Βάλτε την επιχείρηση στους Χάρτες!

July 8, 2013
Εμπορία

Εάν έχετε μια επιχείρηση (και δεν εννοώ τη διαδικτυακή επιχείρηση), ίσως θελήσετε να ανοίξετε έναν λογαριασμό Google+ για την εν λόγω επιχείρηση. Γιατί; Αυτό οφείλεται στο ότι η Google επέτρεψε τελικά σε αυτές τις σελίδες με το Google+ να συνδεθούν με την καταχώριση τοπικών επιχειρήσεων στους Χάρτες Google.

Στη σελίδα βοήθειάς της, η Google έχει ετοιμάσει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να συνδέσετε τη σελίδα της επιχείρησής σας στο Google+ με την επαληθευμένη καταχώρισή σας στους Χάρτες Google. Αυτό το βήμα θα συνδέσει την τρέχουσα σελίδα σας με τους Χάρτες Google. Θα ακολουθήσουν όλα τα άλλα, όπως η διεύθυνση, οι κριτικές και το ωράριο λειτουργίας. Άλλα χαρακτηριστικά της σελίδας σας δεν θα παραβιαστούν. Οι αναρτήσεις, οι ακόλουθοι και οι διαχειριστές της σελίδας σας θα παραμείνουν οι ίδιοι.

Ωστόσο, αν είστε από τα άτομα που έχουν πολλές σελίδες Google+ για μία επιχείρηση, μπορείτε να επιλέξετε να τις συνδυάσετε.

Απλώς ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

1. Συνδεθείτε στο Google+

2. Από την αριστερή κορδέλα πλοήγησης, επιλέξτε Σελίδες

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση αυτού στην τοπική σελίδα

4. Θα δείτε ότι η τοπική σελίδα θα μοιάζει ακριβώς με την τρέχουσα σελίδα σας. Εάν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού στη σελίδα, θα δείτε την ένδειξη "Επαληθευμένη τοπική επιχείρηση".

5. Επιλέξτε Πίνακας ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις

6. Βρείτε την ενότητα "Προφίλ".

7. Στη συνέχεια, θα βρείτε "Αυτή η σελίδα είναι συνδεδεμένη με τους Χάρτες Google", δίπλα της, κάντε κλικ στην επιλογή "Σύνδεση διαφορετικής σελίδας"

8. Στο παράθυρο διαλόγου που λέει "Σύνδεση διαφορετικής σελίδας σε αυτήν την τοποθεσία", επιλέξτε τη σελίδα που θέλετε να συνδέσετε στους Χάρτες και κάντε κλικ στο Επόμενο.

9. Αφού ελέγξετε τις αλλαγές στη σελίδα που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Κάντε κλικ στο "Επιβεβαίωση"

Τι θα συμβεί στη Σελίδα που συνδέθηκε πρόσφατα στους Χάρτες;

1. Θα εμφανίσει τα ακόλουθα: όνομα και σήμα επαλήθευσης, πληροφορίες επιχείρησης (ώρες λειτουργίας, αριθμός τηλεφώνου, κ.λπ.) και κριτικές από την προηγούμενη τοπική σελίδα. Ωστόσο, δεν θα εμφανίζει απαντήσεις προηγούμενων κατόχων σε τοπικές κριτικές. Εάν οι υπάρχουσες κριτικές σας δεν εμφανιστούν αμέσως, μην πανικοβληθείτε. Χρειάζονται πραγματικά μερικές ώρες για να εμφανιστούν.

2. Θα μεταφέρει ακόλουθους, αναρτήσεις και διαχειριστές. Καθώς και το προσαρμοσμένο URL (αν έχετε ρυθμίσει ένα).

3. Επίσης, θα καταργήσει πιθανώς τις διαφημιστικές καμπάνιες που σχετίζονται με τη σελίδα. Μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε μια νέα καμπάνια.

Τι θα γίνει με την πρώην τοπική σελίδα;

1. Θα εξακολουθεί να είναι ορατό στο Google+ και θα εξακολουθεί να έχει την προσαρμοσμένη διεύθυνση URL, τους ακόλουθους, τις αναρτήσεις και τους διαχειριστές από την προηγούμενη τοπική σελίδα.

2. Θα μετονομαστεί σε "Αντίγραφο ασφαλείας του ονόματος σελίδας"

3. Ωστόσο, δεν θα εμφανίζεται πλέον στους Χάρτες Google.

4. Επίσης, δεν θα εμφανίζει πληροφορίες ή κριτικές για την τοπική επιχείρηση.

5. Δεν θα εμφανίζει μόνο καμπάνιες AdWords Express που σχετίζονται με τη σελίδα.

Αυτό το βήμα που έλαβε η Google δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Είναι ακόμη στη διαδικασία ενοποίησης των δεδομένων και ενδέχεται να γίνουν περαιτέρω αναθεωρήσεις. Εάν ποτέ προσπαθείτε να συνδέσετε τη σελίδα σας στους Χάρτες Google και να ανακαλύψετε τυχόν προβλήματα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την Google. Κάνοντας αυτό, τους βοηθάμε να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.