Φιλοξενία SEO για καλύτερη αναζήτηση: Πώς επηρεάζουν οι ιστότοποι τις εταιρείες και ποια φιλοξενία μπορώ να χρησιμοποιήσω για να βελτιώσω την αναζήτησή μου;

Δεν γεννιούνται όλοι οι ιστότοποι ίσοι, ορισμένοι έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις εταιρείες από άλλους.

Για να κατανοήσετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε έναν καλά ανεπτυγμένο ιστότοπο ως πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας και πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε τη σωστή υπηρεσία φιλοξενίας, ας ρίξουμε μια ματιά σε τρεις εταιρείες που επηρεάστηκαν από την ποιότητα του ιστότοπού τους.

Η πρώτη εταιρεία για την οποία θα μιλήσουμε είναι η WestJet, μια αεροπορική εταιρεία με έδρα το Κάλγκαρι του Καναδά. Πριν επανασχεδιαστεί ο ιστότοπός του, οι υπηρεσίες του δεν ήταν εύχρηστες και η πλοήγηση στις σελίδες δεν ήταν διαισθητική. Αυτό δημιούργησε την απογοήτευση των πελατών κατά την πραγματοποίηση κρατήσεων μέσω διαδικτύου ή κατά το check-in μέσω των εφαρμογών WestJet.

Ο τζίρος της εταιρείας μειώθηκε κατά 60 τοις εκατό μετά τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της και την ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών, όπως κάρτες επιβίβασης στο διαδίκτυο και ενημερώσεις για την κατάσταση της πτήσης μέσω μηνυμάτων κειμένου και ειδοποιήσεων μέσω email. Μόλις έγινε αυτό το βήμα, η WestJet βελτίωσε τη θέση της από το νούμερο 13 στο νούμερο 7 μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως όσον αφορά την ικανοποίηση των πελατών μεταξύ 2012 και 2013, σύμφωνα με την J.D Power & Associates Consultants Incorporated (μια παγκόσμια εταιρεία παροχής συμβουλών καταναλωτών).

Το δεύτερο παράδειγμα για το οποίο θα μιλήσουμε είναι αυτό της Reed Jobs, ενός από τους μεγαλύτερους ιστότοπους απασχόλησης στην Ευρώπη με περισσότερα από 400 γραφεία σε όλο τον κόσμο και περισσότερες από 550 κατηγορίες θέσεων εργασίας διαθέσιμες για άτομα που αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης. Πριν αυτή η εταιρεία εφαρμόσει αλλαγές που θα βελτίωναν τη θέση των αποτελεσμάτων της στις μηχανές αναζήτησης (SEO), η Reed Jobs δεν εμφανιζόταν μεταξύ των πρώτων 10 αποτελεσμάτων όταν οι άνθρωποι αναζητούσαν ιστότοπους που σχετίζονται με θέσεις εργασίας, όπως "θέσεις εργασίας" ή "απασχόληση" στο Google ή το Yahoo!

Μετά την εφαρμογή σωστών στρατηγικών SEO κατάφεραν να καταταγούν στους 5 πρώτους ιστότοπους μέσα σε μόλις έξι μήνες χάρη κυρίως στις κατάλληλες στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων που αύξησαν την εξουσία τους στο διαδίκτυο μεταξύ των μηχανών αναζήτησης όπως η Google. Με αυτές τις αλλαγές κατάφεραν να αποκτήσουν 1 εκατομμύριο νέους επισκέπτες που δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ τον ιστότοπό τους και δημιούργησαν έως και 40 εκατομμύρια προβολές σελίδας

Διαφορετικοί τύποι φιλοξενίας SEO

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι φιλοξενίας SEO. Το πρώτο είναι το παραδοσιακό seo hosting, το οποίο εστιάζει στην παροχή πολλαπλών διευθύνσεων IP από το ίδιο κέντρο δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα ευρετηριάζεται πιο γρήγορα και θα κατατάσσεται καλύτερα στο Google, καθώς είναι πιθανό να φιλοξενείται σε έναν διακομιστή κοντά στο κοινό-στόχο σας.

Ο άλλος τύπος φιλοξενίας SEO ονομάζεται έξυπνη φιλοξενία SEO, η οποία εστιάζει στην ύπαρξη ενός εκτεταμένου δικτύου IP που βρίσκεται σε όλο τον κόσμο. Αυτό βελτιώνει την ορατότητα της μηχανής αναζήτησης και σας διευκολύνει να προσεγγίσετε άτομα που δεν κατοικούν κοντά σας αλλά εξακολουθούν να θέλουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό τύπο φιλοξενίας SEO για την επιχείρησή σας


Η επιλογή της σωστής εταιρείας φιλοξενίας είναι σημαντική γιατί μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησής σας. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας που προσφέρει φιλοξενία SEO. Μια καλή επιλογή είναι αυτή που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και έχει δημιουργήσει μια φήμη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε έναν γρήγορο οικοδεσπότη Ιστού. Η ταχύτητα έχει σημασία όταν πρόκειται για την αύξηση της επισκεψιμότητας μέσω μηχανών αναζήτησης όπως το Google και το Bing, επομένως θέλετε ο ιστότοπός σας να φιλοξενείται σε διακομιστές που βρίσκονται κοντά σε μεγάλα κέντρα δεδομένων (τα μέρη όπου αποθηκεύονται οι πληροφορίες).

Κατά την επιλογή κεντρικών υπολογιστών, αναζητήστε κεντρικούς υπολογιστές με διεύθυνση IP από πολλά κέντρα δεδομένων. Αυτό θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα του ιστότοπού σας σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε μια τοποθεσία αλλά όχι σε μια άλλη κοντά. Πολλοί πάροχοι προσφέρουν αποκλειστικές διευθύνσεις IP ως μέρος των σχεδίων τους. Εάν ναι, ελέγξτε πόσα είναι διαθέσιμα ανά λογαριασμό προτού αποφασίσετε ποιο πακέτο ταιριάζει καλύτερα και χρειάζεται περιορισμούς προϋπολογισμού

συμπέρασμα

Όσον αφορά τη φιλοξενία SEO, είναι σημαντικό να βρείτε τον κατάλληλο τύπο φιλοξενίας για την επιχείρησή σας. Κάθε τύπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα που θα ταιριάζει καλά με το επιχειρηματικό μοντέλο και τον προϋπολογισμό σας. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το είδος της φιλοξενίας SEO που είναι κατάλληλη για εσάς, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία που μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.