Βελτιστοποίηση SEO στη σελίδα

Η καμπάνια SEO μπορεί να γίνει σωστά μόνο με έναν τρόπο - με την εξοικείωση με τη βελτιστοποίηση τόσο εντός όσο και εκτός σελίδας. Εάν αυτά τα δύο δεν είναι σε αρμονία, τότε η καμπάνια δεν θα έχει ροή και ο ιστότοπος θα έχει κακή κατάταξη. Αλλά, ποια είναι η διαφορά;

Εκτός σελίδας δείχνει τον βαθμό εξουσίας και δημοτικότητας και η βελτιστοποίηση στη σελίδα αφορά την περιγραφή του θέματος του ιστότοπου. Το πρώτο αφορά τους συνδέσμους και τη δημιουργία συνδέσμων και το δεύτερο αφορά τις λέξεις-κλειδιά, τις μετα-ετικέτες, το οπτικό περιεχόμενο γενικά. Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι λειτουργούν σε εντελώς διαφορετικές σελίδες, αλλά επίσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν το ένα χωρίς το άλλο.

Ποιο από αυτά τα δύο πρέπει να προσέξεις περισσότερο; Σίγουρα στη σελίδα, μέσω της οποίας μπορείτε να μιλήσετε τα προγράμματα και τη γλώσσα των μηχανών αναζήτησης. Επίσης, έχετε την ευκαιρία να κάνετε τον ιστότοπο φιλικό προς τον χρήστη, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη λειτουργία του. Η βελτιστοποίηση στη σελίδα είναι κάτι που αντιμετωπίζετε πρώτα και μόνο μετά από αυτό, βγαίνει εκτός σελίδας. Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν μόνο βελτιστοποίηση στη σελίδα, είναι υπεραρκετή.

Το καλό με τη βελτιστοποίηση στη σελίδα είναι ότι μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα μόνοι σας ή μέσω κωδικοποίησης. Τα τελευταία χρόνια, η Google προσπάθησε να κάνει τους κανόνες πολύ πιο αυστηρούς καθώς η κύρια απαίτηση είναι η ποιότητα. Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να κατατάξετε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων πρέπει απλώς να σκεφτούν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν να σκεφτούν, όπως κάνει η Google.

Βασικός στόχος είναι να:

  1. λάβετε υψηλότερες βαθμολογίες
  2. προσελκύουν περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο.

Όπως είπαμε εσύ είσαι υπεύθυνος για όσα αναρτώνται εκεί. Οι σχετικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών θα αυξήσουν τον αριθμό των επισκέψεων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτός από την ποιότητα του δημοσιευμένου περιεχομένου, μπορείτε να διαχειριστείτε και τεχνικά ζητήματα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο κάνει βελτιστοποίηση στη σελίδα.

Εάν εξετάζετε αυτό το θέμα τεχνικά, το WordPress και το πρόσθετο Yoast (δείχνει την ισχύ ή κάθε σελίδα) είναι τα εργαλεία που πρέπει να δοκιμάσετε. Επηρεάζουν την ποιότητα του κώδικα και θα διορθώσουν τυχόν προβλήματα για τα οποία δεν γνωρίζατε καν ότι υπήρχαν, για παράδειγμα, προβλήματα με τίτλους, ετικέτες, εικόνες.

Όπως είπαμε, η on-page συνδέεται με λέξεις-κλειδιά. Μερικές φορές, οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται δεν στέλνουν το σωστό μήνυμα, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο. Προσπαθήστε να απεικονίσετε το θέμα με ευανάγνωστες και κατανοητές λέξεις. Η παροχή των σωστών πληροφοριών είναι το καλύτερο μάρκετινγκ για εσάς. Έχετε ακούσει ποτέ για τον κανιβαλισμό λέξης-κλειδιού; Αυτός είναι ο όρος που εξηγεί τη βελτιστοποίηση περισσότερων σελίδων με τις ίδιες λέξεις-κλειδιά - αποφύγετε αυτό. Η προσθήκη τροποποιητών μπορεί να βοηθήσει πολύ. Μάλλον αναρωτιέστε τώρα τι είναι αυτά; Οι τροποποιητές είναι μια βοήθεια για τις λέξεις-κλειδιά, που προστέθηκαν προκειμένου να φτάσετε στα πιο σχετικά αποτελέσματα. Δοκιμάστε να προσθέσετε λέξεις όπως- best, designer, how to, για αρχάριους κ.λπ.

Δεν μπορείτε να προσφέρετε αυτό που δεν μπορείτε να έχετε και όταν πρόκειται να έχετε έναν ιστότοπο, έχετε την υποχρέωση να προσφέρετε στους χρήστες όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο. Οι χρήστες θα μαγεύονταν αν έβρισκαν μια απάντηση ή μια λύση στο πρόβλημα στον ιστότοπό σας, αλλά αυτή η ιστορία μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω. Η ανάγνωση μιας ανάρτησης σχετικά με το θέμα που θέλουν να μάθουν περισσότερα θα οδηγήσει επίσης στην ανάγνωση των προτεινόμενων θεμάτων. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε - εξαντλήστε το θέμα! Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες δεν θα ήθελαν να εισέλθουν στους άλλους ιστότοπους καθώς η εμπειρία μαζί σας είναι θετική.

Τα προτεινόμενα θέματα εκφράζονται συνήθως σε εσωτερικούς συνδέσμους. Όπως λέει και το όνομά τους, υπάρχουν εσωτερικοί σύνδεσμοι στον ιστότοπό σας, μεταφέροντας τους χρήστες σε άλλη σελίδα. Ακόμα κι αν υπάρχει ένα μενού πλοήγησης, κατά κάποιο τρόπο είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο από το να ψάξετε στον ιστότοπο πώς να τον βρείτε. Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη του εσωτερικού συνδέσμου, αλλά και μην υπερβάλλετε με τη σύνδεση.

Υπάρχει ένα σωρό ετικέτες σε κάθε ιστότοπο. Θα αναφέρουμε μερικά από αυτά:

  1. Μετα-ετικέτες
  2. Ετικέτες τίτλου
  3. Ετικέτες επικεφαλίδων

Αυτοί είναι οι όροι που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς αποτελούν τη βάση της εργασίας. Ξεκινώντας από τα πιο σημαντικά, ας εξηγήσουμε τις μετα-ετικέτες.

Οι μετα-ετικέτες κάνουν τα βασικά της βελτιστοποίησης στη σελίδα. Όπως είπαμε και νωρίτερα, αυτού του είδους η βελτιστοποίηση μιλάει για τον σκοπό του ιστότοπου/σελίδας, δίνοντας κάποιες πιο αναλυτικές πληροφορίες. Αυτό είναι που αντιμετωπίζουν οι χρήστες στην αρχή. Μερικές από τις μετα-ετικέτες έχασαν τη σημασία τους με τον καιρό, αλλά πολλές από αυτές εξακολουθούν να λειτουργούν.

Η πιο σημαντική ετικέτα είναι ο πρώτος τίτλος. Περιέχει λέξεις που εμφανίζονται στο κεφάλι του προγράμματος περιήγησης των χρηστών. Η Google παρομοιάζει την ετικέτα τίτλου με το περιεχόμενο της σελίδας και βαθμολογεί την ποιότητα. Αυτό που προτείνουν είναι η ετικέτα τίτλου να είναι σύντομη, έως και 70 χαρακτήρες ανά σελίδα.

Η πεποίθηση ότι οι σωστές λέξεις-κλειδιά θα κάνουν τη δουλειά είναι συχνά λάθος. Φυσικά, οι ετικέτες τίτλου πρέπει να είναι εντυπωσιακές, αλλά σε αντίθεση με πριν, τώρα οι χρήστες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο διαβάζοντας τις περιγραφές πριν εισέλθουν στον ιστότοπο. Έτσι, το κλικ στα αποτελέσματα που εμφανίστηκαν πρώτα στο Google μένει στο παρελθόν. Αυτό το μέρος του άρθρου που βλέπουν στη σελίδα αποτελεσμάτων θα καθορίσει αν θα εισέλθουν ή όχι. Αναζητούν την πιο βολική ενότητα για να κάνουν κλικ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες θα κάνουν κλικ στον σύνδεσμο, αλλά λίγο μετά θα προχωρήσουν, κάτι που θα βλάψει μόνο τον ιστότοπό σας.

Αυτό το περιεχόμενο εξάγεται πολύ συχνά από την Google, αλλά θα πρέπει πάντα να δημιουργείτε μια έκδοση της μετα-περιγραφής που δείχνει καλύτερα τι υπάρχει μέσα στον σύνδεσμο. Κάντε το για κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας, δείχνοντας όσο περισσότερο μπορείτε. Η καλογραμμένη μετα-περιγραφή είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό. Πιο πρόσφατα, μια νέα τάση εμφανίστηκε στο meta και δεν θα πιστεύετε τι είναι! Αυτά είναι emoji. Τα ακαταμάχητα κίτρινα σημάδια μπορούν πραγματικά να συμβάλουν στην κατάταξη του ιστότοπού σας. *Τραβούν πραγματικά την προσοχή, έτσι δεν είναι; *

Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων είναι επικείμενη σε αυτήν την περιγραφή, η οποία συνήθως επισημαίνεται με έντονη γραφή. Το CTR είναι ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την κατάταξη. Πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για μετα-περιγραφές είναι το Screaming Frog’s SEO Spider. Σας βοηθά να ελέγξετε όλες τις σελίδες στον ιστότοπό σας, τις περιγραφές και το μήκος τους. Ο βέλτιστος αριθμός χαρακτήρων από την επιλογή των χρηστών είναι μεταξύ 165 και 175 για επιτραπέζιους υπολογιστές και εκδοχές για φορητές συσκευές.

Εδώ είναι ένα μικρό κόλπο για να κάνετε τη σελίδα σας να φαίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Ανάλογα με το περιεχόμενο του ιστότοπου και την επιχείρηση, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσθέσουν αξιολογήσεις κριτικών, ημερολόγια συμβάντων, επιλεγμένα αποσπάσματα. Τα έχετε δει ποτέ και επιθυμείτε το ίδιο; Η απάντηση είναι - Σχήμα, λεξιλόγιο για την HTML για να κάνει τη σελίδα να φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή. Το σχήμα μπορεί επίσης να αναφέρεται στον τύπο σελίδας, ο οποίος χωρίζει τις σελίδες ως άρθρα, κριτικές, επιχειρήσεις, οργανισμούς κ.λπ.

Αυτή είναι η ευκαιρία σας να λάμψετε, να εκφράσετε αυτό που προσφέρετε στους χρήστες με δυο λόγια. Ειδικά αν είστε νέος σε αυτήν την επιχείρηση, πρέπει να υπάρχει κάτι που θα τραβήξει την προσοχή. Κάντε την περιγραφή τόσο καλή που θα ήταν αδύνατο να της αντισταθείτε. Αυτοί οι παράγοντες εξαρτώνται από εσάς, μέρος της βελτιστοποίησης στη σελίδα.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες τοποθεσιών ήθελαν να προχωρήσουν λίγο πιο πέρα. Αντί να βάζουν μόνο την περιγραφή τοποθεσίας/σελίδας, κάνουν συνδέσμους σε διαφορετικές σελίδες στον ιστότοπό τους, όπως σύνδεσμο ιστολογίου, επιχειρηματικές έρευνες, υπαλλήλους κ.λπ. Όλα αυτά, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, και το πιο σημαντικό, ανταμείβει. Το να προσπαθείς να δώσεις όσο το δυνατόν περισσότερη λεπτομερή εικόνα στον πιθανό επισκέπτη είναι ο καλύτερος δρόμος για τη δημιουργία της βέλτιστης τοποθεσίας.

Το τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι η ετικέτα επικεφαλίδας. Αυτού του είδους οι ετικέτες οδηγούν σε διαφορετικά διαμερίσματα σε έναν ιστότοπο, από την ετικέτα h1 σε h6. Να θυμάστε ότι συνιστάται μόνο μία ετικέτα h1, ενώ οι άλλες ετικέτες h μπορούν να είναι στον πληθυντικό. Αποφύγετε τη χρήση της ίδιας ετικέτας h1 σε πολλές σελίδες γιατί αυτό φέρνει την Google σε μπερδεμένη θέση, όπου δεν θα ήταν ξεκάθαρο πώς να ταξινομήσετε σελίδες με την ίδια ετικέτα h1. Οι ετικέτες H2 και h3 χρησιμοποιούνται για υποκατηγορίες.

Ο καλός τρόπος για να τονίσετε κάποιο μέρος του κειμένου είναι να χρησιμοποιήσετε έντονες, πλάγιες ή υπογραμμισμένες γραμματοσειρές. Οι απλές φόρμες φαίνονται μερικές φορές βαρετές στους αναγνώστες, καθώς το μόνο που βλέπουν είναι ένα απλό κείμενο. Μια πρόταση που εκφράζει πολύ σημαντικές ή χρήσιμες συμβουλές πρέπει να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο κείμενο - βάλτε την σε ένα πλαίσιο, χρωματίστε τη με διαφορετικό τρόπο, μεγεθύνετε τη γραμματοσειρά. Οτιδήποτε περνάει από το μυαλό σου, αλλά πάντα με στυλ. Η συνολική εμφάνιση της σελίδας και του κειμένου επηρεάζουν σημαντικά την εντύπωση των χρηστών, επομένως αφιερώστε λίγο χρόνο και δημιουργικότητα.

Τι άλλο είναι σημαντικό να γνωρίζετε;** Η δομή της διεύθυνσης URL (Uniform Resource Locator)**. Η σωστή δομή του SEO URL ταξινομείται ως εξής: η κύρια κατηγορία, η υποκατηγορία και το όνομα του άρθρου. Οι μηχανές αναζήτησης Google δεν θα αναγνωρίσουν μια τιμή εάν δεν μπορεί εύκολα να εξαχθεί το συμπέρασμα σχετικά με τη σελίδα. Το θέμα είναι ότι ο αναγνώστης μπορεί να υποθέσει αν η σελίδα περιέχει τη σωστή απάντηση χωρίς καν να τη φορτώσει.

Όπως μπορείτε να δείτε, η δομή της διεύθυνσης URL πρέπει να είναι συνοπτική και να ακολουθεί πλήρως το περιεχόμενο της σελίδας. Για να έχετε καλύτερη κατάταξη, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μικρότερες διευθύνσεις URL, οι οποίες είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να μοιραστείτε. Διαχωρίστε το με παύλα, όχι με κάτω παύλες. Η απλοποίηση της διεύθυνσης URL την καθιστά προσιτή στους ανθρώπους, αλλά και στις μηχανές αναζήτησης.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη βελτιστοποίηση στη σελίδα είναι:

  1. περιεχόμενο σελίδας
  2. τίτλος
  3. περιγραφή
  4. δομή της διεύθυνσης URL.

Όλοι αυτοί οι κύριοι παράγοντες θα πρέπει να λειτουργούν αρμονικά, αλλά υπάρχουν μερικές περισσότερες λεπτομέρειες στις οποίες πρέπει να προσέξετε εάν ο στόχος είναι να κάνετε την καλύτερη δυνατή κατάταξη στην πρώτη σελίδα.

Οι εικόνες ή/και τα βίντεο συνήθως παραμελούνται μέρος της βελτιστοποίησης στη σελίδα. Πρώτα απ 'όλα, δεν θα πρέπει να αυξάνουν τον χρόνο που απαιτείται για τη φόρτωση του ιστότοπου. Όταν χρησιμοποιείτε πολύ οπτικό περιεχόμενο, δοκιμάστε με το Content Delivery Network - υπηρεσία που επιταχύνει τη διαδικασία φόρτωσης όταν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Η εναλλακτική λύση για το CDN είναι η συμπίεση εικόνων ή η χρήση πρόσθετου εντοπισμού.

Το θέμα είναι να βάλεις μια εικόνα σχετική με το κείμενο και πρωτότυπη. Μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε μια εικόνα από το Διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσετε αυτήν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Κάντε κάποια προσπάθεια για να τραβήξετε μια εικόνα για τους σκοπούς της σελίδας και του άρθρου.

Βελτιστοποιήστε το μέγεθος της εικόνας ώστε να ταιριάζει απόλυτα στην ατμόσφαιρα της σελίδας. Οι πολύ μεγάλες εικόνες θα αποσπάσουν την προσοχή από το κείμενο, σαν να μην είναι καλής ποιότητας. Το μέγεθος σε byte συνιστάται να είναι μικρότερο. Το να γράψετε μια σύντομη περιγραφή είναι πάντα καλύτερο από το να αφήσετε την απλή μορφή, όπως για παράδειγμα, image.jpg.

Σε έναν κόσμο Android και IOS, είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς έναν ιστότοπο που δεν έχει έκδοση για κινητά, με άλλα λόγια, που δεν είναι φιλικός προς κινητά. Περισσότερο από το ήμισυ της επισκεψιμότητας του ιστότοπου γίνεται από φορητή συσκευή. Λοιπόν, γιατί να αγνοήσετε αυτό το γεγονός και να εργαστείτε με λιγότερο από το 50% των δυνατοτήτων του ιστότοπού σας;

Η ταχύτητα είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, γι’ αυτό προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια δυνατή και γρήγορη σελίδα που ανοίγει. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τον σωστό διακομιστή, για παράδειγμα VPS. Οι κοινόχρηστοι διακομιστές θα επηρεάσουν αρνητικά την ταχύτητα. Το ελαφρύ θέμα και οι μηχανισμοί προσωρινής αποθήκευσης θα διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Ας πούμε ότι έχετε έναν ιστότοπο με πολλά δημοσιευμένα άρθρα. Εάν ναι, τότε θα πρέπει να γίνει έλεγχος. Ο έλεγχος θα σας βοηθήσει δίνοντάς σας μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε τον ιστότοπο φιλικό προς το SEO. Ίσως κάποιες μηχανές αναζήτησης να το απέκλεισαν ή να μην λειτουργεί ο χάρτης ιστοτόπου XML ή να έχετε διπλό περιεχόμενο. Αυτά τα ζητήματα θα ανακαλυφθούν σύντομα με τον έλεγχο.

Εδώ ερχόμαστε στην ταχύτητα λήψης. Ο χρόνος λήψης θα πρέπει να είναι το πολύ 4 δευτερόλεπτα, καθώς σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει. Εάν είναι περισσότερο, οι χρήστες δεν θα είναι ευχαριστημένοι. Πώς το διορθώνεις; Με αλλαγή του κεντρικού υπολογιστή ή συμπίεση των εικόνων. Για να κρατήσετε τον κόσμο να έρχεται, βελτιώστε την ταχύτητα από κάθε άποψη, τόσο στον ιστότοπο όσο και στη λήψη.

Υπάρχουν περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το γεγονός σας λέει πολλά, καθώς κάθε ιδιοκτήτης ιστότοπου μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Η δυνατότητα κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητη σε κάθε σελίδα άρθρου/ιστολογίου. Το περιεχόμενο που κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει μια άμεση εντύπωση ποιότητας. Κάποιος με πολλούς ακολούθους και κοινοποιήσεις θα γαργαλούσε το ενδιαφέρον των πιθανών επισκεπτών.

Όπως μπορείτε να δείτε, πολλά πράγματα με τη βελτιστοποίηση στη σελίδα εκφράζονται με αριθμούς. Το επόμενο είναι η καταμέτρηση λέξεων. Όταν δημοσιεύετε μια ανάρτηση, πρέπει να ικανοποιείτε ορισμένα συγκεκριμένα κριτήρια. Φαίνεται ότι στους χρήστες αρέσει κείμενο μεγαλύτερο από 500 λέξεις. Αλλά, αρκεί πραγματικά να εξηγήσουμε το θέμα; Φυσικά και όχι. Έτσι, αφήστε το να κυλήσει σε περίπου 2000-2500 λέξεις.

Η σημασία της πρώτης παραγράφου είναι τεράστια. Κατά την είσοδο στη σελίδα, αυτό θα κοιτάξουν αρχικά οι χρήστες. Εάν η εισαγωγή είναι λεπτή και δεν ξυπνά την περιέργεια, θα αναπηδήσουν από τη σελίδα. Αυτό είναι επιβλαβές για εσάς, οπότε προσπαθήστε να τους πείσετε να μείνουν. Τραβώντας την προσοχή, θα είχαν την ανάγκη να το διαβάσουν καλά, γνωρίζοντας κάποιες χρήσιμες πληροφορίες. Κάποιο είδος μυστικού συστατικού χρειάζεται στην πρώτη παράγραφο.

Ακόμα κι αν όλα φαίνονται σωστά και ο ιστότοπος πάει καλά, μην αφήσετε τον εαυτό σας να μπει. Υπάρχει πάντα κάτι στο οποίο μπορείτε να εργαστείτε. Ελέγξτε ορισμένα εργαλεία για Webmasters, ειδικά το Google Analytics, τα οποία επιτρέπουν στον κάτοχο του ιστότοπου να βλέπει τη σελίδα του με τον ίδιο τρόπο όπως το Google. Η κονσόλα αναζήτησης Google είναι επίσης εξαιρετική επιλογή.

Μια απλή συμβουλή, αλλά πολύ συχνά υποτιμημένη, είναι η δημοσίευση ενός φρέσκου περιεχομένου. Οι επισκέπτες λαχταρούν για νεότερες πληροφορίες, δώστε τους. Ένα παράξενο, αλλά αληθινό γεγονός, είναι ότι οι άνθρωποι διαβάζουν περισσότερα σε περιόδους διακοπών, οπότε ετοιμάστε μερικά άρθρα για δημοσίευση τότε, θα ήταν υπέροχο για την επισκεψιμότητα του ιστότοπου.

Η οργάνωση είναι το κλειδί για όλα.

Βρίσκονται εύκολα αυτές οι πληροφορίες στον ιστότοπο; *Υπάρχει drop menu; *

Ο σχεδιασμός και η συνολική εμφάνιση έχουν επίσης σημασία. Εάν οι χρήστες δεν μπορούν να διαχειριστούν πώς να σερφάρουν στις σελίδες, θα το εγκαταλείψουν. Κάντε το πιο σημαντικό περιεχόμενο να ξεχωρίζει λίγο περισσότερο.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη τακτικών για να παίξουν το σύστημα, όπως η απόκρυψη λέξεων-κλειδιών. Βάζουν ένα κείμενο, το χρωματίζουν και μετά βάζουν το ίδιο χρώμα φόντου ή το κρύβουν πίσω από τις εικόνες. Αυτή είναι μια πολύ ασύνετη κίνηση που πρέπει να κάνετε, καθώς όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μηχανές αναζήτησης είναι πολύ διορατικές.

Η βελτιστοποίηση SEO στη σελίδα είναι πολύ χρήσιμη, ακόμα κι αν δεν φαίνεται έτσι στην αρχή. Η Google φροντίζει να επιβιώνουν μόνο οι πολύτιμοι ιστότοποι. Όπως και στον φυσικό κύκλο, μόνο οι πιο δυνατοί θα τα καταφέρουν. Τι σημαίνει το πιο δυνατό στο SEO; Σημαίνει κορυφαία ποιότητα, αναγνώσιμο περιεχόμενο που υποστηρίζεται από εικόνες και βίντεο, καλογραμμένες μετα-περιγραφές, συνδέσμους σε παρόμοια θέματα και ταχύτητα ιστότοπου. Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την εμπειρία των χρηστών.

Η Google θα εντοπίσει πιθανά λάθη που κάνετε και, εάν χρειαστεί, θα ακολουθήσει η ποινή. Όμως, η Google δεν είναι αυτή που αξιολογεί τον ιστότοπό σας, αυτοί είναι οι χρήστες. Εσείς ή η εταιρεία/η ομάδα SEO σας είστε υπεύθυνοι για το τι συμβαίνει στον ιστότοπο. Ανατρέξτε στους πιο σημαντικούς παράγοντες που απαριθμήσαμε στο παραπάνω κείμενο και μεγιστοποιήστε τον αντίκτυπο και την κατάταξη του ιστότοπου.