Τι γνωρίζουμε για την ενημέρωση του αλγόριθμου Google τον Μάιο του 2022;

Στις 25 Μαΐου 2022, η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στον αλγόριθμό της. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό για τους ιστότοπούς τους. Έτσι, θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα σε αυτήν την ανάρτηση, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τι συνέβη και γιατί συμβαίνει.

Πρώτα πράγματα πρώτα: Ποιος είναι ο σκοπός μιας ενημέρωσης αλγορίθμου Google; Ο σκοπός μιας ενημέρωσης είναι να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη στο Google. Ο στόχος εδώ δεν είναι μόνο η βελτίωση της κατάταξης, αλλά και η διασφάλιση ότι όταν κάποιος αναζητά κάτι συγκεκριμένο, λαμβάνει αποτελέσματα που σχετίζονται με το ερώτημά του αντί να λαμβάνει άσχετα αποτελέσματα από άλλους ιστότοπους που μπορεί να έχουν καταφέρει να στείλουν ανεπιθύμητο μήνυμα στον κινητήρα στην κορυφή.

Τι είναι η ενημέρωση αλγορίθμου της Google;

  • Μια ενημέρωση αλγορίθμου είναι οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης της Google.

  • Η μηχανή αναζήτησης εξελίσσεται συνεχώς, επομένως οι ενημερώσεις είναι συχνές και συχνά ασήμαντες.

  • Οι ενημερώσεις μπορεί να είναι μεγάλες ή μικρές --- ορισμένες επηρεάζουν μεγάλο αριθμό χρηστών και ιστοτόπων, ενώ άλλες επηρεάζουν μόνο ένα μικρό ποσοστό ερωτημάτων.

  • Οι ενημερώσεις ανακοινώνονται συνήθως στο ιστολόγιο της Google ή σε άλλα μέσα ενημέρωσης, αλλά μερικές φορές δεν ανακοινώνονται καθόλου. Σε αυτήν την περίπτωση, η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε εδώ.

Στο παρελθόν, η Google ανακοίνωσε αυτές τις αλλαγές εκ των προτέρων.


Στο παρελθόν, η Google ανακοίνωσε αυτές τις αλλαγές εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, το 2017 η Google ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να τιμωρεί ιστότοπους με παρεμβατικές διαφημίσεις και να τους κάνει πιο δύσκολο να βρεθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η εταιρεία έκανε επίσης ενημερώσεις για να αυξήσει την προβολή των φιλικών προς κινητών σελίδων σε smartphone και tablet.

Τι γνωρίζουμε για την ενημέρωση αλγορίθμου της Google τον Μάιο του 2022;


Η ενημέρωση του αλγορίθμου της Google τον Μάιο του 2022 θα είναι μεγάλη, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς θα ταρακουνήσει το SEO. Προς το παρόν, η Google δεν μας έχει πει τι θα περιέχει ο νέος αλγόριθμος ή πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την επισκεψιμότητα και την κατάταξη αναζήτησης.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, ακολουθώντας νέα SEO από αξιόπιστες πηγές.


Το ακόλουθο νήμα ανοίγει και παρακολουθείται από την Google σχετικά με αυτήν τη νέα ενημέρωση για άμεση συνεργασία με την κοινότητα:

https://support.google.com/webmasters/thread/164906639

Εάν έχετε έναν φανταστικό ιστότοπο που ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές SEO, θα πρέπει να είστε εντάξει ό,τι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον για την Αναζήτηση Google.


Εάν έχετε έναν φανταστικό ιστότοπο που ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές SEO, θα πρέπει να είστε εντάξει ό,τι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον για την Αναζήτηση Google. Απλώς συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε και μην πανικοβάλλεστε.

Εάν ο ιστότοπός σας έχει τιμωρηθεί από την Google στο παρελθόν, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανέλθει στο σωστό δρόμο (αν ποτέ). Είναι σημαντικό οι SEO να είναι σε θέση να αξιολογήσουν εάν οι ιστότοποί τους είναι αρκετά καλοί ή όχι προτού κάνουν αλλαγές με βάση τις εικασίες σχετικά με μελλοντικές ενημερώσεις.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ακολουθήσετε τον οδηγό του webmaster της Google και να συνεχίσετε να δημοσιεύετε κείμενο που είναι πραγματικά χρήσιμο και μοναδικό για το κοινό σας. Αν αυτό σημαίνει να γράφεις για κάτι εκτός θέματος αλλά σχετικό αντί να προσπαθείς να βάλεις λέξεις-κλειδιά μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν σχετικές αναζητήσεις εκεί έξω, τότε ας είναι!

συμπέρασμα

Αυτό είναι προς το παρόν, παιδιά. Θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση με οποιεσδήποτε νέες πληροφορίες καθώς θα είναι διαθέσιμες, αλλά αν αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση αλγορίθμου Google τον Μάιο του 2022, το μόνο που μπορούμε πραγματικά να πούμε είναι: μείνετε συντονισμένοι!