολουθήστε το χρόνο σας. Αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός, ακριβώς όπως μια ζωντανή εκπομπή. Ποτέ δεν θα μάθεις πραγματικά τι θα συμβεί. Γνωρίζεις ένα άτομο και δεσμεύεσαι τόσο που ξεχνάς τους άλλους. Αυτό είναι αποτυχία. Προγραμματίστε σωστά τις συνομιλίες σας και προσπαθήστε να τις ακολουθήσετε.

2. Δημιουργήστε έναν κριτικό. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, θα ήταν καλύτερο να έχετε κάποια μέσα για να την ηχογραφήσετε. Μπορεί να είναι ήχος ή βίντεο. Στο τέλος της ημέρας, θα είναι ωραίο να έχετε κάτι να αναθεωρήσετε σε περίπτωση που έχετε παραβλέψει ένα συγκεκριμένο στοιχείο.

3. Παράφραση. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, θα είναι χρήσιμο να επαναδιατυπώσετε τις απαντήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, αυτός με τον οποίο συνομιλείτε θα καταλάβει ότι ακούτε. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να κατανοήσετε πράγματα με τα οποία δεν είστε πραγματικά εξοικειωμένοι.

4. Προετοιμάστε μια πτώση πίσω. Εάν δεν είστε σίγουροι προς τα πού πηγαίνει η συζήτηση, αυτό είναι κακό σημάδι. Δεν θα αργήσει να μάθει ο σύντροφός σας για την έλλειψη γνώσης σας. Προσπαθήστε να οδηγήσετε τη συζήτηση σε ένα θέμα με το οποίο είστε πιο εξοικειωμένοι.

5. Βρείτε νέες ευκαιρίες. Αν και το να έχετε ένα καλά δομημένο σχέδιο είναι καλό, το να αποκτάτε νέες ευκαιρίες είναι καλύτερο. Μόλις ανακαλύψετε μια άλλη οδό επιτυχίας, μην την αφήσετε να περάσει.

6. Μείνετε ενήμεροι. Ακούστε τι συμβαίνει έξω από τον κύκλο σας. Κρατήστε τον εαυτό σας ενημερωμένο με το να προσέχετε ό,τι είναι μοντέρνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

7. Μην είστε cyber wallflower. Ναι, είναι καλό να το κοιτάξετε και να το παρακολουθήσετε, αλλά για μια επιτυχημένη εκδήλωση η συμμετοχή στο Twitter ή στο Facebook σχετικά με την εκδήλωση είναι απαραίτητη.

8. Ζητήστε επαγγελματικές κάρτες. Ειδικά αν έχετε πραγματικά καταλήξει σε ένα επικερδές συμπέρασμα, πάρτε την τηλεκάρτα του στόχου.

9. Να προσέχετε τον χρόνο των άλλων. Μην ξεχνάς ότι είσαι εκεί για τον ίδιο λόγο. Προβλέψτε εάν αυτός με τον οποίο συνεχίζετε να θέλει να συνομιλήσει με κάποιον άλλο.

Μετά:

1. Βγάλτε σημειώσεις. Ενώ όλα είναι ακόμα φρέσκα, κρατήστε σημειώσεις. Ταιριάξτε τις συνομιλίες σας με τις επαγγελματικές κάρτες που έχετε συγκεντρώσει. Προσδιορίστε ποια ήταν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ομιλίας.

2. Μην είσαι ξένος. Μετά την εκδήλωση, ενημερώστε τους ότι το αποτέλεσμα της συνομιλίας παραμένει.

3. Προσδιορίστε εάν είναι δυνατή η μακροχρόνια επαφή. Ελέγξτε το ιστορικό των νέων συνδέσεών σας και δείτε αν είναι κερδοφόρος σύνδεσμος.

4. Έγγραφο. Μετά από όλα όσα έχετε περάσει, μην ξεχάσετε ποτέ να αναφέρετε τι έγινε με το συμβάν. Δείξτε πώς το συμβάν έχει επηρεάσει τις μετρήσεις σας σε όλες τις πτυχές, όπως η παραγωγικότητα, το SEO και η επισκεψιμότητα.

Το μάρκετινγκ εκδηλώσεων δεν είναι απλό. Απαιτεί σε βάθος προγραμματισμό και υπομονή. Τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψετε για να συμμετάσχετε είναι επίσης εμπόδιο. Ενώ το εισερχόμενο μάρκετινγκ είναι εύκολα προσβάσιμο και λιγότερο δαπανηρό, το μάρκετινγκ εκδηλώσεων μπορεί να σας ζητήσει να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια και να κάνετε κράτηση δωματίων ξενοδοχείου. Η ουσία είναι να επιλέξετε εσείς σε ποιο είδος εκδήλωσης θα συμμετάσχετε. Δεν θέλετε να καταλήξετε να αποτύχετε ένα έργο αφού ξοδέψετε τέσσερα ποσά για αυτό.

Στείλτε τους κατάλληλους ανθρώπους. Εξετάστε όλα όσα κάνετε ως επένδυση. Θυμηθείτε τις 18 οδηγίες σε αυτήν την ανάρτηση. Σκεφτείτε τα σαν κεριά που πρέπει να ανάψετε. Αλλά αντί να σβήσετε τη φλόγα, πρέπει να τα διατηρήσετε αναμμένα.