ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ – Μέρος 3

Προηγουμένως, έχουμε συζητήσει τη σημασία του περιβάλλοντος για τη δημιουργία της διάθεσης για να κάνουμε τον εγκέφαλό μας να εργαστεί με την πλήρη ισχύ του. Η εκμάθηση της εργασίας σε ένα χωρίς βιασύνη ή νέο και χαλαρό περιβάλλον συμβάλλει στη δημιουργία μέγιστου ιδεασμού που θα μπορούσε να ενισχύσει το ποιοτικό περιεχόμενο. Τώρα έχετε την ιδέα. Τι το κάνεις τότε;

Συγχώνευση ιδεών σε μια παραδοτέα ιδέα

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών καταιγισμού ιδεών μια απλή ιδέα περνά από μια αυστηρή διαδικασία που μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα τεστ ή μέτρα. Και αυτές οι ιδέες που είναι επίκαιρες και αρκετά καλές επιβιώνουν από αυτό. Λάβετε υπόψη ότι μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών θα πρέπει να στοχεύει στην παραγωγή του μεγαλύτερου αριθμού ιδεών που θα ενισχύσουν τη στρατηγική περιεχομένου. Συχνά το μέτρο μιας εξαιρετικής ιδέας φαίνεται από το πόσο συχνά μπορεί να αντιστραφεί ή να τροποποιηθεί για να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός παραλλαγών. Η παραλλαγή είναι σημαντική στο περιεχόμενο. Είναι αυτό που κάνει ένα προϊόν, σε αυτήν την περίπτωση ψηφιακό περιεχόμενο, ελκυστικό στο κοινό. Η παραλλαγή διασφαλίζει ότι το κοινό σας θα το επισκεφτεί ξανά και μπορεί να θέλει περισσότερα. Ένας περίεργος αναγνώστης που είναι ικανοποιημένος με το περιεχόμενο που διάβασε θα βελτιώσει τη μέτρηση των επισκεπτών που επιστρέφουν και θα οδηγήσει ακόμη και σε μεγαλύτερο κοινό. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε παραλλαγές στο περιεχόμενο παρέχει μια σταθερή και αυξανόμενη ροή επισκεπτών ή θεατών.

Συστατικά καταιγισμού ιδεών

Τώρα γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η συνεδρία καταιγισμού ιδεών για τη στρατηγική ιδεασμού, θα συζητήσουμε τώρα πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα μέγιστα από αυτές τις συνεδρίες. Έχω χωρίσει τα στοιχεία του καταιγισμού ιδεών σε οκτώ μέρη. Ας εντοπίσουμε πρώτα τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα σε μια διαδικασία καταιγισμού ιδεών και ας μιλήσουμε για αυτά ένα κάθε φορά.

  • Η Κύρια Στρατηγική. Σε κάθε στρατηγική ιδεασμού περιεχομένου, πρέπει να υπάρχει ένας κύριος στόχος τον οποίο μοιράζονται όλα τα μέλη της ομάδας. Πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με αυτόν τον στόχο για να μπορούν να παράγουν ποιοτικό περιεχόμενο. Η ευθυγράμμιση με αυτήν τη στρατηγική βοηθά στο να γίνει η ομάδα μια συνεκτική μονάδα που εργάζεται σε μια καμπάνια. Μια κύρια στρατηγική αναβαθμίζει τις ιδέες και συμβάλλει σε μια ευρεία επιλογή παραλλαγών περιεχομένου. Για παράδειγμα, η καμπάνια αφορά μια αισθητική επέμβαση. Η κύρια στρατηγική είναι «να αυξηθεί η αγορά για γυναίκες ηλικίας 20 έως 30 ετών, λευκού γιακά που ενδιαφέρονται για αισθητικές επεμβάσεις». Η ευθυγράμμιση όλων των ιδεών σε αυτήν την κύρια στρατηγική επικεντρώνει τη δυναμική και τον ιδεασμό περιεχομένου. Για αυτόν τον κύριο στόχο, μια ιδέα μπορεί να είναι ένα βίντεο ή μια σειρά εικόνων που περιγράφουν και προωθούν βελτιώσεις ομορφιάς ως τρόπο να βοηθήσουν στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης μεταξύ νεαρών και μεσήλικων γυναικών, σκορπισμένες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους ιστότοπους διαδικτυακών αγορών που στοχεύουν το δημογραφικό προφίλ.

  • Δημογραφικά δεδομένα. Η ανάγκη δημιουργίας προφίλ της αγοράς-στόχου σας πρέπει να αξιοποιηθεί στα διαθέσιμα δεδομένα που βρίσκονται συχνά στα κοινωνικά και άλλα σχετικά μέσα. Οι ιδέες πρέπει να επικεντρώνονται στο κοινό-στόχο που είναι τόσο διαφορετικό όσο και η προτίμησή του. Θυμηθείτε ότι μια συγκεκριμένη αγορά μπορεί να έχει μεταβλητές προτιμήσεις, επομένως πρέπει να σκεφτείτε ιδέες εστιασμένες σε αυτές τις μεταβλητές. Μια νέα απόφοιτη 21 ετών μπορεί να έχει διαφορετική προτίμηση από μια 35χρονη εργαζόμενη μητέρα.

  • Εργαλεία λέξεων-κλειδιών. Για να βελτιστοποιήσετε την αναζήτηση λέξεων-κλειδιών που κατευθύνεται στο περιεχόμενό σας, μπορείτε να ελέγξετε τα εργαλεία λέξεων-κλειδιών, όπως το grepword και το ubersuggest, τα οποία ενισχύουν τη δημιουργία περιεχομένου και το κάνουν ενδιαφέρον και προσφέρουν κάπως μια αίσθηση συμπερίληψης. Μπορείτε να λάβετε κυριολεκτικά χιλιάδες ιδέες για λέξεις-κλειδιά από ερωτήματα πραγματικών ανθρώπων, οι οποίες με τη σειρά τους σας βοηθούν να αυξήσετε την προβολή περιεχομένου που στη συνέχεια μεταφράζεται σε αύξηση του μεριδίου κοινού. Η χρήση προτάσεων λέξεων-κλειδιών στο άρθρο περιεχομένου σας από αυτά τα εργαλεία βοηθά σε πιθανά μέγιστα αποτελέσματα αναζήτησης που μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της καμπάνιας σας.

Ένα άλλο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για την καλύτερη εμφάνιση πιο καθορισμένων απαντήσεων σε ερωτήσεις είναι η ενημέρωση Hummingbird της Google. Αυτό το εργαλείο θα πρέπει να δημιουργήσει περισσότερη επισκεψιμότητα για αυτό που συνήθως γνωρίζαμε ως long-tail. Το Long-tail έχει γίνει μια ολοένα και πιο αποτελεσματική ευκαιρία, ειδικά εκείνες που ηγούνται του ψηφιακού μάρκετινγκ με τη δημιουργία περιεχομένου. Το τελευταίο μέρος αυτής της σειράς θα είναι στο επόμενο blog μου.