ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ? ΑΥΤΕΣ ΟΙ 7 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ EMAIL ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ

Χρόνο με το χρόνο, μας λένε για την κατάρρευση του email και του email marketing. Η δραματική φύση των εμπόρων μπορεί μερικές φορές να είναι συντριπτική. Μόλις δουν μια νέα τακτική μάρκετινγκ (κινητό μάρκετινγκ ή μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης), ισχυρίζονται αμέσως ότι η προηγούμενη τακτική που ίσχυε έχει πεθάνει. Ωστόσο, αυτό είναι παράλογο, καθώς το μάρκετινγκ μέσω email είναι ακόμα τόσο ζωντανό όσο παλιά.

Ωστόσο, το να είναι ζωντανό εξακολουθεί να θεωρείται αδύναμο να ανταγωνιστεί τις νέες τακτικές στην αγορά. Ωστόσο, οι έμποροι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τεράστια απόδοση επένδυσης (ROI) από αποτελεσματικές καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email.

Ακόμη και με όλα όσα ανέφερα, η σκεπτικιστική φύση του ανθρώπου σας επιτρέπει να εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για τα λόγια μου. Επομένως, δεν θα προσπαθήσω να σας αλλάξω γνώμη δικαιολογώντας το email marketing. Θα σας παρουσιάσω απλώς γεγονότα και θα σας αφήσω να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Ακολουθούν 7 στατιστικά στοιχεία:

  1. Σύμφωνα με τη Nielsen, η πιο δημοφιλής δραστηριότητα που εκτελείται από χρήστες tablet ενώ παρακολουθούν τηλεόραση είναι ο έλεγχος email.
  2. Μέχρι το τέλος του 2011, ο κόσμος είχε περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς email παγκοσμίως.
  3. Σύμφωνα με το 59% των B2B marketers, το email παραμένει το ισχυρότερο κανάλι για τη δημιουργία εσόδων.
  4. Η Software Advice διεξήγαγε επίσης μια έρευνα που ανακάλυψε ότι το 40% των B2B marketers τοποθετούν το email marketing ως μία από τις καλύτερες τεχνικές μάρκετινγκ.
  5. Για κάθε δολάριο που επενδύεται στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Ένωση Άμεσου Μάρκετινγκ λέει ότι οι εταιρείες βγάζουν κατά μέσο όρο 40 $.
  6. Έρευνα έχει δείξει επίσης ότι τα εξατομικευμένα email λαμβάνουν ανοιχτά ποσοστά 500%!
  7. Συμπερασματικά, το 50% των μετακινούμενων εργαζομένων (μπορεί να ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία) ελέγχουν τα email τους πρώτα το πρωί ή ακόμα και γιατί ντύνονται.

Με αυτά τα αποτελέσματα και τα γεγονότα της έρευνας, είναι προφανές ότι το email marketing είναι ακόμα ζωντανό και όχι νεκρό σύμφωνα με το δημοφιλές συμπέρασμα. Όταν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσελκύσει προσωπικά τους πελάτες σας, να δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες και να μετατρέψει τους υποψήφιους πελάτες σε πελάτες που δεν θα έφευγαν.

Λοιπόν, τι νομίζεις? Αξίζει ακόμα το email marketing τον χρόνο και την προσπάθεια; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχολιάζοντας παρακάτω.