Η ανατομία ενός κακού ανεξάρτητου κειμενογράφου

Υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ καλών και κακών προσλήψεων, και πρέπει να ξέρετε ποια είναι αυτή πριν είναι πολύ αργά! Θα είναι χάσιμο χρόνου να προσλάβετε κάποιον που είναι κακός και μετά να αναζητήσετε αντικαταστάτη αφού έχει ήδη κάνει τη ζημιά. Για να μην αναφέρουμε, θα υπάρχουν προβλήματα εμπιστοσύνης, ειδικά αν εκ νέου πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών.

Στον τομέα του copywriting, πιο συγκεκριμένα του freelance copywriting, υπάρχουν ορισμένες σημαίες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτές οι σημαίες θα διευκολύνουν την πρόσληψη και αυξάνουν επίσης τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε έναν νέο ποιοτικό υπάλληλο. Διατηρήστε τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση και θα πρέπει να τις εντοπίσετε από ένα μίλι μακριά.

Σημαία Reg #1: Δεν υπάρχει προηγούμενη εργασία για προβολή

Και πάλι, υπάρχουν ζητήματα εμπιστοσύνης. Για να μπορέσετε να εμπιστευτείτε καλύτερα τον υποψήφιο για τη θέση εργασίας, ζητήστε του το χαρτοφυλάκιό του. Ένας καλός, έμπειρος ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να μπορεί να παρέχει τουλάχιστον μερικά δείγματα για να σας δείξει την ποιότητα της προηγούμενης εργασίας του. Ελέγξτε εάν είναι πραγματικά ικανοί για τη δουλειά, κάνοντας μια αξιολόγηση της ικανότητας γραφής τους. Τι πρέπει να κάνετε εάν ο αιτών δεν έχει δείγματα να σας δείξει; Λοιπόν, καλύτερα να εξετάσετε τους άλλους υποψηφίους πρώτα πριν από τον αρχάριο.

Κόκκινη Σημαία #2: Χωρίς θετικές μαρτυρίες ή κριτικές

Η εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας συνήθως απαιτεί μαρτυρίες και αναθεώρηση από επιτυχημένες θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ενημερώσετε τους μελλοντικούς εργοδότες σας ότι η ποιότητα της εργασίας που κάνετε είναι καλή και ότι έχετε την ικανότητα να ικανοποιήσετε. Η έλλειψη μαρτυριών από προηγούμενους εργοδότες δεν είναι καλό σημάδι, καθώς υποδηλώνει είτε έλλειψη εμπειρίας είτε μη ικανοποιητικό εργασιακό ιστορικό.

Κόκκινη σημαία #3: Αργή απόκριση μέσω email

Ας το παραδεχτούμε. Οι αργοί εργαζόμενοι είναι ανεπιθύμητοι. Οι αργές απαντήσεις στα email είναι ένα σημάδι ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να έχει κακή εργασιακή ηθική. Χρειάζεστε έναν κειμενογράφο που να είναι σε εγρήγορση και να επικοινωνεί εύκολα, καθώς μπορεί να χρειαστεί να κάνετε δουλειά αμέσως. Το να χρειάζεται να ξοδεύετε συνεχώς πολύ χρόνο προσπαθώντας να προσεγγίσετε έναν ελεύθερο επαγγελματία σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο, ακόμα κι αν ζείτε σε διαφορετικές ζώνες ώρας.

Κόκκινη σημαία #4: Οι προσφορές τιμών είναι πολύ χαμηλές

Υπάρχουν πολλά περισσότερα από τις χαμηλές τιμές, και το ίδιο ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες κειμενογράφους. Οι καλοί υπάλληλοι δεν είναι απαραίτητα φθηνοί, καθώς οι καλοί υπάλληλοι τείνουν πραγματικά να χρεώνουν περισσότερα. Καθώς σταθμίζετε τις επιλογές σας, προσπαθήστε να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να πληρώνετε ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο για καλή δουλειά, σε σύγκριση με το να πληρώνετε για κακή εργασία που θα απαιτούσε να πληρώσετε περισσότερα για να διορθώσετε τη ζημιά.

Είχατε ποτέ έναν κακό ελεύθερο επαγγελματία στην εταιρεία σας στο παρελθόν; Ενημερώστε μας τις κόκκινες σημαίες που συναντάτε στα σχόλια παρακάτω.