Καλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Καμία εταιρεία δεν θα υπήρχε χωρίς πελάτες, και αυτό είναι γεγονός. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθούν οι αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες. Αυτός είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος για τον οποίο η εξυπηρέτηση πελατών είναι πολύ σημαντική. Δεν θα πρέπει να έχει σημασία αν πρόκειται για άμεση επαφή ή μέσω τηλεφώνου, ή ακόμα και μέσω email. Η εξυπηρέτηση πελατών θα πρέπει να είναι στην κορυφή του μυαλού κάθε αφεντικού της εταιρείας.

Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ, "Πώς θα μπορούσα να κάνω τα email καλύτερα για την εξυπηρέτηση πελατών;" Η απάντηση που ψάχνετε είναι ακριβώς από κάτω.

  1. Απαντήστε το συντομότερο δυνατόν - Στους πελάτες αρέσει να είναι πρώτοι, ειδικά σε αυτήν την εποχή που ζούμε με γρήγορους ρυθμούς. email και στάλθηκε λίγα λεπτά μετά από αυτό. Και πάλι, αυτό θα έδινε στους πελάτες την αίσθηση ότι είναι σημαντικοί για εσάς.
  2. Απευθυνθείτε σε αυτούς προσωπικά - Απευθυνθείτε στους πελάτες σας ονομαστικά, ακόμα και μέσω email. Αυτό τους δίνει την αίσθηση της ατομικότητας και τους κάνει να νιώθουν ότι αναγνωρίζονται προσωπικά από την εταιρεία. Αυτή η προσωπική πινελιά είναι επίσης ένα βήμα για να σταματήσετε να ακούγεται τόσο ρομποτικό στα email σας.
  3. Μην αφήνετε καμία ερώτηση αναπάντητη - Καλύψτε όλες τις ανησυχίες των πελατών και μην αφήνετε έξω ούτε μία. Δώστε τους μια σαφή απάντηση για κάθε ερώτηση και, στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά το μήνυμά σας εάν είναι κατανοητό.
  4. Πείτε ευχαριστώ - Στα τελευταία σημεία του email σας, ενημερώστε τους ότι τους εκτιμάτε και την υποστήριξή τους. Δοκιμάστε κάτι στο εξής: «Ελπίζουμε ότι αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την ανησυχία σας, αλλά ενημερώστε μας εάν υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Ευχαριστώ!"
  5. Έχετε συνοπτικές απαντήσεις - Οι πελάτες σας θα εκτιμούσαν τον χρόνο που δεν χάσατε. Κρατήστε την απάντησή σας σύντομη και κατευθείαν στο θέμα όσο μπορείτε. Μπορεί να είναι σημαντικό η απάντηση που δίνετε να είναι σαφής, αλλά θα πρέπει να την κρατάτε ισορροπημένη με το να είστε άμεσοι σε αυτό που ζήτησαν.

Τι άλλο ψάχνετε όταν πρόκειται για email εξυπηρέτησης πελατών; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.