Ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνδρομές και καλή επιχείρηση

Ποιος ήξερε ότι τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσαν να είναι εργαλεία οικοδόμησης σχέσεων, σωστά; Ένα καλοφτιαγμένο ενημερωτικό δελτίο θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συζήτηση τόσο με πελάτες όσο και με πελάτες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη στρατηγική μάρκετινγκ της επιχείρησής σας. Με αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα μπορούσατε να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας, να αυξήσετε τη δραστηριότητα του ιστότοπου και να δημιουργήσετε συνδέσεις με σημαντικά άτομα.

Ωστόσο, η επίδραση του email σας περιορίζεται μόνο από τον αριθμό των συνδρομητών που έχετε. Δοκιμάστε αυτά τα κόλπα για να αυξήσετε τις εγγραφές συνδρομών μέσω email στον ιστότοπό σας.

  • Διαλέξτε ένα καλό σημείο για τη φόρμα εγγραφής - Βεβαιωθείτε ότι η φόρμα εγγραφής είναι εύκολο να εντοπιστεί. Εάν θέλετε να μάθετε ποιο σημείο θα λειτουργούσε καλύτερα, δοκιμάστε να το μετακινήσετε μερικές φορές στον ιστότοπό σας μέχρι να βρείτε πού τραβήξει τη μεγαλύτερη προσοχή και συνδρομές.
  • Ενημερώστε τους πελάτες για τα οφέλη του ενημερωτικού δελτίου - Τις περισσότερες φορές, αυτά τα ενημερωτικά δελτία θεωρούνται ενοχλητικά. Για να προσελκύσετε εγγραφές, πουλήστε το στους πελάτες σας καλά. Φροντίστε να τους πείτε τι θέλουν όταν εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συνήθως, τα προνόμια είναι αποκλειστικές ή σύνθετες προσφορές που είναι διαθέσιμες με έναν σύνδεσμο που δίνεται στους συνδρομητές.
  • Εμφάνιση παλαιών ενημερωτικών δελτίων - Τα παλιά ενημερωτικά δελτία θα τους έδιναν μια κλεφτή ματιά ή τι θα ήταν συνδρομητές. Αυτό αυξάνει την ελκυστικότητα της συμφωνίας, καθώς οι συνδρομητές σας δεν θα αισθάνονται ότι εγγράφονται για κάτι άγνωστο.
  • Δώστε μια εγγύηση απορρήτου - Λόγω του πλήθους εγκλημάτων προστασίας της ιδιωτικής ζωής που διαπράττονται αυτές τις μέρες, δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τους ανθρώπους ότι είναι προσεκτικοί. Δώστε τους κάποια διαβεβαίωση ότι τα δεδομένα τους θα είναι ασφαλή και ότι δεν θα δώσετε κανένα στοιχείο που παρέχουν. Αυτό θα βοηθήσει με τα ζητήματα εμπιστοσύνης που έχουν.
  • Δημιουργήστε μια φιλική προς το χρήστη φόρμα εγγραφής - Κάντε τη σύντομη και απλή. Ζητήστε μόνο μερικές λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες, όπως τη διεύθυνση email του συνδρομητή, και ίσως το όνομά του, ώστε να μπορέσετε να τους απευθυνθείτε σωστά στο ενημερωτικό δελτίο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή να συμπληρώσουν μεγάλες φόρμες, και αυτός είναι αρκετός λόγος για να αποφύγετε να ζητήσετε πάρα πολλές πληροφορίες.

Τι σας κάνει να θέλετε να εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Βοηθήστε μας όλους να βελτιωθούμε κοινοποιώντας μερικές συμβουλές παρακάτω.