Τι ΔΕΝ πρέπει να είναι ένας ιστότοπος για κινητά

Η γρήγορη, εν κινήσει τάση των καιρών απαιτεί πρόσβαση από κινητά στον κόσμο και αυτή η συσκευή στο χέρι σας κάνει ακριβώς αυτό. Σιγά σιγά, οι υπολογιστές γίνονται απαρχαιωμένοι και σύντομα τα κινητά τηλέφωνα θα είναι η κύρια συσκευή που χρησιμοποιείται κατά την πρόσβαση στον Ιστό. Μπορεί να είναι ήδη, στην πραγματικότητα.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν διαφορετική διεπαφή από τους υπολογιστές. Οι μικρότερες οθόνες καθιστούν πιο δύσκολη την προβολή των παραδοσιακών ιστοσελίδων στο τηλέφωνο. Οι ιστότοποι που δεν είναι βελτιστοποιημένοι για περιήγηση σε κινητά διαπράττουν αρκετά συχνά αυτά τα λάθη και θα πρέπει να τα αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λάθος #1: Παγίδα έκδοσης για κινητά

Οι εκδόσεις ιστότοπου για κινητά δεν είναι σε θέση να εμφανίσουν όλες τις δυνατότητες της έκδοσης για υπολογιστή. Όταν οι άνθρωποι επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και περιμένουν να δουν ολόκληρο το θέμα, θα απογοητευθούν να σκάβουν γύρω από έναν ιστότοπο που προκαλεί σύγχυση για πληροφορίες. Παρέχετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο του επιτραπέζιου υπολογιστή σας απλώς για να δώσετε στους θεατές σας μια επιλογή, ειδικά σε αυτούς που έχουν συνηθίσει να εργάζονται στον υπολογιστή τους.

Λάθος #2: Υπερφόρτωση γραφικών

Σε αυτή τη μικρή οθόνη, η απλότητα είναι ομορφιά. Ένας ιστότοπος για κινητά που είναι γεμάτος με γραφικά θα ήταν υπερφόρτωση των αισθήσεων του επισκέπτη. Κάντε τον ιστότοπό σας για κινητά εύκολο στα μάτια και πιο εύκολο στην πλοήγηση.

Λάθος #3: Περιφρόνηση για το Google Analytics

Πρέπει να καταλάβετε πώς βλέπουν οι επισκέπτες σας τη σελίδα σας. Για να δώσετε στους χρήστες σας την εμπειρία που αναζητούν, δώστε στο Google Analytics μια ευκαιρία να εντοπίσει τη δραστηριότητα στον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, κάντε ορισμένες αλλαγές ανάλογα. Ο ιστότοπός σας για κινητά θα πρέπει να βασίζεται στις ανάγκες του χρήστη σας.

Λάθος #4: Μη φιλικό προς τους αντίχειρες

Η μικρή οθόνη του τηλεφώνου είναι ο όλεθρος της ύπαρξης του μεγάλου αντίχειρα. Το να κάνετε κλικ σε λάθος συνδέσμους και στη συνέχεια να επιστρέψετε για να κάνετε κλικ σε έναν άλλο λάθος σύνδεσμο θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό και αυτό είναι σφάλμα από την πλευρά του σχεδιασμού του ιστότοπου. Οι ιστότοποι για κινητές συσκευές είναι καλύτεροι με μεγάλα κουμπιά και σωστή απόσταση για την αποφυγή εσφαλμένων κλικ από τους χρήστες.

Πείτε μας πώς βελτιώσατε τον ιστότοπό σας για κινητά, αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.