Επιπτώσεις της νέας έκδοσης του Panda 4.0 σε ιστοτόπους ανακοινώσεων τύπου

Η κυκλοφορία του Panda 4.0 της Google είχε επηρεάσει πολλούς ιστότοπους ανακοινώσεων τύπου. Κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου 2014, πολλοί ειδικοί στις μηχανές αναζήτησης και Δελτίο Τύπου κουνούσαν τα κεφάλια τους και συγκλονίστηκαν. Ο κλάδος που αναζητήθηκε δεν προετοιμάστηκε από τις αλλαγές που είχε το νέο Panda 4.0 στον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης, στόχος των οποίων είναι το φιλτράρισμα του περιεχομένου χαμηλής ποιότητας. Το νέο Panda 4.0 στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του περιεχομένου στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Η Google βρήκε έναν τρόπο να διακρίνει εάν το περιεχόμενό σας είναι αξιόπιστο, αξιόπιστο ή πόσο αξίζει να αποκτήσετε υψηλότερη κατάταξη. Στόχος του είναι οι χρήστες και οι ερευνητές να βρίσκουν το πιο σχετικό περιεχόμενο των αποτελεσμάτων και να βάζουν το περιεχόμενο με κακή ποιότητα κάτω από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Αυτές οι αλλαγές είχαν χτυπήσει πολλούς ιστότοπους και είχαν μειώσει σε μεγάλο βαθμό κάποια μεγάλη ιστοσελίδα δελτίων τύπου. Παρόλο που ο στόχος του Panda 4.0 είναι να παρέχει στους αναζητητές περιεχόμενο καλής ποιότητας, είχε πιάσει τη βιομηχανία των μηχανών αναζήτησης απροσδόκητα και ξύνοντας τα κεφάλια τους με τη μεγάλη απώλεια επισκεψιμότητας που είχε πάρει ο ιστότοπος του δελτίου τύπου τους. Κάποιοι μπορεί να μην είχαν επηρεαστεί με τη λίστα κατάταξης τους, αλλά η επισκεψιμότητα έδειξε ένα μεγάλο ξαφνικό άλμα από την υψηλή σε χαμηλή βαθμολογία.