ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ – Μέρος 2

Οι ιδέες έρχονται σε πολλές μορφές και μεγέθη και μπορεί να είναι πολύ περίπλοκες. Οι ιδέες μπορεί να είναι απλές ή σύνθετες στη φύση. Και από την πολύ χαρακτηριστική υποκειμενική τους φύση, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι ιδέες ποικίλλουν ανάλογα με το τι ή πώς παρουσιάζονται. Μερικά μπορεί να κυκλοφορούν σε φανταχτερές συσκευασίες με παπιγιόν, άλλα σε απλά περιτυλίγματα, άλλα είναι εξίσου φυσικά όσο μπορούν. Ανεξάρτητα από το πώς έρχονται, είναι μόνο εκείνα που ξεχωρίζουν που μπαίνουν πραγματικά στο μύλο και επιβιώνουν από τις συνεδρίες καταιγισμού ιδεών. Οι επιτόπιες ιδέες είναι εκείνες που μπορούν να αντέξουν τις αυστηρότητες του σχεδιασμού και της ανάπτυξης και μπορούν να δομηθούν έτσι ώστε να μπορούν να φτάσουν στην τελευταία διαδικασία στρατηγικής ιδεασμού περιεχομένου.

Όπως έχω αναφέρει στο προηγούμενο blog, υπάρχει μια επιστήμη για το πώς δημιουργούνται οι ιδέες. Αυτή η δημιουργική διαδικασία δείχνει πώς μια δομημένη προσέγγιση στον ιδεασμό οδηγεί σε ψηφιακό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που είναι αποτελεσματικό και συνεπές με τις απαιτήσεις του χρόνου και της τεχνολογίας. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι η ποιότητα της παραγωγής είναι εξίσου κορυφαίας γραμμής και διαμετρήματος. Η μεγιστοποίηση αυτής της δομικής διαδικασίας επιτρέπει μια ποικίλη αλλά συνεκτική στρατηγική που ξεχωρίζει το ψηφιακό σας περιεχόμενο από το υπόλοιπο.

Ρύθμιση του Περιβάλλοντος

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Πρώτον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το περιβάλλον με το οποίο κάνετε τη στρατηγική ιδεών σας. Για να το ρυθμίσουμε, πρέπει να εξετάσουμε πόσο συχνά χρειάζεται να δημιουργείτε ιδέες για περιεχόμενο. Προχωρώντας περαιτέρω, είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να κατανοήσετε για ποιον γράφετε και ποιους πόρους διαθέτετε για να μεγιστοποιήσετε το περιεχόμενο. Επειδή η στρατηγική ιδεασμού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την επιχείρηση ή τον κλάδο στον οποίο ανήκετε, η γνώση του κοινού ή της αγοράς σας είναι βασικό στοιχείο. Τώρα αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Κατά συνέπεια, όταν έχετε στοχεύσει το κοινό σας, η κατανόηση του από την άποψη των προσδοκιών και ο εντοπισμός των βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων αναγκών θα είναι πολύτιμη. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε στόχους και στόχους με σχεδόν άψογη ακρίβεια που οδηγεί σε διαρκή και σταθερά αποτελέσματα.

Κατανόηση του Περιβάλλοντος σας

Η συχνότητα του ιδεασμού περιεχομένου εξαρτάται επίσης από την εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε. Εάν, για παράδειγμα, γράφετε copywriting για μια μεγάλη εσωτερική εταιρεία όπως η Wazzle Media, και με πολλούς πόρους και κανάλια, αναμένεται να κάνετε παραδόσεις πολλές φορές το μήνα. Εάν εργάζεστε ανεξάρτητα ή ελεύθερος επαγγελματίας, θα μπορούσε να είναι έως και τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο.

Το φυσικό περιβάλλον ως προς το πού προέρχεται ο ιδεασμός είναι κρίσιμο σε αυτή τη διαδικασία. Ας πούμε, ότι ο σταθμός εργασίας σας είναι γεμάτος αρχεία και η γραφειοκρατία γεμάτη στο πάνω μέρος του γραφείου, υπενθυμίζοντας σας τις επικείμενες προθεσμίες σας, δεν είναι τόσο ευνοϊκό όσο θέλετε για να δημιουργήσετε αυτή τη στιγμή του λαμπτήρα. Ο φυσικός χώρος στον οποίο εργάζεστε μπορεί πραγματικά να ρυθμίσει τον εγκέφαλό σας να επιβραδύνει και επομένως να παρεμποδίζει τη στρατηγική ιδεασμού περιεχομένου.

Η Εξέλιξη της Ιδέας

Η βιολογική διαδικασία του ιδεασμού περιεχομένου ξεκινά από (πού αλλού) τον εγκέφαλο. Η κατανόηση του τρόπου δημιουργίας των ιδεών θα μας οδηγήσει σε τρία βασικά στοιχεία ή δίκτυα που συνεργάζονται ως σύστημα και θεμελιώδη σε αυτή τη δομή - το εξέχον δίκτυο, το ενδογενές ή εκτελεστικό δίκτυο προσοχής και το δίκτυο φαντασίας. Αυτά είναι προεπιλεγμένα δίκτυα στον εγκέφαλο που ελέγχουν τις συνάψεις και δίνουν στον εγκέφαλο την ικανότητά του να κάνει την κύρια δουλειά του - να σκέφτεται.

The Salience Network

Το εξέχον δίκτυο αναλαμβάνει την επεξεργασία, δουλεύοντας σαν διακόπτης, των πραγμάτων γύρω σας, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύονται στις κατάλληλες περιοχές του εγκεφάλου.

Το Ενδογενές ή Εκτελεστικό Δίκτυο Προσοχής

Το ενδογενές ή εκτελεστικό δίκτυο είναι εκείνο το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη και αποθηκεύει πληροφορίες και δεδομένα για μελλοντική χρήση. Αυτό έχει ως αποστολή την πραγματική διαδικασία σκέψης, το μέρος που χρησιμοποιούμε όταν σκεφτόμαστε πραγματικά βαθιά, όπως σε μια συνάντηση ή μια επιχειρηματική συμφωνία που θέλετε να επισφραγίσετε.

Το Δίκτυο της Φαντασίας

Η επεξεργασία πληροφοριών, η ταξινόμηση και η συσχέτισή τους με άλλα σενάρια είναι η λειτουργία του δικτύου φαντασίας. Βασικά συνδέει παρελθόντα, παρόντα και μελλοντικά σενάρια που αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες ιδέες.

Το Φυσικό Περιβάλλον

Η εργασία σε ένα περιβάλλον μακριά από τον κοινό τόπο ενός πολυάσχολου και θορυβώδους γραφείου μπορεί να βοηθήσει στη μεγιστοποίηση της λειτουργίας αυτών των τριών δικτύων. Η απομάκρυνση από την κατά τα άλλα βιαστική και εύσωμη ατμόσφαιρα του γραφείου βοηθά τον εγκέφαλο να χαλαρώσει λίγο – κάτι που στην πραγματικότητα κάνει τον εγκέφαλο να «ξεσαλώσει» και να μπορεί να εργαστεί με την πλήρη δυναμικότητά του. Μερικές φορές ένα νέο περιβάλλον βοηθά σε αυτή τη διαδικασία, όπως ένα ήσυχο καφέ όπου μπορείτε να εργαστείτε με την ομάδα σας και να συζητήσετε αδιάφορα την ιδέα περιεχομένου χωρίς να σας διακόπτουν συνεχώς άλλοι συνάδελφοι. Ένα διαφορετικό περιβάλλον βοηθά τον εγκέφαλο να δημιουργεί νέες και ευφάνταστες ιδέες.