Τι είναι το 301 Crawl; Πώς είναι χρήσιμο για πελάτες SEO Hosting; : μια ανάρτηση σχετικά με τη μηχανική και τη σημασία μιας ανακατεύθυνσης 301.

Αν είστε σαν εμένα, μπορεί να είστε λίγο μπερδεμένοι με τον όρο "301 crawl". Τι είναι αυτό? Πώς λειτουργεί; Είναι ακόμη χρήσιμο για πελάτες φιλοξενίας SEO; Έχει να κάνει με αράχνες που καταλαμβάνουν τον ιστότοπό σας και τρώνε όλο τον χώρο του διακομιστή σας ή κάτι τέτοιο;; Λοιπόν, όχι, μην φοβάσαι.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξηγήσω τι ακριβώς είναι το 301 crawl και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι ένα crawl 301;

Οι ανακατευθύνσεις 301 είναι ένας μηχανισμός που ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης και τα προγράμματα περιήγησης ότι μια ιστοσελίδα έχει μετακινηθεί οριστικά σε μια νέα διεύθυνση. Λένε στις μηχανές αναζήτησης ότι το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας έχει μετακινηθεί και ότι πρέπει να ενημερώσουν τα αρχεία τους ανάλογα. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι χρήστες αναζητούν κάτι συγκεκριμένο στο Google ή στο Bing, θα εμφανίζεται στη σελίδα αποτελεσμάτων τους αντί για μια σελίδα σφάλματος ή το μήνυμα 404 not found. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πόσα άτομα προσγειώνονται στον ιστότοπό σας --- γι' αυτό συνιστούμε πάντα να τα χρησιμοποιείτε όταν αναδομείτε τον ιστότοπό σας!

Πώς λειτουργεί μια ανακατεύθυνση 301;

Μια ανακατεύθυνση 301 είναι μια μόνιμη ανακατεύθυνση. Ενημερώνει την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης ότι ο ιστότοπος έχει μετακινηθεί σε νέα τοποθεσία. Υπάρχουν δύο τύποι ανακατευθύνσεων, οι προσωρινές και οι μόνιμες. Μια προσωρινή ανακατεύθυνση 302 χρησιμοποιείται όταν θέλετε να υποδείξετε ότι μια σελίδα έχει μετακινηθεί προσωρινά (π.χ. για συντήρηση ή ενημερώσεις ιστότοπου). Μια ανακατεύθυνση 301 δείχνει μόνιμα στη νέα τοποθεσία της σελίδας σας, ενώ μια ανακατεύθυνση 302 δείχνει πίσω στην αρχική της θέση προσωρινά μέχρι να είναι έτοιμη να μεταφερθεί ξανά στο νέο της σπίτι σε άλλο διακομιστή ή όνομα τομέα ή ακόμα και στην ίδια παλιά διεύθυνση.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω μια ανακατεύθυνση 301;

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ανακατεύθυνση 301 όταν:

  • Μια σελίδα έχει μετακινηθεί σε άλλη τοποθεσία.

  • Μια σελίδα έχει διαγραφεί από τον ιστότοπο.

  • Μια σελίδα έχει μετονομαστεί, αλλά θέλετε να διατηρήσετε την κατάταξη της παλιάς διεύθυνσης URL χρησιμοποιώντας την ως εναλλακτική έκδοση του ίδιου περιεχομένου.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ανίχνευσης 301;

Η απάντηση είναι απλή: η χρήση μιας ανακατεύθυνσης 301 μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αξία της μηχανής αναζήτησης και τον χυμό συνδέσμων του ιστότοπού σας, διατηρώντας ή ακόμα και αυξάνοντας την εξουσία και την κατάταξη του τομέα σας. Αυτό διασφαλίζει ότι όταν κάποιος αναζητά λέξεις-κλειδιά σχετικές με την επιχείρησή σας, θα καταλήξει στη σωστή σελίδα του ιστότοπού σας --- και όχι σε κάποιον άλλο ιστότοπο που έχει αντιγράψει ή κλέψει περιεχόμενο από το δικό σας. Επιπλέον, αν δουν κάτι που τους αρέσει, πιθανότατα θα κάνουν κλικ για να διαβάσουν περισσότερο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας καθώς και να το μοιραστούν με φίλους!

Γιατί χρειάζομαι ανίχνευση 301 στον ιστότοπό μου;

Οι ανακατευθύνσεις 301 είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν επηρεάζονται οι ταξινομήσεις του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης.

Εάν έχετε μετακινηθεί σε νέο τομέα, είναι σημαντικό ο παλιός τομέας 301 να ανακατευθύνει όλη την επισκεψιμότητά του στον νέο τομέα. Διαφορετικά, η κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης θα επηρεαστεί αρνητικά, επειδή η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης δεν θα αναγνωρίζουν πλέον όλους τους συνδέσμους που προέρχονται από αυτές τις παλιές διευθύνσεις URL. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμα και να σταματήσει την ανάπτυξη κατάταξης στον νέο σας ιστότοπο λόγω μειωμένης ταχύτητας σύνδεσης (το ρυθμό με τον οποίο εμφανίζονται οργανικά οι νέοι σύνδεσμοι).

Πώς επηρεάζει μια ανακατεύθυνση τη ρύθμιση στις κεφαλίδες HTTP;


Όταν ζητάτε έναν ιστότοπο, ο διακομιστής στέλνει πίσω μια γραμμή κεφαλίδας HTTP. Η κεφαλίδα HTTP αποστέλλεται πριν από οποιοδήποτε περιεχόμενο της ιστοσελίδας και λέει στο πρόγραμμα περιήγησής σας πώς να ανοίξει όλα τα αρχεία σε σχέση μεταξύ τους.

Για παράδειγμα:

HTTP/1.1 301 Moved PermanentlyLocation: https://yourwebsiteurlhere.com/page-name-here

Είναι μια μόνιμη ανακατεύθυνση 301 διαφορετική από μια προσωρινή ανακατεύθυνση 302;


Η διαφορά είναι τόσο απλή, μια ανακατεύθυνση 301 είναι μόνιμη, ενώ μια ανακατεύθυνση 302 είναι προσωρινή.

Όταν αλλάζετε διευθύνσεις URL ή κάνετε σημαντικές αλλαγές στον ιστότοπό σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις μηχανές αναζήτησης (και στους χρήστες) εάν η παλιά σελίδα εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποια μορφή στο Διαδίκτυο. Θα μπορούσε να εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης και να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες που προσπαθούν να φτάσουν στον νέο σας ιστότοπο πληκτρολογώντας την παλιά διεύθυνση URL στη γραμμή του προγράμματος περιήγησής τους ή κάνοντας κλικ σε έναν απαρχαιωμένο σύνδεσμο κάπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε άλλο ιστότοπο που δεν έχει ενημερωθεί Ακόμη. Εάν διαθέτετε περιεχόμενο μέσω και των δύο αυτών καναλιών, αλλά οδηγούν σε διαφορετικές σελίδες τώρα, θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την ισχύ κατάταξης --- και είναι απίθανο κανένα από τα δύο να καταταχθεί καλά εκτός εάν το ένα έχει καλύτερους συνδέσμους από το άλλο (αν υπάρχουν).

Πώς είναι ωφέλιμες οι ανακατευθύνσεις σε πελάτες φιλοξενίας SEO;


Οι ανακατευθύνσεις 301 είναι επωφελείς για πελάτες φιλοξενίας SEO για διάφορους λόγους. Κατά κύριο λόγο, βοηθούν στη συντήρηση και οργάνωση της ιστοσελίδας. Μια ανακατεύθυνση 301 είναι μια μόνιμη ανακατεύθυνση, που σημαίνει ότι θα πηγαίνει πάντα στη νέα διεύθυνση URL, ανεξάρτητα από το πόσες φορές κάνετε κλικ σε αυτήν ή πόσες σελίδες ανοίγετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος εισάγει μια παλιά διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής του, θα κατευθυνθεί στη σωστή σελίδα χωρίς προβλήματα! Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπάρχουν πολλές σελίδες σε έναν ιστότοπο με παρόμοια ονόματα αλλά διαφορετικούς σκοπούς --- για παράδειγμα, όταν μια εταιρεία έχει δύο σελίδες για τα προϊόντα της (μία για τακτικούς πελάτες και μία για πελάτες χονδρικής).

Οι ανακατευθύνσεις επιτρέπουν επίσης στις επιχειρήσεις να ενημερώνουν το περιεχόμενο στους ιστότοπούς τους χωρίς να χάνουν όλους τους προηγούμενους συνδέσμους που δείχνουν σε αυτές τις παλιές σελίδες. Αυτό τους επιτρέπει να κάνουν συνεχείς βελτιώσεις χωρίς να χρειάζονται συνολικά πολλούς ιστότοπους. Αυτό βοηθά στη μείωση του κόστους ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την απόδοση!

Η χρήση μιας μόνιμης ανακατεύθυνσης θα διατηρήσει τις τιμές της μηχανής αναζήτησης του ιστότοπού σας στη θέση τους, ενώ θα σας επιτρέψει να αναδιαρθρώσετε τον ιστότοπό σας


Μια ανακατεύθυνση 301 είναι ένας μόνιμος τρόπος για να ανακατευθύνετε μια διεύθυνση URL σε μια άλλη. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι δεν έχει σημασία αν αλλάξετε το όνομα τομέα σας ή αν η αρχική σελίδα πέσει και αντικατασταθεί με κάτι νέο ή ακόμα και αν ο διακομιστής σας παραβιαστεί και κάποιος προσπαθήσει να καταλάβει τον ιστότοπό σας αλλάζοντας όλα τις διευθύνσεις URL από μόνες τους. Θα συνεχίσει να δείχνει το ίδιο πράγμα --- κυριολεκτικά για πάντα (ή μέχρι να αποφασίσετε διαφορετικά).

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για τους webmasters; Εάν θέλετε να αναδιαρθρώσετε τον ιστότοπό σας με κάποιο τρόπο (όπως η μετάβαση από έναν ιστότοπο τύπου ιστολογίου σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου), τότε δίνοντας στον εαυτό σας μια καθαρή σελίδα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια επισκεψιμότητας από παλιούς συνδέσμους μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα όλοι οι εμπλεκόμενοι.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση ήταν χρήσιμη για εσάς και τους πελάτες σας που φιλοξενούν SEO. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μιας ανακατεύθυνσης 301, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα. Είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε.