Το Jekyll είναι ένα απλό, γρήγορο και ασφαλές πλαίσιο για τη δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών και API.

Η δημιουργία στατικών ιστότοπων είναι ένα πρόγραμμα που λαμβάνει ως είσοδο κείμενο + πρότυπα και παράγει αρχεία HTML στην έξοδο. Το Jekyll είναι μια δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, απλή, με γνώση ιστολογίου, δημιουργία στατικών τοποθεσιών. Παίρνει το περιεχόμενό σας γραμμένο σε πρότυπα Markdown ή Liquid και το μετατρέπει σε ιστότοπο.

Ο ιστότοπος που δημιουργήθηκε μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιονδήποτε οικοδεσπότη Ιστού χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα πρόσθετα ή λογισμικό. Εάν σκέφτεστε σοβαρά την κατάταξη του ιστότοπού σας, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά τις δυνατότητες δημιουργίας στατικών ιστότοπων.

Οι στατικοί ιστότοποι είναι καλοί για SEO

Οι στατικοί ιστότοποι είναι εξαιρετικοί για SEO. Δημιουργώντας το HTML του ιστότοπού σας σε έναν διακομιστή κατασκευής, μπορείτε εύκολα να αποφύγετε ζητήματα διπλότυπου περιεχομένου και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των διευθύνσεων URL του ιστότοπού σας. Ως αποτέλεσμα, οι στατικοί ιστότοποι κατατάσσονται καλύτερα από τους δυναμικούς στις μηχανές αναζήτησης, επειδή είναι πιο εύκολο να ανιχνευθούν και να κατανοηθούν από μηχανές αναζήτησης όπως η Google.

Επειδή οι στατικοί ιστότοποι δεν διαθέτουν βάση δεδομένων ή κώδικα από την πλευρά του διακομιστή που απαιτείται για την απόδοσή τους, μπορούν να εξυπηρετηθούν γρήγορα από οποιονδήποτε οικοδεσπότη Ιστού με λίγη προσπάθεια ---ακόμη και σε προγράμματα κοινής φιλοξενίας χαμηλού κόστους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διατηρήσετε το κόστος σας χαμηλά χωρίς να θυσιάσετε την απόδοση ή την ασφάλεια!

Τι είναι ο Τζέκιλ

Το Jekyll είναι ένας απλός, ενημερωμένος για το blog και στατικό πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων. Είναι γραμμένο σε Ruby και λειτουργεί πάνω από τον κινητήρα Liquid templating. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Jekyll για να δημιουργήσετε ένα blog, ένα χαρτοφυλάκιο ή έναν προσωπικό ιστότοπο καθώς και πολύπλοκους ιστότοπους για την επιχείρησή σας. Το Jekyll περιλαμβάνει πολλά ενσωματωμένα πρόσθετα που σας επιτρέπουν να προσθέσετε λειτουργίες όπως σελιδοποίηση, ετικέτες και κατηγορίες. κουμπιά κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων. Disqus σχόλια; Κώδικας παρακολούθησης του Google Analytics. φόρμες συνδρομής email και πολλά άλλα με λίγα μόνο κλικ του ποντικιού σας.

Ο Jekyll δημιουργεί τον ιστότοπό σας ως στατικά αρχεία.

Το Jekyll είναι μια δημιουργία στατικών τοποθεσιών. Παίρνει το περιεχόμενό σας, το εκτελεί μέσω της μηχανής προτύπων της επιλογής σας (Liquid, Haml, κ.λπ.) και βγάζει μια σειρά στατικών αρχείων HTML που μπορείτε να ανεβάσετε στον διακομιστή και τον κεντρικό υπολογιστή σας.

Ο Jekyll δεν εκτελεί διακομιστή Ιστού --- θα χρειαστεί να το κάνετε μόνοι σας εάν θέλετε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Αντίθετα, είναι κάτι σαν "wget για ιστότοπους". Απλώς εκτελείτε το jekyll build στον κατάλογο όπου έχετε εγκαταστήσει το Jekyll και, στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε scp ή rsync ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο σας βοηθά να μεταφέρετε αρχεία από τον πάροχο φιλοξενίας Ιστού.

Το θέμα εδώ είναι ότι ο Jekyll δεν εκτελεί κανέναν κώδικα on-the-fly. Αντίθετα, παίρνει όλο το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας (σελίδες/ανάρτηση) σε μορφή Markdown. τα επεξεργάζεται μέσω προτύπων που ορίζονται από το Liquid. μεταγλωττίζει τα πάντα σε στατικά αρχεία HTML. και στη συνέχεια τοποθετεί αυτά τα στατικά αρχεία HTML σε έναν τοπικό κατάλογο. Τα αρχεία που δημιουργούνται στατικά είναι αρκετά για να εξυπηρετήσουν ολόκληρο τον ιστότοπο.

Σχεδιασμένο για κώδικα, σχεδιαστές και δημιουργούς περιεχομένου.


Σκεφτείτε το Jekyll σαν μια παλιά έκδοση του WordPress ή του Drupal που δεν απαιτεί επεξεργασία βάσης δεδομένων ή διακομιστή για να εκτελεστεί. Αντίθετα, ο Jekyll μεταγλωττίζει περιεχόμενο σε σελίδες HTML οι οποίες στη συνέχεια φιλοξενούνται στον δικό σας διακομιστή (συνήθως Σελίδες GitHub) και εξυπηρετούνται μέσω οποιουδήποτε διακομιστή ιστού σας αρέσει (Apache2, Nginx).

Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι τόσο απλό όπως το TextEdit για τη σύνταξη του περιεχομένου σας. δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τρύπες ασφαλείας στα πρόσθετα. όλο το περιεχόμενό σας αποθηκεύεται σε ένα μέρος, επομένως είναι εύκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Τέλος, δεδομένου ότι όλη η λογική συμβαίνει στο frontend και όχι στο backend, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για σφάλματα ή σφάλματα λόγω μη χειριζόμενων εξαιρέσεων ή κακώς γραμμένου κώδικα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευρύ φάσμα ιστοσελίδων με το Jekyll.


Το Jekyll είναι ένα απλό, γρήγορο και ασφαλές πλαίσιο για τη δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών και API. Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε περισσότερα με το Jekyll από το να γράφετε απλά blog, ρίξτε μια ματιά στη λίστα ιστότοπων που έχουν δημιουργηθεί με Jekyll. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει αρκετή ποικιλία στο τι μπόρεσαν να φτιάξουν οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας το Jekyll.

Η Jekyll εξουσιοδοτεί όλα τα είδη ιστοτόπων, από προσωπικούς ιστότοπους έως μικρές επιχειρήσεις έως μεγάλες εταιρείες όπως το Kickstarter και το Crowdrise (το οποίο δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στις Σελίδες GitHub). Και αυτά δεν είναι απλώς στατικά ιστολόγια. είναι εφαρμογές web με πλήρως εξοπλισμένες εφαρμογές με πραγματικά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) πίσω τους.

Ο Τζέκιλ είναι ασφαλής

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Jekyll είναι ότι είναι ασφαλές. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας δεν μπορεί ποτέ να παραβιαστεί, αλλά έχοντας ένα ασφαλές και ασφαλές πλαίσιο σημαίνει ότι μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι η υποκείμενη βάση κώδικα σας δεν θα είναι ευάλωτη σε ζητήματα ασφαλείας.

Το Jekyll διευκολύνει την ενημέρωση και τη συντήρηση του ιστότοπού σας: δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την παρακολούθηση όλων των διαφορετικών εκδόσεων κάθε λογισμικού που απαιτείται για την εκτέλεση ενός ιστότοπου ή ενός API, καθώς το Jekyll το χειρίζεται αυτό για εσάς με τα ενσωματωμένα εργαλεία αυτοματισμού του . Επίσης, δεν χρειάζεστε έναν ειδικό στην ανάπτυξη Ιστού --- στην πραγματικότητα, όποιος έχει πρόσβαση σε βασικές γνώσεις για το πώς λειτουργούν οι υπολογιστές θα πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται τον δικό του ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Jekyll με ευκολία!

συμπέρασμα

Το Jekyll είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου, είτε δημιουργείτε έναν προσωπικό ιστότοπο είτε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας. Είναι εύκολο στη χρήση και απαιτεί λίγη συντήρηση μετά την εγκατάσταση. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε όμορφους ιστότοπους χρησιμοποιώντας τα πρότυπα που παρέχονται ή να τους προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Αν ψάχνετε για κάτι απλό αλλά ισχυρό, δοκιμάστε τον Jekyll!